Bir virüsle dünyayı içeri tıktılar!

Kıymetli okurlarım, ne yazık ki, tahminlerimizde hep haklı çıktık. Bu köşede, o kadar kıtlık uyarısı yapmıştık. "Üretmediğimiz taktirde, 82 milyon açlığa mahkum olacak" demiştik. "Türk milletini açlıkla terbiye edecekler" demiştik.

Bir virüsle dünyayı içeri tıktılar!
14 Mart 2020 - 17:58 - Güncelleme: 15 Mart 2020 - 11:28
"İnsanlar, ekmek kuyruğuna girecekler" demiştik.

"Kanser patlaması olacak, sağlık sistemimiz çökecek" demiştik.

Neler demedik ki!..

Diyeceğimiz, onca şey var ki daha... 

Ama demeyelim!

Korona, ilk Çin'de göründüğünde "ABD yarasalarla Çin'i durdurabilir mi!" diye yazmış, bunun bir "biyolojik saldırı" oldunun altını çizmiştik.  Sonra, konu ile ilgili peşpeşe yazılar yazmış, uyarmıştık. 

"Yol haritasına bakılırsa, virüs, çok akıllı" diye belirtmiştik.

Hatta "bu virüs bir demo virüstür. Daha ölümcül olanı yolda olabilir" dedik.  Çin, ABD'den açıklama bekliyor. "Virüsü, ABD askerleri getirdi" diyerek, ABD'yi suçluyor. Çin'e doğru, 450 milyar çekirge gidiyor.

Irak ve İran da çekirge istilasıyla karşı karşıya. 

"Çekirgeyi de mi ABD'den bilirsiniz!" dediğinizi duyar gibiyim. Hep söylerim, komplo teorisi kötü bir şey değil diye.  Çekirge sürüleri rüzgarla yönlendirilebiliyor. Afrika'dan rüzgar yönü Ortadoğu'ya yönelmiş durumda.  

İran'ı istila ederse Türkiye'yi de eder. Çekirge istilası, kıtlık getirir, bunu belirtelim. Türkiye tarımı zaten bırakmıştı ama çekirge istilası ile kapınızda, elma  veya dut dahi kalmaz. Ağaç gölgesine hasret kalırsınız.

Rahmetli dedemin lakabı "çekirge" olmuş. Sebebi de, kundakta bebek iken Türkiye'yi çekirge istilası sarmış. Babası yanı büyük dedem, yaylada iken  "oğlana çekirge zarar verir, dikkat edin" diye uyarıyor. 

Adı kalıyor mu 'çekirge'!

Neyse.

Türkiye'yi nelerin beklediğinden önce, dünyayı nelerin beklediğinden biraz söz edelim. Avrupa başta olmak üzere, Türkiye de dahil, toplumlar içeri tıkıldı. Dünya hapishaneye döndü adeta. 

Okullar tatil ediliyor. Evde eğitim dönemi başlıyor.  Hatta evde hapis dönemi başlıyor. Anlayacağınız evler oldu hapishane, hem de herkes için. Bunun getireceği ağır travmayı ve psikolojik sonuçları düşünün.

Virüsün, paralardan bulaştığı zihinlere yerleştiriliyor. Alışverişler internet üzerinden olacak. Bunun için altyapısı oluşturulan dijital para hayata geçirilecek. Yani, ABD dolarda aldığı darbeyi, dijital para ile kapatacak.

Buna, tam olarak ABD demeyelim. ABD'yi de kullanan, küresel oligarklar diyelim. Düşünsenize, 7 milyar insan dünya hapishanesinde, başında ABD gardiyan!

Virüsün adı, COVİD-19...

Dikkat edilirse öldürdüğü insan sayısı çok az. Veremden ölenler, bu virüsten ölenlerden çok daha fazla. Ölüm oranı yüzde 3... Yüz kişiden, sadece üç kişi ölüyor. Bu ölenler de, ayrıca bir hastalığı olanlar, yani güçlü bireylerde, virüsün öldürücü etkisi bile yok.

Öyle ise bu panik nedir?

İşte burası çok önemli;

Bu panik, daha sonra devreye konacak başka bir virüs için hazırlık aşaması. Dünyanın gözü virüsten açılmayacak. COVİD-19 öldürdüğü insanla değil, değiştirdiği yaşamla tarihe geçecek. Küresel sistem,yeni bir şekil alıyor.

Bakın, 14 asırlık kıblemiz Kabe, tavafa kapandı. Kabede sadece kuşlar tavaf ediyor. Bizim kuşlarda, buna sevinip, iman tazeliyorlar. Kabe kapandı ya, daha ötesi var mı?  Ordular gelse Kabe'yi kapatamazdı ama "virüs" kapattı.

Değişime bak sen!

Müslüman ülkelerde camiler kapanıyor. Cuma namazları kalkıyor. İnsanlar zaten selamlaşmıyordu, şimdi bahane virüs oldu. Eşler sarılmayacak, çocuklar öpülmeyecek. Sosyal hayat diye bir şey kalmayacak. 

Kültürler, inançlar, bir bir yok olacak. Tek dil, tek din ve tek kültür olacak.

Bunu dijital para ile yapacaklar. İnsanlık küresel beylerin yiyen, içen, tüketen, robotlarına dönüşecekler.  

Hepimizin kimliğine çip yerleştirdiler. "Dünya hapishane ABD gardiyan" dedik ya... Mahkumların birer numarası olur. Hepimizin birer numarası var şimdi: Vatandaşlık nurmarası... Aslında küresel bir numara!

Dünya Sağlık Örgütü, herkese, çip önerecek. 

Ülkeler, virüs bahanesiyle mecbur kalacaklar denilenleri yapmaya. Nasıl, TC. Kimlik Kartı diye bir "numaraya" mecbur kaldıysak, buna da mecbur kalacağız. Herkese çip demek, herkesin sağlığı ile anlık oynamak demek.

İstediklerine, istedikleri hastalığı isnat edebilecek, yok edebilecekler. Veya bir sürü hastalık yollanabilecek, çip sayesinde...

Dünya Sağlık Örgütü, en az NATO kadar tehlikelidir. Çekirge konusunda uyarılarına dikkat edin. İnsanlık zannediyor ki, bunlar insanların sağlıklarını düşünüyorlar.  Hawking, "dünyanın sonunu robotlar getirecek" diye boşuna demedi.

İnsanlık, yapay zeka kontrolüne sokuluyor. FETÖ'nün "vatandaşlık numarası" oyunu ile milyonların bilgileri CIA'nın eline geçmişti. Bu ülkede, nedense bunlar hiç tartışılmadı. Artık, hiç bir ülke güvenli değil.

Ülkeler, bu oyunlara gelmez, kendi milli paralarını devreye koyar, dolardan sonra, dijital para tuzağına düşmezlerse, kültürlerini ve inançlarını muhafaza yolunda adınmlar atarlarsa, her türlü "virüs" oyununa karşı, yeni stratejiler benimserlerse, kurtulurlar.

Koca koca iktisatçıların, neden "dünyanın Haydar Baş'a ihtiyacı var" dediklerini, şimdi birkez daha düşünelim. Bir virüs ne ekonomi bırakıyor, ne inanç... Baş Hoca, her türlü virüse karşı, antivirüs üretmiş tezlere sahip.

Bunu görmeyen, virüsten ölsün, ne diyelim!

Bir virüsle dünyayı içeri tıktılar!

Yusuf Karaca

yusufkaraca @ yenimesaj.com.t

YORUMLAR

  • 0 Yorum