Bill Gates'in çevre dostu yatı: Suyla çalışıyor

Dünyanın en zengin insanları arasında yer alan Bill Gates kendine tamamen sıvı hidrojenle yani suyla çalışan fütüristik bir süper yat satın aldı. 645 milyon dolar fiyatla satılan lüks yat, 14 misafir, 31 mürettebat kapasiteye sahip. Yatın ayrıca spor salonu, yoga stüdyosu, güzellik odası, masaj salonu ve basamaklı havuz içeren beş ayrı güvertesi de bulunuyor.

Bill Gates'in çevre dostu yatı: Suyla çalışıyor
10 Şubat 2020 - 10:45
Monako’daki yat fuarında dünyanın hidrojen yakıtla çalışan ilk süper yatı Aqua tanıtılmıştı. Çevreye hiçbir zararı olmayan 645 milyon dolarlık o yatı, 112 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin ikinci ismi Bill Gates (67) sipariş etti. Gates, seyahatlerine kiralık yatlarla çıkıyordu. 2024’te teslim alması beklenen yat, 115 metre. Çevreci yat, 6 bin 400 km’lik menzile sahip. Saatte 31 km hıza çıkabilen lüks yat 5 güverteli, 14 misafir ve 30 mürettebat kapasiteli.

 

64 yaşındaki Gates'in süperyatlarda düzenli olarak tatil yaptığı biliniyor, ancak ilk kez bir tane satın aldı. Ünlü milyarder genellikle Akdeniz tatilleri sırasında yat kiralıyordu.

Bill Gates'in süper yatının arka bölümünde misafirler için 2 ayrı eğlence alanı bulunuyor. Jel yakıtlı yangın kapları, konukların odun veya kömür yakmak zorunda kalmadan soğuk akşamlarda da sıcak kalmasını sağlıyor. Tasarım stüdyosu Sinot, geminin dış kısmının okyanus dalgalarından, gelgit hareketlerinden ve açık okyanustaki havalardan ilham aldığını belirtiyor.



Sinot

Arka güverte, okyanusa doğru basamaklı bir sonsuzluk havuzuna sahipken, yerden tavana açılan cam pencereler, 14 kişilik yemek odasına ve bir ev sineması bulunan alt kattaki eğlence alanına gidiyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum