Burun Estetiği Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Burun estetiği çoğu kişinin tercih ettiği, ismini en sık duyduğumuz Estetik türlerinden biridir. Burun estetiği yaptırmak sanıldığı kadar kolay değildir. Bilindiği üzere burun hassas bir organdır. Yüz bölgesinde yer alır. Ayrıca fonksiyonu da çok önemlidir. Burun solunum sisteminin en önemli parçalarından biridir. Eğer burnunuz ile ilgili bir sorununuz var, nefes alıp vermekte güçlük çekiyorsanız, mutlaka Estetik operasyon uygulanır. Aslında amaç burundaki eğriliği ya da fazla eti almak olsa da sonuçta burunda bir düzeltme de yapılır ve estetik alanına girer.

Burun Estetiği Hakkında Bilinmesi Gerekenler
26 Aralık 2021 - 19:34

Bazı kişiler ise burun yapısını beğenmez. Yüzüne yakışmadığını düşünür. Böyle bir durumda burun estetiği yaptırmak ister. Zorunlu değil, kişinin tercihine bağlıdır. Netice de yüz ile oranı uyumlu burunlar yapılır.
Günümüzde baktığımız zaman, her burun estetiği olan kişinin başarılı bir ameliyat geçirmiş olduğunu söyleyemeyiz. Bu konu da tanınmış ve alanında başarılı olan doktorlara gitmek de fayda vardır. Eğer burundaki doğal görünüm bozulur ve yapay bir görüntü olursa, eskisinden bile daha kötü olabilir.
Hem hekim seçimi, hem de hastane seçimine bu noktada dikkat edilmesi gerekir. Doğal, düzgün burunlara sahip olmak, bu şekilde zor değildir.
Burun Estetiği Ameliyatı Nedir?
Burun estetiği ameliyatı burun bölgesinde yapılan değişiklikler için tercih edilir. Burunda şekil bozukluğu, kemik, et, yamukluk, kırık ya da genişlik ve düşüklük gibi birçok sorun olabilir. Burun estetiği sayesinde bunların hepsi, 1-2 saat içinde düzeltilir. Genel anestezi verilerek yapılan bir ameliyattır.
Kapalı ameliyat ya da açık ameliyat olarak uygulanır. Kapalı ameliyat sonrası komplikasyon az görülür ve burun daha çabuk iyileşir. Basit ve küçük işlemler de ve genel olarak, lokal anestezi daha çok uygulanır. Burun estetiği yaptırmadan önce, öncesi ve sonrası ile ilgili Bilgi sahibi olmak gerekir. 
Burun Estetiği Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Burun estetiği ameliyatı 1-2 saat arasında biter. Burun içine kesi atılarak yapılır. Kemik çıkarılır bir kaç dikiş ve atılarak kapatılır. Aynı zamanda burun törpülenir ve toparlanır. Hassas bir organ olduğu için, ameliyatı zordur. İsteğe göre açık ya da kapalı olarak yaptırabilirsiniz. Hasta 24 saat kontrol altında tutulduktan sonra,  taburcu olabilir.
Burun Estetiği Ameliyatı Kimlere Uygulanır?
Burun estetiği Burun görünümü normal olmayan, ayrıca burunla ilgili solunum sıkıntısı yaşayan birçok kişiye yapılabilir. Doktorunda ameliyat için uygun görmesi önemlidir.
Gerekir kontroller yapıldıktan sonra, hastanın şikayetine göre bir yöntem uygulanarak, ameliyat yapılır. Tercih edilen yönteme göre, burun estetiği fiyatları değişiklik gösterir.
Burun Estetiği Ameliyatı Öncesi Bilinmesi Gerekenler
Burun estetiği öncesinde eğer sürekli olarak kullanılan bir ilaç varsa, bırakılması gerekir. Ayrıca kan sulandırıcı Kesinlikle içilmemelidir. Her ameliyat öncesinde olduğu gibi, alkol ve sigara gibi zararlı alışkanlıklardan da uzak durulmalıdır.
Burun Estetiği Ameliyatı Sonrası Bilinmesi Gerekenler
Burun estetiği ameliyatı sonrasında dikkat edilmesi gereken en önemli şey, burunu korumaktır. Darbe, su ya da herhangi bir dış faktör kesinlikle temas etmemelidir. Burun hassas olduğu için, çok çabuk enfeksiyon oluşabilir. 4-5 hafta bandaj ile koruma sağlanmalıdır.
Burun Estetiği Fiyatları 2021
Burun estetiği fiyatları birçok kişi tarafından araştırılır. Genel de özel hastaneler tercih edildiği için, fiyatlar pahalıdır.  Yapılacak işleme göre fiyatlar değişiklik gösterir. Ayrıca her hekimin fiyat kriteri farklı olabilir. Burun estetiği öncesinde her şey detaylı olarak araştırılarak, bir yol izlemek gerekir.
https://www.ozanbalik.com/burun-estetigi/ hakkında bilgi için hemen tıklayın.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum