Beşiktaş'ta üye kavgasının perde arkası!

Beşiktaş’ın yöneticiliğini yapan Sinan Vardar, üyelikten atılırken kulübün yolunu bilmeyen 5 bin 268 kişiye yönelik ağır eleştiriler var.

Beşiktaş'ta üye kavgasının perde arkası!
14 Temmuz 2019 - 10:07 - Güncelleme: 14 Temmuz 2019 - 13:54
Türk sporunun en eski camiası Beşiktaş, ‘Beşiktaşlı olmayan üyelerin’ varlığıyla sarsılırken, Siyah-Beyazlı camiada 2 dönem yöneticilik yapan ve Necip Uysal, Batuhan Karadeniz, Atınç Nukan gibi isimleri (A) Milli Takım’a kazandıran Sinan Vardar’ın hakaret içermeyen bir sosyal medya paylaşımı nedeniyle kulüpten ihracı bardağı taşırdı. Yıldırım Demirören ve Fikret Orman döneminde kulübe binlerce kişinin usulsüzce kaydedilip genel kurulların ‘manipüle’ edildiği öne sürülürken, Siyah-Beyazlı caimanın önde gelenleri, bu üyelerden 5 bin 268’i için mahkemeye ‘usulsüz üyelik ve 2016 Genel Kurulu’nun iptali’ davası açtı. Mahkeme heyeti geçen cuma günü gerçekleşen son duruşmada, söz konusu üyelerin ayrıntılı bilgilerinin zamanında heyete gelmemesi nedeniyle bir karara varamadı. Beşiktaş Kulübü, bu bilgileri 11 Temmuz’daki duruşmadan sadece 3 gün önce mahkemeye gönderince heyet, dosyasın inelenmesi için davayı yıl sonuna erteledi. Mahkeme dosyasında tartışmalı üyelerin başka takımları tuttuklarına dair fotoğraf ve belgeler bulunuyor. Ayrıca yine bu 5 bin 268 kişinin yıllık üye aidatlarının birkaç banka hesabından topluca yatırılması da ‘bindirilmiş kıtaâ iddialarını güçlendiriyor. Bir başka iddia da bu üyelerin referanslarındaki imzaların ‘aynı’ kişilere ait olması. Oysa tüzük gereği bir üye en fazla 10 kişiye referans olabiliyor. Beşiktaş camiası, aralarında Beşiktaşlı olmayan ‘taşıma’ üyelerle uğraşırken, eski yönetici Sinan Vardar’ın üyelikten çıkarılması büyük tepkiye neden oldu. Oysa geçen yılki genel kurulda üyeler, kulübü zarara uğrattığı gerekçesiyle eski başkanlardan Yıldırım Demirören’in üyelikten ihracını talep etmiş, oylama sırasında başkan Fikret Orman, “Kulübümüze başkan ve yönetici olarak hizmet edenlerin ihracı vicdani değildir” diyerek Yıldırım Demirören’in üyeliğinin devamını sağlamıştı. Başkan Orman’ın beraber yöneticilik yaptığı Sinan Vardar’ın ihracını onaylaması ise ‘çifte stadart’ olarak değerlendiriliyor.

İşte bu Tweet yüzünden

Sinan Vardar, 27 Ocak 2019’da sosyal medya mecrası Twitter’da, “Uyuşmazlık Çözüm Komisyonu, BJK’nin Veli Kavlak’a 22 milyon TL tazminat ödemesine karar verdi. Berbat bir sözleşme. Yine kulüp zararlı, el insaf” diye bir yorumda bulunmuştu. Önce uzaklaştırma cezası alan Vardar, geçen hafta içinde de üyelikten çıkarıldı. Vardar’ın kendi gibi Beşiktaşlı olan oğlu Mete Vardar da Beşiktaş’ta yöneticilik yapmıştı.

‘İstanbul turu için BJK üyesi!’

Beşiktaş’ta Sezgin Gülnar, Ozan Biber, Devrim Alparslan gibi isimlerin peşini bırakmadığı ‘Beşiktaşlı olmayan üye’ davası camianın büyük bölümünün de desteğini almış durumda. çArşı Gezi davasının da avukatlarından olan Devrim Alparslan; Cumhuriyet’e yaptığı açıklamada, “Beşiktaş bir kültürdür. Bir semt takımından büyüyen bir camiayız ve Süleyman Seba ruhuyla gururlanan insanlarız. Kulübe zorla üye yapılan ve kulüple tek bağlantıları seçim döneminde İstanbul’a getirilen ve yemeli, içmeli kültür turu yapan bu şahısları istemiyoruz. Beşiktaşlılığı bilmeyenler, kulübü yarınlara taşıyamaz. Fikret Orman başkanlığı bıraktıktan sonra bu üyeler ne olacak? Yeni, yeni delege ağalarına yol açmama adına mahkemenin lehimize karar vermesini bekliyoruz. Ayrıca söz konusu üyelerin, tüzük gereği de üyelikleri sakıncalıdır” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum