Beyin ile ilgili şaşırtan bilgi

Timur Yılmaz’ın kaleme aldığı Dedikoducu Beyin isimli kitapta bu duruma dikkat çekiliyor...

Beyin ile ilgili şaşırtan bilgi
19 Aralık 2021 - 10:26

Araştırmalarda beyin ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. Bu bilgilerden biri de insan beyninin eski kişiliğini unutup yeni bir kişiliği benimseyebileceğine dair.

İnsan beyni ile ilgili son yapılan araştırmalarda geçmişini unutan bir insanın yeni bir kişiliği benimseyebileceği dile getiriliyor.  Peki bu nasıl oluyor?

Timur Yılmaz’ın kaleme aldığı Dedikoducu Beyin isimli kitapta bu duruma dikkat çekiliyor. 

İşte o bölüm:

“Geçmişi silinen bir insansa, tüm yaşamı boyunca onu farklı kılan tüm özelliklerini artık kaybedecektir. Geçmiş sizi şimdide var eden deneyimlerinizdir. Hafıza ve insanın 'ben' dediği varlık arasında bir ilişki var. Geçmişi unutmak o ilişkinin zedelenmesine yol açıyor. Kimi zaman bir kaza sonucunda kimi zaman da bir karar alarak geçmişinin üzerine sünger çekiyor.

Hafızanızdaki bir değişiklik kim olduğunuzu belirler, kim olduğunuz da geçmişinizi nasıl hatırladığınızı... Bunun beyin yapısındaki karşılığı hafıza depomuz olan hipokampus ve ben dediğimiz uydurma varlığın oluşturulduğu midkortikal yapıların komşu olmasıdır. Bu iki bölge beyinde yan yana, iç içe durur ve yoğun köprüler kurar. Hafızanın değişmesi sizi değiştirir yani. Yapılan sayısız çalışma, anılarımızı değiştirmesek bile onlar hakkındaki düşüncelerimizin değişmesinin “bizi” değiştirdiğini kanıtladı.”

Timur Yılmaz’ın kaleme aldığı Dedikoducu Beyin, Nemesis Kitap’tan çıktı. Kitapta, beyin ile ilgili çeşitli bilgiler elde edebilmek mümkün.

YORUMLAR

  • 0 Yorum