Çene estetiği ve çene ameliyatı

Yetişkinlerin yüz yapısında çene bölgesinin önemi çok büyüktür. Hem estetik açıdan hem de kullanım ve hayati fonksiyonlar açısından çene yapısının gerektiği şekilde olması önemlidir. Bazı yetişkinlerde çene yapısında bazı bozukluklar yer almaktadır. Bu bozukluklar bazen yapısal ve doğuştan olurken, bazen de kaza vb. durumlar sonucunda ortaya çıkabilmektedir.

Çene estetiği ve çene ameliyatı
16 Haziran 2021 - 10:54

Çene yapısının ideal olabilmesi için alt ve üst çene uyumunun olması gereklidir. Birbirine bağlı olan ve birlikte hareket eden alt ve üst çene yapısının birbirini tamamlanması gerekir. Eğer hem alt ve çene yapılarında bir uyumsuzluk varsa ve birlikte hareket etmesi zor sağlanıyorsa, hem de alt ve üst dişlerin birbirine uyumlu şekilde kapanması sağlanamıyorsa bu durumda çene ameliyatı ihtiyacı olacaktır.

Çene yapısında oluşan bozukluklar fonksiyonel açıdan hayati önem taşımaktadır. Konuşma, çiğneme ve solunum fonksiyonlarının düzenli ve verimli olabilmesi için alt ve üst çene uyumu çok önemlidir. Bu bölgede bir uyum sorunu yaşanıyorsa tek çözüm olarak cerrahi operasyonlar yapılmaktadır.
Çene bölgesinde uyumsuzluğun fonksiyonel olmasının dışında bir de estetik açısından önemi bulunuyor. İnsan yüzünün en önemli bölgelerinden olan çene alanında yapısal bozukluklar yüz estetiğini tamamen bozan detaylar olarak biliniyor. Çene estetiği uzman hekimler tarafından yapılabiliyor.

En iyi çene estetik uzmanı

Prof. Dr. Kemal UĞURLU çene ameliyatı ve çene estetiği alanında hizmet veren en iyi hekimlerden birisi olarak biliniyor. Eğer çene bölgenizde yapısal bir sorun olduğunu düşünüyorsanız Prof. Dr. Kemal UĞURLU ile iletişime geçebilirsiniz. Kendisinden bir ön muayene randevusu alabilirsiniz. Ve ön muayene sonucunda koyulan teşhis ile birlikte hemen tedavi sürecine başlayabilirsiniz.
Prof. Dr. Kemal UĞURLU ile yapacağınız ön muayene sonucunda çene yapınızda bir deforme olup olmadığını, varsa bu deformenin boyutunun hangi oranlarda olduğunu en doğru şekilde teşhis ettirebilirsiniz. Bu teşhisin ardından yapılması gereken cerrahi, operasyonlar için en doğru kişinin Prof. Dr. Kemal UĞURLU olduğunu bilmelisiniz.
Çene ameliyatı için fiyatlandırmalar ve operasyon süreci hakkında geniş ve detaylı bir bilgi için randevu alabilirsiniz.









 

YORUMLAR

  • 0 Yorum