Bu kez hedefte Habertürk yazarı var

Habertürk yazarı Kübra Par, Ayasofya Baş İmamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın'ı eleştirince sosyal medyada trollerin hedefi oldu...

Bu kez hedefte Habertürk yazarı var
16 Mart 2021 - 10:50

Habertürk yazarı Kübra Par, Ayasofya Baş İmamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın'ı eleştirince sosyal medyada trollerin hedefi oldu.

Boynukalın için “Hadsiz İmam” sözlerini sarf eden Par, Prof. Boynukalın'ın arkasında duranları da “bir grup azınlık” olarak değerlendirmişti.

Sosyal medyada, “Hadsiz Kübra Par” etiketiyle binlerce paylaşım yapılarak etiketin Türkiye gündeminde birinci sıraya kadar yükselmesi sağlandı.

Etiket altında Par’a sert eleştiriler yöneltilirken, Kübra Par’a karşılık Boynukalın’ın yanında olduklarını dile getirdiler.

İşte o gündem:

 

NE OLMUŞTU

Ayasofya’ya baş imam olarak atanan Mehmet Boynukalın, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Twitter hesabından tartışma yaratan açıklamalar yapmıştı.

Medyanın kadın cinayetlerindeki tutumunu hedef alan Boynukalın, “Kadının erkeğe düşman edilmeye çalışıldığını” savunmuştu.

Boynukalın’ın tartışılan paylaşımlarına AKP’den yanıt gelmişti.

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, katıldığı programda konunun sorulması üzerine şu ifadeleri kullandı:

“Kadın - erken meselesine dair dini de referans yaparak, katı, sert açıklamalar yapmayı problemli görüyorum ve bize fayda vermiyor. Tam tersine incitiyor, kadınları da incitiyor, bu alanda çalışanların yükünü arttırıyor. Ve daha önemli bu açıklamalar siyasetin yükünü arttıyor. Siyaset çok ağır bir iş. O yüzden bence herkes kendi işini yapmalı diye düşünüyorum.”

KÜBRA PAR DA GİRMİŞTİ

Bu tartışmaya Habertürk yazarı Kübra Par da girmiş köşe yazısında Prof. Dr. Mehmet Boynukalın'ı hedef almıştı.

Boynukalın için “Hadsiz İmam” sözlerini sarf eden Par, Prof. Boynukalın'ın arkasında duranları da “bir grup azınlık” olarak değerlendirmişti.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, İslam'a göre aile yapısını anlatmıştı. Prof. Boynukalın'ı “ahkam” kesmekle suçlayan Habertürk yazarı Kübra Par, "Diyanet İşleri Başkanı’nın dahi yorum yapmadığı konulara dalarak, kendini adeta ülkenin şeyhülislamı zannederek, üstüne vazife olmayan her konuda ahkâm kesen, 'Kadın cinayeti' sözüne bile tahammül edemeyerek hunharca katledilen onca mazlum kadının ahını üstüne alan, bir avuç radikal azınlığı arkasına alarak, kendine büyük bir etki gücü atfederek, iktidarı yalnızca dar bir çevrenin aşırı taleplerini yerine getirmeye zorlayarak, toplumsal uzlaşı çabalarına büyük zarar veren, geldiğimiz son noktada artık siyasetçilere bile ayar vermeye kalkışan bu hadsiz imama karşı sonuna kadar AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in yanındayım" ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum