Beyin dalgaları ile suyu kontrol eden kadın

Duygusal beyin dalgaları ile suyu kontrol eden sanatçı Lisa Park, görenleri hayrete düşürüyor.

Beyin dalgaları ile suyu kontrol eden kadın
05 Ekim 2019 - 11:14

48 duygudan ilham alan Eunoia sanatı nedir?



Güney Koreli sanatçı Lisa Park, yepyeni bir sanat türüyle karşımıza çıktı. İcra ettiği sanatla, “beyin gücü” kelimelerine edebi bir anlam yüklüyor. Lisa Park, “güzel düşünme” anlamına gelen Eunoia adlı performans sanatını 48 duygudan ilham alarak tasarlamış.

Lisa’nın beyin dalgaları, 48 adet hoparlöre iletiliyor ve 48 çanak dolusu su beyin dalgalarından gelen siyallere göre hareket ediyor.

Kendini gerçek zamanlı beyin dalgaları algılayan ve ses olarak yansıtan bir sensör olan EEG’ye (elektroensefalografi ) bağlayan Park, farklı çanaklar içerisindeki sularda, küçük dalgalar oluşturarak eşsiz bir sanat yaratıyor.

lisa park suyu kontrol eden kadın sanatçı euonia 2

Büyüleyici sanatçı, duygularını, suyun hareketini değiştiren hoparlörlerle görselleştiriyor. Bu sayede kendisini ve duygularını görsel-işitsel olarak temsil eden örnekler yaratıyor.

The Creators Project isimli Youtube kanalına konuk olan Lisa Park, “Bu görünmez enerjiyi ve duyguları somut bir hale getirecek yollar ararken EEG kulaklığı gibi biyosensörlerle çalışmaya başladım” diyerek bu sanatın çıkış noktasını anlattı:

“Öfke, hüzün, mutluluk gibi duyguları yaşadığımda içimde olanlara inanırım. İnsan bedeninin yüzde 60’ını oluşturan su, içimde titreşim ve enerji yaratıyor. Ben de içimde olanları temsil edecek bir sanat eseri yaratmak istedim.”

“Kendinizi ve duygularınızı daha net anladığınızda, onlara daha da hayran olursunuz.” – Baruch Spinoza



Park, bu videoda gördüğünüz üzere duygusal mücadelelerini gözlerimizin önüne sunuyor. Bu performansı, duygularıyla nasıl baş ettiğini anlatıyor. Sanatçı sakinleştikçe, daha da az ses titreşimi oluşuyor.

Kaynak: kolektif-kozmos.com 

YORUMLAR

  • 0 Yorum