Bugün ne yapsak?

Bugün ne yapsak? Konser, tiyatro, sinema, gösteri... Bugün gidebileceğiniz etkinlikler

Bugün ne yapsak?
09 Mart 2019 - 11:20
KONSER



Erkan Oğur, İsmail Hakkı Demircioğlu, Mikail Aslan ve Cemil Koçgün, “Dört Nefes Toprak” konseriyle, saat 20.30’da Ankara Meb Şura Salonu’nda sahne alacak.

Karsu Dönmez, saat 20.30’da Denizli EGS Kongre Kültür Merkezi’nde sahne alacak.

MFÖ, saat 21.00’de Kazım Karabekir Kapalı Spor Salonu’nda (Erzurum) sahne alacak.

Emel Sayın, saat 21.00’de Türker İnanoğlu Maslak Show Center’da (İstanbul) sahne alacak.

Yeni Türkü, saat 21.00’de Saklı Kalsın’da (Kocaeli) sahne alacak.

Athena, saat 22.00’de Beyrut Performans’ta sahne alacak.

Manga, saat 22.30’da IF Performance Hall’de (Eskişehir) sahne alacak.

Pilli Bebek, saat 22.30’da 6:45 KK Ankara’da sahne alacak.

TİYATRO

 



Oblomov

Ivan Gonçarov’un ölümsüz klasiği Oblomov’u Türkiye’de ilk defa sahneliyor. Anton Çehov ödüllü oyuncu Erdem Topuz’un Oblomov romanından oyunlaştırdığı ve rejisini yaptığı oyunda, Topuz’la birlikte Eraslan Sağlam, Işık Tolgay, Arzu Suriçi Kireççi, Ebru Alkanat ve Anıl Doğan Albayrak rol alıyor. Oyun saat 20.30’da İstanbul Mecidiyeköy’deki Profilo Kültür Merkezinde seyirciyle buluşacak. Oyunda, gündelik hayatımızın için umutları kırılan, hayallerin vazgeçmiş, kendini evine kapatmış, duyarlı, zeki bir o kadar da komik Oblomov’un sosyal hayata karışmak için türlü komik ikna süreçlerinden geçmesine neden olur.

SİNEMA



Herkes Biliyor

Asghar Farhadi’nin yönetmenliğini yaptığı, Penelope Cruz, Javier Bardem, Ricardo Darin, Barbara Lennie, Inma Cuesta, Carla Campra, Eduard Fernandez, Sara Salamo, Elvira Minguez ve Jaime Lorente’nin rol aldığı Herkes Biliyor vizyona girdi. Farhadi’nin İspanyolca çektiği ilk film olan ve prömiyeri Cannes Film Festivali’nde yapılan yapım, karşılaşılan bir olay sonucu bazı gerçeklerle yüzleşmek durumunda kalan bir kadının hikayesini ele alıyor. .

SERGİ



Hane

KRANK Art Gallery Le Meridien Etiler’deki mekanında ünlü heykeltraş Nermin Ülker’i “hané” isimli sergisiyle ağırlıyor. sergisinde “ev”, ikili bir karakter kazanıyor. “Ev” kavramının, dış dünyanın tehlikelerinden koruyan bir sığınak olarak görüldüğü, toplumsal düzenin, geleneğin, güvenliğin ve uyumun sembolü olarak tabulaştırıldığı bir ortamda yetişen sanatçı “ev”i; hem dış dünyaya karşı bir sığınak hem de tekinsiz sızmaların mekânı olarak tanımlıyor. Sergide sanatçı düşünsel ve duyusal anlamda birbirinin içinden türemiş iki seriyi bir araya getiriyor. “Pencere” serisinde Nermin Ülker pencerelerini; malzemesi ve biçimleri itibariyle mekanı bakışa kapatıp/açan, bakışın sınırlarını çizen dayatmacı formlar olarak tasvir ediyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum