BEŞİKTAŞ'IN BORCU KİMİN NAMUSU

Hakkında Paralar nerede Fikret diye slogan üretilen Fikret Orman 2 senedir pandemi nedeniyle katılamadıgı toplantıdas kendini aklamaya çalıştı ama kendine yöneltilen suclamaları dinlemeden toplantıdan kaçtı

BEŞİKTAŞ'IN BORCU KİMİN NAMUSU
22 Kasım 2021 - 10:05

Usta Hırsız ev sahibini bastırır atasözü Beşiktaş Divan toplantısında yaşandı
Beşiktaş Divan Kurulu'nun toplantısında yer alacağını açıklayan eski başkan Fikret Orman oturuma katıldı. Orman'ın konuşmasını yaptıktan sonra Divan'ı terk etmesine tepkiler geldi.

İşte kaçan Başkanın AÇIKLAMALARI

Beşiktaş eski başkanı Fikret Orman, Divan Kurulu Toplantısı'nda konuşma yaptı. Beşiktaş Kulübü 2021 yılı 3'üncü Olağan Divan Kurulu toplantısı Vodafone Park'ta yapılıyor. Daha önce divan kurulu toplantısında yer alacağını açıklayan eski başkan Fikret Orman da toplantıya katıldı.

Beşiktaş'ta eski başkan Fikret Orman ve bazı yöneticiler, divan kurulu toplantısının başlamasının ardından, toplantıya katıldı. Başkanlık yaptığı 7.5 yıllık dönemin ardından görevini bırakan Fikret Orman, 2 yıllık aranın ardından ilk kez divan kurulunda yer aldı. 

Fikret Orman, 2 yıl sonra ilk kez gittiği Vodafone Park'ta sert açıklamalarda bulundu.

Orman'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"2 seneyi geçtik. Ben böyle konuşma yaparken heyecanlanmam ama zaman geçince heyecanlandım.

Buraya gelmeden önce "hesap soracak" tarzı şeyler ve alakam olmayan röportajlar gördüm. Ben 40 seneye yakın, 38 senedir kongre, 18 senedir de divan kurulu üyesiyim. Ben yaptığım konuşmalarda Beşiktaşlıyız, divan kurulundayız bilincinde oldum

Beşiktaş'a yakışmayacak üsluba hiçbir divan kurulu üyesinin müsaade etmeyeceğini, benim de böyle bir niyette olmadığımı belirtmek isterim.

Neden bu zamana kadar gelmedin?" dendi. Pandemi vardı zaten. Benim bıraktığımdan bu yana ikinci divan toplantısı bu. Öncekine gelmeye niyetlenmiştim ama sezon başı olduğu için dedikodu çıkmasın diye katılmadım.

Geçen divanda Ahmet Nur Çebi benimle ilgili tam 35 defa konuştu! Çocuklarım 'Baba TT oldun' dediği için konuşmaya karar verdim. Benim itibarımla oynamanın kimseye kazandıracağı bir şey yoktur.

"Başkan cevap ver" diyen büyüklerimiz oluyor. Ben kimsenin taşeronu değilim. Ben eski başkanım, divan kurulu üyesiyim. Fikri olan varsa çıksın söylesin. Kimsenin bana ihtiyacı yok. Kimsenin ifadelerini kullanmak gibi bir niyetim de yok.

Ben senelerce başkanlık yaptım. Başkanlığın, yönetim kurulu üyeliğinin nasıl zorluk olduğunu iyi bilirim. Çok zor şu anda. Döviz almış başını gidiyor, kontratlar var... Uykusuz geçirdiğiniz günler olur. Dışarıdan kolay gözükür ama öyle değildir.

İbra etmemek ne demektir? İbra etmezsiniz, bir şey vardır, gidersiniz mahkemeye. Mahkemeye gidildi mi, gidilmedi. Neden ibra edilmedi o zaman? Benim itibarımla oynamanın kimseye kazandıracağı bir şey yoktur. Büyüklerimizden böyle görmedik.

Ben Yıldırım Demirören gibi borcu 10 milyon ile alıp 330 ile bırakmadım.

Başkan arada konuşmalarında "Muhalefet şöyle yapıyor" diyor. Bu muhalefet kim? Benden bahsediliyorsa bunun açıklıkla ifade edilmesi lazım. Ben böyle işlerin içine asla girmem. Ben, bana yaptırıldığı gibi kimseye küfür falan, taraftarlarla organizasyonlar yapmadım.

Ben sanki başka bir yere hizmet ettim! Ben sanki gavuristandan geldim ya! Ben sizin aranızdan geldim

Ne beklerdim kendimle alakalı? Raporun açıklanacağını duydum, çok sevindim. Ne emekler döktüm şuralara. Bu yapılan dedikoduları hiç hak ettik mi ya? Takdir edilecek bir şey konuşulacakken geriye dönüp dönüp...

'Başkan menajerlere ödemeler yaptı' denildi. 6 senede bir kişiye 100 lira ödeme yapmış mıyım? Açıklansın kime ödeme yapılmış. Hangi menajere ödeme yapmışım? 11 tane daire aldık Beşiktaş'a. Kötü mü yahu? Tapusuyla mal aldık. Sanki ben başka yere hizmet ettim, ben size, Beşiktaş'a hizmet ettim. Her şeyi Beşiktaş için yaptım. Bu işlerde Ahmet Nur Çebi'nin emeği var mıdır? Her zaman inkar ediyor ama vardır. Beraber yaptık.

Ljajic ilk geldiği sene iyi oynadı, biz de transfer ettik. Sonradan da oynamadı. Futbolda bu var maalesef. Rakiplere bakın... Vida'ya para verildi deniliyopr, Ghezzal'a ne verildi? Beni kötülemek Beşiktaş'a bir şey kazandırmaz. Gecemizi gündüzümüze katarak çalıştık.

Altyapıdan oyuncular çıkıyor, o tesisleri kim yeniledi? Kim yaptırdı? Eski başkanlarımızın adını verdik tesislere. Eski başkanları iyi bir yere koyacağız ki bizden sonrakiler de bize yapsın aynısını. Ben eski yöneticilerimize her zaman teşekkür ettim. Maça gelecekler, Avrupa'ya gidecekler... Her zaman bizimle olurlardı. Kim kiminle maça gitmiş bu inceleniyor. Ben hiç sorar mıydım böyle şeyleri. Kavgalar olmuş falan bunlar gelir geçer. Beşiktaş'a hizmet için devam ederiz...

Söyleyecek, cevap verecek çok şey var ama germeyelim ortamı. Bunu tehdit olarak algılamayın ama bundan sonra ben ve arkadaşlarımın şahsiyetleriyle alakalı konuşan olursa aynı şekilde cevap vereceğim. Yönetim kuruluna2-3 tane tavsiyede bulunacağım. Şu kıtlık enerjisinden çıkalım, bolluk enerjisinde olalım. İlk geldiğimizde biz de böyleydik. 50-60 bin forma satılıyordu 500 binlere çıkardık. 'Yok' diyerek olmaz, bu kulübü de etkiliyor, sponsorlukların da önünü kapatıyor. Olumlu bakalım her şeye. Bu akşam inşallah kazanırız. Bu akşamdan sonra fikstürümüz biraz daha rahatlıyor. Önümüzde yürüyecek çok yol var, sıralamaya, kayıplara takılmayalım. İyi olacağız."

YORUMLAR

  • 0 Yorum