Çaykur Rizespor 2-3 Beşiktaş

Beşiktaş, Rizespor karşısında N'Koudou, Gökhan Töre ve Ghezzal ile 3-0 öne geçti. Rizespor, 87 ve 89'da bulduğu gollerle umutlanmasına rağmen lider Beşiktaş sahadan üç puanla ayrıldı ve Şampiyonluk yolunda çok kritik bir virajdan kazasız dönmeyi başardı.

Çaykur Rizespor 2-3 Beşiktaş
28 Nisan 2021 - 22:45 - Güncelleme: 29 Nisan 2021 - 09:03

Süper Lig'in 38. haftasında Çaykur Rizespor ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Çaykur Didi Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi konuk ekip Beşiktaş 3-2'lik skorla kazandı.

Beşiktaş'a galibiyeti getiren golleri 16. dakikada Georges-Kevin N'Koudou, 57. dakikada Gökhan Töre ve 75. dakikada Rachid Ghezzal attı. İsmail Köybaşı, 87. dakikada frikikten farkı 2'ye indirdi. Damjan Dokovic, 89. dakikada Rizespor'u ümitlendirdi.

Beşiktaş'ın 18. dakikada Adem Ljajic ile bulduğu gol ofsayt, 44. dakikada Atiba Hutchinson ile bulduğu gol ise elle oynama gerekçesiyle VAR tarafından iptal edildi. Rizespor'un ise 59. dakikada Loic Remy ile bulduğu gol ofsayt nedeniyle geçersiz sayıldı.

Üst üste ikinci galibiyetini alan Beşiktaş, puanını 78'e yükseltti. Rizespor ise üst üste ikinci kez mağlup olarak 42 puanda kaldı.

Beşiktaş, gelecek hafta Hatayspor'u ağırlayacak. Çaykur Rizespor ise Denizlispor'a konuk olacak.

Karşılaşmadan dakikalar...

 

 

 

88' GOL | Sağ kanattan Moroziuk'un kale sahasına doğru kullandığı serbest vuruşta Djokovic kafayı vurdu ve topu ağlara gönderdi.

86' GOL | Serbest vuruşu İsmail Köybaşı kullandı ve topu köşeden ağlara gönderdi.

79' Welinton'un pasıyla savunmanın arkasına sarkan Ljajic, ceza sahasına sokulup sağ çapradan vuruşunu yaptı. Gökhan Akkan topu çelmeyi başardı.

74' GOL | Hızlı gelişen Beşiktaş atağında Ghezzal, sağ kanatta topla buluştu. Ceza sahasına doğru sokulup sol ayağı ile uzak köşeye çok güzel bir vuruş yaparak topu ağlara gönderdi.

68' Ghezzal'ın pasıyla savunmanın arkasına sarkan N'Koudou'nun vuruşunda top yandan dışarıya gitti. N'Koudou'nun topla buluştuğu pozisyon için ofsayt bayrağı da havada.

65' Samudio'nun pasıyla sol çaprazdan savunmanın arkasına sarkan Sabo'nun vuruşunda Vida topun kaleye yönelmesine izin vermedi.

58' Ghezzal'ın hatalı pasıyla başlayan Rizespor atağında Remy savunmanın arkasına sarktı. Kaleci Ersin'den sıyrılıp dar açıdan vuruşunu yaptı ve topu ağlara gönderdi. Ama Remy'nin topla buluştuğu pozisyon için ofsayt bayrağı havada.

56' GOL | Savunmanın arkasına atılan topla sağ kanatta buluşan Gökhan Töre, ceza sahasına sokuldu. Dar açıdan uzak köşeye doğru şık bir vuruş yaparak topu ağlara gönderdi.

54' Hızlı gelişen Rizespor atağında sağ kanatta topla buluşan Remy'nin yerden ceza sahasına doğru çıkarttığı topa Samudio vuruşunu yaptı. Ersin son bir hamle ile topa dokundu ve gole engel oldu.

48' Gökhan Töre çalımlarla ceza sahası yayına doğru sokulup köşeye sert bir vuruş yaptı. Gökhan Akkan sağına çok iyi uzandı ve gole engel oldu.

43' Josef'in ceza sahasına doldurduğu topu Vida indirdi. Kale sahasında topla buluşan Atiba'nın vuruşunda top ağlara gitti. VAR incelemesi sonrasında elle oynama tespit edildi ve GOL iptal edildi.

37' Ceza sahasının sağında topla buluşan Remy'nin penaltı noktasına doğru çevirdiği topa Talbi gelişine vurdu. Top üstten auta gitti.

27' Gökhan Töre orta sahada aldığı topla ceza sahasına doğru sokuldu. Şut açısını bulmak isterken Rizespor savunması geçit vermedi.

22' Josef'in pasıyla topla buluşan N'Koudou'nun sıfıra inip ön direğe yerden çıkarttığı topu Rizespor savunması uzaklaştırdı.

17' Gökhan'ın pasıyla ceza sahasında topla buluşan Ljajic, yerden uzak köşeye vuruşunu yaptı ve topu ağlara gönderdi. VAR incelemesi sonrasında ise pozisyonda ofsayt tespit edildi ve GOL iptal edildi.

15' GOL | Ljajic'in pasıyla sağ kanatta topla buluşan Ghezzal, rakiplerinden sıyrılıp topu kale sahasına çıkarttı. N'Koudou uygun durumda vuruşunu yaptı ve topu ağlara gönderdi.

4' Ghezzal'ın pasıyla ceza sahasının sağ çaprazında topla buluşan Gökhan Töre'nin şutunda Gökhan Akkan sağına iyi uzandı ve gole izin vermedi.

1' Ljajic ceza sahası dışından sağ ayağı ile sert vurdu. Gökhan Akkan bu topu da çelmeyi başardı.

1' Karşılaşma Abdulkadir Bitigen'in işareti ile başladı

YORUMLAR

  • 0 Yorum