Beşiktaşi Atiker Konyaspor'u 3-2 mağlup etti

Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Beşiktaş ile Atiker Konyaspor, Vodafone Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Beşiktaş, uzatma dakikalarında Kagawa'nın attığı golle Atiker Konyaspor'u 3-2 mağlup etti ve 2 maç sonra galibiyetle tanıştı.

Beşiktaşi Atiker Konyaspor'u 3-2 mağlup etti
10 Mart 2019 - 22:23
Beşiktaş'a galibiyet gollerini 14. dakikada Adem Ljajic, 33. dakikada Burak Yılmaz ve 90+3. dakikada Shinji Kagawa kaydetti. Atiker Konyaspor'un gollerini ise 19. dakikada Ömer Şahiner ve 75. dakikada Moryke Fofana attı.

Ligde 2 maç sonra kazanan Beşiktaş, 44 puanla 3. sırada yer alırken 6 haftadır kazanamayan Atiker Konyaspor, 35 puanla 5. sırada kaldı.

Süper Lig'in 26. haftasında Beşiktaş, sahasında Göztepe'yi konuk edecek. Konyaspor ise Rizespor'u ağırlayacak.

İLK 11’LER

Beşiktaş: Karius, Gökhan Gönül, Necip, Vida, Adriano, Medel, Atiba, Lens, Ljajic, Quaresma, Burak Yılmaz

Atiker Konyaspor: Serkan, Skubic, Uğur, Filipovic, Opanasenko, Jevtovic, Volkan, Traore, Ömer Ali Şahiner, Milosevic, Mücahit

MAÇTAN NOTLAR

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Atiker Konyaspor ile Vodafone Park'ta yaptığı karşılaşmaya, geçen haftaya göre 3 değişiklikle çıktı.

Siyah-beyazlı takımda geçen hafta ilk 11'de bulunan futbolculardan Dorukhan Toköz, Caner Erkin ve Güven Yalçın'ın yerine, Jeremain Lens, Necip Uysal ve Gökhan Gönül 11'de yer aldı.

Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş, Atiker Konyaspor karşısında özellikle sol kanatta değişiklikler yaptı. Tecrübeli teknik adam, geçen haftaki İstikbal Mobilya Kayserispor maçında bu bölgede görev verdiği Caner Erkin ile Güven Yalçın'ı Konyaspor karşısında yedek soyundurdu.

Sakatlığı nedeniyle geçen haftaki maçta kadroda yer alamayan Gökhan Gönül'ün savunmanın sağına dönmesiyle, Kayserispor karşılaşmasında aynı görevi yerine getirmeye çalışan Adriano Correia sol kanada geçti.

Beşiktaş'ta orta sahanın solunda ise Jeremain Lens forma giydi.

Cezalı Dorukhan'ın yerine Necip Uysal 11'de

Siyah-beyazlı ekipte İstikbal Mobilya Kayserispor maçında sarı kart görerek cezalı duruma düşen Dorukhan Toköz, Atiker Konyaspor karşısında kadroda yer alamadı.

Dorukhan'ın yerine cezası biten Necip Uysal, ilk 11'de sahaya çıktı.

Kagawa da kadroda

Gökhan Gönül gibi sakatlığı nedeniyle İstikbal Mobilya Kayserispor maçında takımını yalnız bırakan Beşiktaş'ın Japon oyuncusu Shinji Kagawa da 25. hafta mücadelesinde maç kadrosunda yer aldı.

Kagawa maça yedek olarak başladı, sakatlığı bulunan Nicolas Isimat-Mirin kadroda bulunmadı.

Şenol Güneş ıslıklandı

Karşılaşma öncesinde maç kadroları ve teknik heyet isimlerinin anons edildiği sırada Beşiktaşlı taraftarlar, takımlarının teknik direktörü Şenol Güneş'i ıslıkladı.

Taraftarlar, oyuncuların isminin ardından adı anons edilen Güneş'e ıslıklarla tepki gösterdi.

Siyah-beyazlılar, ayrıca maç öncesi Şenol Güneş'in yardımcısı Guti Hernandez'e sevgi gösterisinde bulundu.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı

Karşılaşma öncesinde çeşitli etkinliklerle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı.

Vodafone Park dışında kurulan stantta kadın taraftarlara çiçek hediye edildi.

Atiker Konyaspor'da iki eksik

Atiker Konyaspor, sakatlıkları süren Adis Jahovic ve Mustapha Yatabare'den yoksun Beşiktaş karşısına çıktı.

Konuk ekipte ayrıca 11'de görev alan 21 yaşındaki Mücahit Can Akçay, Süper Lig'de 2018-2019'da ilk kez bu şansı yakaladı. Genç oyuncu, daha önce üç kez sonradan oyuna dahil olmuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum