Nihat Hatipoğlu öpüşmek orucu bozar

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte, orucu bozan ve bozmayan durumlar merak konusu oldu. En çok merak edilenlerden biri olan,"Öpüşmek orucu bozar mı?" sorusuna İlahiyat Profesörü Nihat Hatipoğlu cevap verdi.

Nihat Hatipoğlu öpüşmek orucu bozar
12 Mayıs 2019 - 10:55 - Güncelleme: 12 Mayıs 2019 - 22:17


Ramazan ayında her sene gündemden düşmeyen şey de orucu bozan ve bozmayan durumlar. Oruç tutan kişilerden birçoğu her yıl olduğu gibi yine orucu bozan ve bozmayan şeyler hakkında soruların yanıtını araştırıyor. 'Öpüşmek orucu bozar mı' sorusu da bunlardan biri.


"Ramazan'da oruçlu iken insan hanımını öpse orucu bozulur mu?", "Kadın da erkek de oruçluyken öpüşürse oruçları bozulur mu?", "Erkek oruçluyken eşini öpse orucunu daha sonra kaza etmesi gerekir mi?" İlahiyat Profesörü Nihat Hatipoğlu çok merak edilen o soruya kameraları aracılığı ile bakın nasıl yanıt verdi:


Karı koca arasındaki öpüşme normal, beyinizi yolcu ederken yanağını öpüyorsunuz, 'güle güle' diyorsunuz. Eve geldiğinde karı koca birbirlerini öpebilirler, sarılabilirler... Netice itibariyle bu olağan bir şey. Sakıncası yok. Hz. Peygamberimizin (S.A.V) buna müsaade ettiğini biliyoruz çünkü. Burada önemli olan aşırıya gitmemektir. Sakınsa iyi olur mu? Daha da iyi olur bundan sakınsa. Netice itibariyle her şeye dikkat edilmelidir. Ama sadece öpmekle oruca zarar gelmez.



YORUMLAR

  • 0 Yorum