Binali Yıldırım yoksa seçilmek mi istemiyor?

Fehmi Koru: Hayrettir bu üstenci tavırda Binali Yıldırım başı çekiyor, yoksa seçilmek mi istemiyor?

Binali Yıldırım yoksa seçilmek mi istemiyor?
12 Mayıs 2019 - 10:52 - Güncelleme: 13 Mayıs 2019 - 10:48
Fehmi Koru'nun bugünkü yazısı şöyle:

“Her şey güzel olacak” diyenlerin, yenilenecek İstanbul seçiminde sandıktan CHP adayı Ekrem İmamoğlu’nun bir kez daha belediye başkanı olarak çıkmasını bekleyenler olduğunu biliyoruz.

Slogan, iki adayın belirleyici olacağı yarışta ipi CHP adayının açık ara önde bitirmesi durumunda, bunun ardından bir iktidar değişikliğini getireceği ‘umudunu’ da içinde barındırıyor mudur?

 

 

Muhtemelen öyle bir beklentiye de kapı aralıyor “Her şey güzel olacak” sloganı…

CHP’liler şu sırada o umutla yaşıyorlar.

Kamuoyunun ismini ezbere bildiği sanatçılar, iş insanları, ilgi duyduğu kulüplerin taraftarları ve yönetimlerinden isimler vesile bulup o sloganı tekrarladıkça CHP’de umutların tavana vurduğundan da eminim.

İnsanoğlu için umut iyi bir şeydir.

Umut iyi bir kahvaltıdır, ama…

Çok uzun yıllar önce, henüz öğrenci iken, dönemin ünlü bir köşe yazarının düzenlediği atölye çalışmasına katılmıştım. İlk gün, katılımcı olmak isteyenler toplanmış dersin başlamasını beklerken, yazar hepimizden bir konuda kompozisyon yazmamızı, kağıtları okuduktan sonra başarılı bulduklarıyla yola devam edeceğini söylemişti.

Kompozisyon konusu İngiliz filozof Francis Bacon’a (ö. 1626) ait olduğunu bildirdiği şu sözdü: “Umut iyi bir kahvaltıdır, ama öğle yemeğine yetmez.”

Aradan yarım asırdan uzun bir süre geçmiş olmasına rağmen o gün bugündür hiç unutmadığım sözün geçerliliğine hep inanmışımdır.

Umut sahiplerinin umutları ne kadar yüksek olursa, hesapları yanlış çıktığında hayal kırıklıkları da o kadar büyük olur.

CHP’nin bugünkü durumda umutlu taraf.

AK Parti’ye gelince…

Sonuçta İstanbulluların kentlerini yönetecek belediye başkanını seçecekleri bir seçime gidiliyor; ancak görebildiğim kadarıyla, AK Parti adına yapılan açıklamalar olaya bir genel seçim havası katıyor. Herkes üst perdeden konuşuyor. Farklı sesler susturulmaya, susmayanlar ağır karalamalara muhatap edilmeye çalışılıyor.

Hayrettir, seçime AK Parti adayı olarak katılacak olan Binali Yıldırım bu üstenci tavırda başı çekiyor. [Yoksa seçilmek mi istemiyor Binali Bey?]

Kendisine yöneltilen sorulara makul açıklamalarla cevap vermek yerine, soru soranı sorduğuna pişman edecek bir üslup hakim AK Parti adayının söylemine.

Sadece o da değil. Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) bilinenlerle çelişen kararıyla kafası karışmış çoğu AK Parti seçmeni olan kişileri aydınlatması beklenen parti yetkilisi veya bürokrasiden isimler, açıklayıcı olmayı bir tarafa bırakmış, tersleyici bir üslubu benimsemiş görünüyorlar.

“Her şey güzel olacak” sloganını yayanları fişleme uyarısı onlardan çıkıyor. Sloganı paylaşan kişilerin ‘sanatçı’ kimliğini sorgulayan, onları ‘ihanet’ ile suçlayan da yine aynı kimlik sahibi kişiler…

YORUMLAR

  • 0 Yorum