Bitcoin ve Ethereum Hakkında Önemli Bilgiler Veriyor

DyorEX Kripto Para Borsası Araştırma Uzmanı Zeynep Yiğit Dyorex 2021 yılının başında temelleri atılan ve 2022 yılında faaliyete başlayan eğitimli, bilinçli, bilgili yatırımcı profili hedefleyen, yatırımcısına güven veren, müşteri hizmetleri temsilcisi ile 7/24 işlem yapabilme olanağı ve kolaylığı sağlayan, düşük komisyon ücretli işlem imkanı sunan İstanbul merkezli bir kripto para borsasıdır.

 Bitcoin ve Ethereum Hakkında Önemli Bilgiler Veriyor
03 Kasım 2022 - 10:54 - Güncelleme: 04 Kasım 2022 - 09:42

Dyorex 2021 yılının başında temelleri atılan ve 2022 yılında faaliyete başlayan eğitimli, bilinçli, bilgili yatırımcı profili hedefleyen, yatırımcısına güven veren, müşteri hizmetleri temsilcisi ile 7/24 işlem yapabilme olanağı ve kolaylığı sağlayan, düşük komisyon ücretli işlem imkanı sunan İstanbul merkezli bir kripto para borsasıdır. Dyorex kripto para borsasının öncelikli amacı, yatırımcılarına kripto para ve blockchain alanında hızlı ve güvenilir bir dünya oluşturmaktır. Kripto para dünyasına giriş yaptıktan kısa bir süre sonra adını duyuran ve birçok kurum ve kuruluş ile iş birlik sağlayan Dyorex, sektörün önde gelen isimleri arasında yer almaya hak kazanmıştır.
Zeynep Nilüfer Yiğit Değerlendiriyor Bitcoin, ABD Baskıları Nedeniyle Zayıf Seyrine Devam Ediyor!
Geçtiğimiz sene lider kripto para birimi olan Bitcoin'de yaşanan ralliyle beraber 69.000 dolar seviyeleri test edilmiştir. 2022 yılının başında Bitcoin’de%75 oranında bir değer kaybı yaşanmıştır. Bu değer kaybının en önemli sebebi piyasaların ayı piyasasına girişi ve yatırımcıda artan risk iştahıdır. Piyasanın bu görünümü ve Bitcoindeki bu durum sene başında başlamış olup hala devam etmektedir.
Pek tabii piyasayı etkileyen ve Bitcoini bu duruma getiren tek etmen bununla kalmamıştır. TerraLuna Olayı, Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gerilimin savaşa dönüşmesi, Covid-19 Salgını gibi olayların faiz oranlarını ve enflasyonu etkilemesi sonucu piyasa son halini almıştır. Bu durumda kripto para dünyasını ve kripto paraları etkilemiştir.
Amerika Birleşik Devletleri, Mart ayının başlarında enflasyonla mücadele politikası kapsamında faiz artırmaya başlamıştır ve o günden bugüne kadar da faiz artırımına tüm hızıyla devam etmektedir. Amerika Merkez Bankası FED’in izlediği bu istikrarlı politikada amaç enflasyon oranını %2 seviyelerine indirmektir ve FED bu konuda oldukça kararlı görünmektedir. Zira FED üyelerinin yaptığı açıklamalar ve FED tutanakları bize 2023 yılının ortalarına kadar faiz artırımının devam edeceğini göstermektedir.
Son durumda piyasaların ayı görünümünden boğa görünümüne geçişini sağlayan ve hızlandıran herhangi olumlu bir haber, olay ve durum ile karşılaşmadığımızı söyleyebiliriz. Bu durum bize kripto paraların belirli bir süre daha olumsuz havadan etkileneceğini göstermektedir.
Bitcoin’deki görünüm ise, yükseliş yönlü bir seyir için olumlu havanın olmadığı yönündedir ve piyasada genel bir dip beklentisi hakimdir.
Dyorex Kripto Para Borsası Üzerinden Nasıl Bitcoin Alınır?
Şimdi sizlerle nasıl Dyorex kripto para borsasının kullanıcısı olursunuz, cüzdan adresine sahip olursunuz ve işlem yaparsınız bunları adım adım kontrol edelim.
1. Öncelikle yapmanız gereken şey Dyorex.com adresine girmektir.
2. Ardından, eğer daha önce hiç bu sayfaya giriş yapmamış ve herhangi bir bilgi doldurmadıysanız 'Kayıt Ol' bölümünden sizden istenilen bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde tamamlayınız. Daha önce bir kayıt işlemi gerçekleştirdiyseniz bu adımı geçip Giriş Yap seçeneğine gelmelisiniz.
3.Hesabınızda herhangi bir kripto para birimi ya da Türk Lirası bulunmuyorsa 'Kripto Satın Al' ve 'Banka Havale-EFT' seçeneğini seçiniz. Eğer cüzdanınızda mevcut bir varlığınız bulunuyorsa bu adımı atlayabilirsiniz.
4.DyorEX Kripto Para Borsası'na yukarıda belirtildiği gibi TL bakiyesi transfer ettikten sonra anasayfada bulunan Piyasalar bölümünden Pro Versiyonu seçebilirsiniz.
5.Sağ üst köşeye BTC/TRY yazın ardından sağ tarafta bulunan alım çeşiti kısmında ise Piyasayı seçin.
6.Almak istediğiniz Dogecoin miktarını girin ve BTC Al butonuna tıklayın.
7.Son olarak şu bildiri ile karşılaşacaksınız; ‘’İşlem talebiniz alınmıştır’’ ve aldığınız miktardaki BitcoinDyorEX'te bulunan cüzdanınıza eklenmiştir.
Bitcoin Nasıl Kullanılır?
Bitcoin satın almak ya da kullanmak için öncelikle sanal cüzdan oluşturulması gerekmektedir. Oluşturduğunuz bu cüzdanda Bitcoin bulundurmalısınız. Ardından bu cüzdanlar ve cüzdan varlıklarınız sayesinde kripto para transferleri gerçekleştirebilirsiniz. Bitcoin transfer işlemi için bir çeşit şifreleme gerekir. İşlemlerin her biri ağ üzerinde duyurulur ve blok zincire kaydedilir. Bu sayede ise aynı Bitcoin'in birden fazla kullanılmasının önüne geçilir.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum