Beşiktaş evinde zorlanmadı! | Beşiktaş 3-0 Yeni Malatyaspor

Beşiktaş aranın ardından Yeni Malatyaspor'u 3-0 mağlup etti. Siyah-beyazlılarda yeni transferlerden Miralem Pjanic ile Michy Batshuayi maça damga vurdu.

Beşiktaş evinde zorlanmadı! | Beşiktaş 3-0 Yeni Malatyaspor
11 Eylül 2021 - 22:25

Süper Lig'de 4. hafta maçında Beşiktaş ile Yeni Malatyaspor karşı karşıya geldi. İstanbul'da Dolmabahçe'de oynanan karşılaşmada kazanan 3-0'lık skorla Beşiktaş oldu.

 

Beşiktaş'a galibiyeti getiren golleri 7 ve 52. dakikada Michy Batshuayi, 10. dakikada Kevin N'Koudou kaydetti.

Barcelona'dan Beşiktaş'a transfer olan Miralem Pjanic, siyah-beyazlı takımdaki ilk maçının 7. dakikasında oldukça güzel bir asist yaparak taraftarların alkışını aldı. Michy Batshuayi ise siyah-beyazlı takımda ilk gollerini atarak, maçın öne çıkan isimlerinden oldu.

 

Bu sezon oynadığı ilk dört Süper Lig maçında da gol yemeyen Beşiktaş, lig tarihinde üçüncü kez bunu başardı.(1968/69, 1985/86, 2021/2022).

Bu galibiyetin ardından Beşiktaş puanını 10'a yükseltti. Yeni Malatyaspor 6 puanda kaldı.

Beşiktaş hafta içi Şampiyonlar Ligi'nde Borussia Dortmund'u ağırlayacak. Daha sonra Antalyaspor'a konuk olacak. Yeni Malatyaspor ise evinde Fatih Karagümrük ile karşılaşacak.

 

Karşılaşmadan dakikalar | Beşiktaş 3-0 Yeni Malatyaspor

81' Rıdvan'ın pasıyla savunmanın arkasına sarkan Batshuayi'nin vuruşunda top direkten döndü. Yan hakemin bayrağı da bu pozisyon için havada. Ofsayt.

78' Sol kanattan ceza sahasına sokulan Osman Haqi dar açıdan vuruşunu yaptı. Top direkten döndü.

51' GOL | Beşiktaş, Michy Batshuayi'nun golü ile maçta durumu 3-0'a getirdi. Öznur Kablo Yeni Malatyaspor savunmasından gelen ger i pas sonrası kaleci Abdulsamed Damlu'nun uzaklaştırmak istediği top kaleciye baskı yapmaya giden Michy Batshuayi'ye çarptı ve kaleye yönelen top ağlarla buluştu.

 

İlk yarı sona erdi | Hakem Arda Kardeşler ilk yarının son düdüğünü çalıyor ve mücadelenin ilk yarısı ev sahibi Beşiktaş'ın 2-0'lık üstünlüğü ile tamamlandı.

44' Pjanic'in sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Necip topu arka direğe aşırttı. Welinton bu topa hamle yaptı ama dokunamadı.

43' Beşiktaş'ta ikinci oyuncu değişikliği de zorunlu olarak gerçekleşti. Sakatlanan Alex Teixeira oyuna devam edemezken, Can Bozdoğan yerine giren isim oldu.

30' Josef'in pasıyla sol kanatta hareketlenen Rıdvan, Mustafa'dan sıyrılıp ceza sahasına doğru sokulmak isterken yerde kaldı. Hakem oyunu devam ettirdi.

24' Alex Teixeira, ceza sahası dışından şık bir aşırtma vuruş yaptı. Kaleci Abdulsamed topu güçlükle çeldi.

 

22' Pjanic serbest vuruşta ceza sahasına doğru hareketlenen Batshuayi'yi topla buluşturdu. Batshuayi'nin şutunda top uzak direğin yanından dışarıya çıktı. Bu pozisyon için ofsayt bayrağı da havada.

20' Beşiktaş'ta ilk oyuncu değişikliği zorunlu olarak gerçekleşti. Sakatlanan Domagoj Vida oyuna devam edemezken, Welinton Silva yerine giren isim oldu.

15' Sağ kanatta taç çizgisi yakınında yaşanan ikili mücadele sırasında Miralem Pjanic, Oussama Haddadi'ye kontrolsüz bir müdahalede bulununca hakem Arda Kardeşler tarafından sarı kartla cezalandırıldı.

9' GOL | Josef'in pasıyla ceza sahasında topla buluşan Alex Teixeira'nın şutu savunmadan döndü. Seken topla buluşan N'Koudou sol çaprazdan yaptığı vuruşla fileleri havalandırdı.

6' GOL | Pjanic'in pasıyla ceza sahasının sağ çaprazında topla buluşan Batshuayi, kaleci ile karşı karşıya pozisyonda şık bir vuruş yaparak topu ağlara gönderdi.

4' Sol kanattan Haddadi'nin penaltı noktasında doğru kullandığı serbest vuruşta ceza sahasında karambol yaşandı. Rosier topu uzaklaştırdı.

2' Pjanic'in sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda ön direkte topla buluşan Vida'nın şutu savunmadan döndü.

1' Hakem Arda Kardeşler maçın ilk düdüğünü çalıyor ve mücadeleye Beşiktaş başladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum