Burhan Kuzu'dan "Zindaşti" savunması

Burhan Kuzu, İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti’nin tutuklandıktan sonra tahliye edilmesi için hakimlere baskı kurduğu tartışmalarına yanıt verdi: “Esasen benim hukuk anlayışıma asla uygun değildir.”

Burhan Kuzu'dan "Zindaşti" savunması
11 Şubat 2020 - 18:17
AKP eski milletvekili Burhan Kuzu, önce “tanımam” dediği, ancak sonra birlikte fotoğrafları çıkan,  tahliye edildikten sonra kayıplara karışan İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti ‘nin hakimlere baskı yaptığı iddialarına sosyal medyadan yanıt verdi.

Yargı mensuplarına baskı yapmadığını söyleyen Kuzu, “Zindaşti meselesi ile çok uzun zaman önce bir açıklama yapmıştım. Bir anayasa profesörü olarak, hayatım boyunca yargı bağımsızlığını savundum ve siyasi görevlerimde önemli katkılar yaptım. Yargı mensuplarımıza baskı yapmadım. Esasen benim hukuk anlayışıma asla uygun değildir.”

Zindaşti’nin tahliyesinden sonra Hâkimler Savcılar Kurulu (HSK) tarafından başlatılan soruşturma kapsamında ifadeleri alınan hâkimler AKP'li Burhan Kuzu’nun Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olduğu dönemde Zindaşti’nin tahliyesi için kendilerini birçok kez aradığını öne sürmüştü. Burhan Kuzu'nun aradığı bir hâkime, "Zindaşti'nin tahliyesinin Türkiye-İran ilişkileri için yararlı olabileceğini" söylediği iddia edilmişti.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum