Bu haber milyonlarca sosyal medya kullanıcılarını ilgilendiriyor

TC kimlik numarası olmadan; Twitter, İnstagram, Facebook ve YouTube’ta hesap açılamayacak mı ?

Bu haber milyonlarca sosyal medya kullanıcılarını ilgilendiriyor
03 Mayıs 2020 - 11:54
Meclis'e sunulan kanun teklifi TBMM'de kabul edilirse, sosyal medyada sahte hesap açmak tarihe karışacak. Sosyal medyada hesap açanlardan, TC kimlik numarasını bildirme zorunluluğu getirilecek.



Kanun teklifinin gerekçesinde neler var ?



Kanun teklifinde, Twitter, İnstagram, Facebook ve YouTube gibi sosyal medya sağlayıcı şirketlerinin sundukları hizmetlerden yararlanmak isteyenlerden TC kimlik numarası isteme zorunluluğu getirilerek Türkiye'de sahte hesap açmanın önüne geçilmesi amaçlanmaktadır denildi.



Yine kanun teklifinin genel gerekçesinde; sosyal medya üzerinden paylaşılan sayısız fotoğraf, video ve içerik insanların algılarını yönetmek için kullanılmakta, çoğu insan tarafından da bu iletilerin doğruluğu sorgulanmadan alındığı için algılar istenilen şekilde yönetilebilmektedir denildi



Twitter, İnstagram, Facebook ve YouTube gibi şirketlere üzücü haber!



Kanun teklifi bu haliyle yasalaşırsa bundan; Twitter, İnstagram, Facebook ve YouTube gibi şirketler de etkilencek. Zira Kanun teklifi ile günlük erişimi beşyüz binden fazla olan sosyal ağ sağlayıcılarına Türkiye'de temsilci bulundurma zorunluluğu getirilmekte.



En çok sahte habere maruz kalan ülkeler kategorisinde Türkiye birinci



Kanun teklifinin gerekçesinde; 2018 yılında yapılan araştırma sonucuna vurgu yapılarak sahte habere en çok maruz kalan ülkeler kategorisinde %49 ile Türkiye'nin ilk sırada yer aldığı vurgulanıor.



Yine kanun teklifinin gerekçede sosyal medya aracılığı ile haber kamuflajı altında kara propagandaya varan içeriklerle algıların yöneltilmeye çalışıldığına vurgu yapılıyor.



Kırıkkale milletvekili Halil Öztürk imzası ile 30.04.2020 tarihinde TBMM'ye sunulan kanun teklifinin kabul edilip edilmeyeceği merakla bekleniyor. Kaynak: tbmm.gov.tr

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum