Can Ataklı: Kılıçdaroğlu'nun başına bir şey gelebilir, bir iki kişi daha resmen aday yapılmalı

Korkusuz yazarı Can Ataklı, seçimler yaklaşırken ülkede çıkabilecek kargaşaya dikkati çektiği bugünkü yazısında, ismini açıklamadığı “deneyimli bir siyasetçinin”, muhalefete yönelik, “Kılıçdaroğlu’nun başına bir şey gelmesine karşı mutlaka bir ya da iki kişi daha resmen aday yapılmalı” uyarısına yer verdi.

Can Ataklı: Kılıçdaroğlu'nun başına bir şey gelebilir, bir iki kişi daha resmen aday yapılmalı
13 Mart 2023 - 10:14

Son zamanlarda sosyal medyada Kılıçdaroğlu’na suikast yapılacağı, muhalefet mitinglerinde olay yaratılacağı, bazı terör eylemleri yapılacağı, suçun PKK üzerine atılacağı böylelikle Millet İttifakı’na oy verecek seçmenlerin HDP’ye karşı kışkırtılacağının söylendiğini ifade eden Ataklı, “Bu tür spekülasyonlara karşı muhalefetin çok duyarlı olması gerek. Ancak elbette yine de tedbir elden bırakılmamalı” dedi.

Ataklı, deneyimli bir siyasetçinin, “Muhalefet mutlaka bir yedek aday bulundurmalı” dediğini belirterek şu sözlerini aktardı:

“İktidar deli gibi, kaybedeceğini anladı, her şeyi yapabilirler. Adaylar belli olduktan sonra Kılıçdaroğlu’nun başına bir şey gelmesine karşı mutlaka bir ya da iki kişi daha resmen aday yapılmalı. Çünkü adaylar resmen belirlendikten sonra herhangi bir nedenle yarıştan çekilen adayın yerine biri konamıyor. Ama daha önce ilan edilmiş bir aday olursa hemen onunla devam edilir. Böylelikle Kılıçdaroğlu’na yönelik varsa bir tehlike bu da ona karşı önlem olur. Bu adayların seçimde kendileri için çalışması diye bir şey söz konusu değil, onlar son ana kadar yine Kılıçdaroğlu için çalışacaklar tabii.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

YORUMLAR

  • 0 Yorum