Bu Site ile Evinizin Altından Fay Hattı Geçip Geçmediğini Öğrenin!

Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, vatandaşların Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü’nün (MTA) internet sitesine girerek, evlerinin altından veya yakınından fay hattı geçip geçmediğini rahatlıkla öğrenebileceklerini ifade etti.

Bu Site ile Evinizin Altından Fay Hattı Geçip Geçmediğini Öğrenin!
20 Kasım 2022 - 12:46

Son dönemde yaşadığımız irili ufaklı depremler, coğrafyamızdaki deprem gerçeğiyle bir kez daha yüzleşmemizi sağladı.

Bu Site ile Evinizin Altından Fay Hattı Geçip Geçmediğini Öğrenin!

Peki, geçmişte yaşadığımız acı tecrübelerden gerekli dersleri aldık mı?

Tüm bu sorulara verilecek cevaplar, aslında bizim hayatta kalma şansımızı belirliyor. Peki, evinizin altından fay hattı geçip geçmediğini öğrenebileceğinizi biliyor muydunuz?

Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, vatandaşların Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü’nün (MTA) internet sitesine girerek, evlerinin altından fay hattı geçip geçmediğini rahatlıkla öğrenebileceklerini söylüyor.

Vatandaşların internet üzerinden parsellerinin veya evlerinin neresinden fay hattı geçtiğini çok net bir şekilde görebileceklerini aktaran Er, “Bugün E-devlete giriş yaptığımızda parselimizin zemin özelliklerini de görebiliyoruz.

Dolayısıyla doğal afet anlamında çok net bilgilere sahip olabiliriz. Bunların yanı sıra en önemli şey binaların güvenliğidir. Binalarda mühendislik hizmeti alınmamışsa o bina güvenli bina değildir” ifadelerini kullandı.

Bununla birlikte, bir evin fay hatlarına ne kadar mesafede olduğunun kesin olarak bilinmesi için zemin etüdü yaptırılması gerektiğine dikkat çeken Er, “Zemin etüdü mevcut binalara da yapılmaktadır. Sadece yeni yapılan binalar değil.

Bundan sonra beton, demir ve proje uygunluğunu test ederek güvenli bir bina olup olmadığını net şekilde öğrenilebilir. Eğer bina sağlam değilse güçlendirme yapılabilir. Eğer zemin sağlam değilse zemin iyileştirme de yapılabilir” şeklinde konuştu.

Şehirlerin daha güvenli olmasının planlamadan geçtiğini belirten Er, bunun için belediyelere ve merkezi idareye çok büyük görevler düştüğünü söyledi.

Evinizin altından veya yakınından fay hattı geçip geçmediğini buradan öğrenebilirsiniz. (Yoğunluktan dolayı siteye erişim konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz, eğer ilk seferde ulaşamazsanız ara ara tekrar denemenizi öneririz)

Fay Hattı Öğrenme

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Gelgitlerin Depreme Neden Olma Sebebi Sonunda Bulundu!

Bolivya’da Yaşanan Depremler Dağları Ortaya Çıkardı

YORUMLAR

  • 0 Yorum