Bodrum'da oteller kışın bile doldu...

Yılbaşında 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasını evlerinde geçirmek istemeyen vatandaşlar bu durumu fırsat bilip Muğla'nın Bodrum ilçesindeki otellere rezervasyon yaptırmaya başladı. Oteller yılbaşı hazırlıklarına başladı, ilçede kiralık ev kalmadı

Bodrum'da oteller kışın bile doldu...
22 Aralık 2020 - 09:26 - Güncelleme: 22 Aralık 2020 - 15:02
Yılbaşında kesintisiz 4 gün uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasını evlerinde geçirmek istemeyen vatandaşlar Bodrum'da açık olan otellere rezervasyon yaptırmaya başladı. 2021 yılına evlerinde girmek yerine Bodrum'da otelde tatil yapmayı tercih edenler için ise oteller kampanya başlattı. Özellikle ailelerin tercih ettiği kısıtlamalı tatil için İstanbul, Ankara, Bursa ve İzmir gibi büyükşehirlerden taleplerin daha fazla olduğu ifade ediliyor. Otellerin yüzde 60 dolduğu açıklanırken, Kültür ve Turizm Bakanlığının aldığı kararla yüzde 60 doluluk oranına göre oteller yüzde yüz dolmuş durumda.

'Kiralık ev kalmadı'

Günübirlik kiralık evler de Bodrum'da doldu. Haftalık kiralanan evlerin ise fiyatlarının yılbaşında 3 katına kadar çıktığı belirtildi. Özellikle sahil kesimlerinde ve dağ otellerinde çok ciddi rezervasyon artışları olduğu kaydedildi. Büyükşehirlerden özellikle İstanbul'dan bölgedeki otellere ve kiralık konutlara çok ciddi talep var. Bu yüzden de Bodrum'da da son günlerde nüfus artmış durumda. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum