'Bu topraklar kanla alınmıştır, kanla verilir'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin'e yönelik başlatılan operasyonla ilgili açıklamalarda bulundu. Sultan Abdülhamid’in 'Bu topraklar kanla alınmıştır, kanla verilir' sözlerini hatırlatan Erdoğan "Şu anda biz Afrin’de bunun için varız. Bu iş rastgele bir olay değil" dedi.

'Bu topraklar kanla alınmıştır, kanla verilir'
11 Şubat 2018 - 11:04
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yıldız Sarayında düzenlenen “Vefatının 100'üncü Yıldönümünde Abdülhamid'i Anlamak” isimli programda konuştu.Binlerce yıllık geçmişe sahip çıktıklarını ifade eden Erdoğan, “Biz birileri gibi tarihimize yüz çevirenlerden olamayız. Biz tarihimize seçici bir anlayışla yaklaşanlardan olamayız. Tarihe seçici bakmak, hele hele belirli dönemleri ideolojinin o dar kalıplarına hapsetmek kişinin kendisine ve milletine yapacağı en büyük ihanettir” dedi.

“AYRIM YAPMADAN TARİHİMİZLE GURUR DUYUYORUZ”

Hiçbir ayrım yapmadan tarihe sahip çıktığını vurgulayan Erdoğan, “Şüphesiz bütün milletlerin tarihinde şanlı zaferler yanında hezimetler, yıkımlar, kan ve gözyaşıyla yoğurulmuş dönemler ve hadiselerde vardır. Çünkü bir milleti var kılan, ona hafıza ve karakter kazandıran olayların bütünüdür. Bizler hiçbir ayrım yapmadan tarihimizle iftihar ediyor ve gurur duyuyoruz. Bu tarih her milletin yazdığı veya yazabil

YORUMLAR

  • 0 Yorum