Cengiz Han Geni - 200 Erkekten Biri

Rivayetlere konu olan ve ortalama olarak 40 milyon insanın ölümünden sorumlu olan Moğol imparatoru Cengiz Han’ın yapılan araştırmalara göre 16 milyon torunu varmış.

Cengiz Han Geni - 200 Erkekten Biri
31 Ekim 2018 - 22:41
(bu ne berekettir böyle) Günümüzde 16 milyon erkek 1217’de ölen Cengiz Han’ın genetik mirasını taşıyor. Rusya Bilimler Akademisinden Dr. Miroslava Derenko liderliğinde uzman bir ekibin yaptığı son araştırmada, bugünkü Moğolistan ve çevresinde yaşayan 1437 erkeğin DNA’ları incelenmiş....

 Rusya Bilimler Akademisinden Dr. Miroslava Derenko liderliğinde uzman bir ekibin yaptığı son araştırmada, bugünkü Moğolistan ve çevresinde yaşayan 1437 erkeğin DNA’ları incelenmiş. Uzmanlar, insanın genetik bilgilerini taşıyan DNA’nın, babadan oğula geçen Y kromozomlarını mercek altına aldılar. Şaşırtıcı sonuca göre Asya’da yaşayan yaklaşık 16 milyon erkeğin soyu, 800 yıl önce yaşamış ortak bir dededen geliyordu. Bu kişinin yüzlerce, hatta belki binlerce çocuğu olması gerekiyordu. Bilim adamları, o dönemde bu kadar fazla çocuk sahibi olma imkanına sahip tek kişinin, 1165’te doğan 1227’deki ölümüne dek Kore’den İran’a uzanan devasa bir imparatorluğa hükmeden Cengiz Han olduğunda hemfikir. Ancak Cengiz Han’ın mezarı bulunmadan buna tam bir tanı koymak mümkün değil.

ee Cengiz Han’ın mezarını bulsunlar o zaman?

Bir rivayete göre Cengiz Han’ın mezarının bulunduğu zaman kıyamet kopacaktır. Bilim adamları bunu bildiklerinden dolayı.. Şaka şaka, olay biraz daha detaylı aslında. Cengiz Han mezarının bulunmaması için tüm olasılıkları hesaplamış. Cengiz Han’ı gömen 1000 insan cenaze töreninin ardından öldürülmüş ve onların öldürülmesinde kullanılan 800 askerde aynı akıbete uğramış. Ve en ufak bir kazı izi kalmaması için mezarının üstünden defalarca kez atlarla geçilmiş. Öldükten sonra bile binlerce insanın ölümünden sorumlu bir imparator, etkilenmemek elde değil. Günümüzde ise bilim adamları ve arkeologlar Cengiz Han’ın mezarını bulmak için çeşitli teknolojik yöntemler deniyorlar ancak daha başarılı olunamadı.

cengiz han - Cengiz Han Geni - 200 Erkekten Biri

Cengiz Han acımasız birisi miydi? Araştırmalarımda karşılaştığım sonuçlara göre değildi. Öldürmekten zevk almazdı. Kendi halkının haklarına saygı duyardı ve inanç özgürlüğü tanırdı. İlginç bir bilgi olarak komutanlarına 9 kez hata yapma hakkı tanıdığını öğrendim. Ancak ne kadar öldürmekten zevk almasa da ortalama 40 milyon insanın ölümünden sorumlu olduğu gerçeğini hatırlatmak isterim. Pek çok kişiye göre milyonlarca insanı katleden bir barbar ve şeytanın yeryüzüne inmiş hali. National Geographic’e göre tarihin en etkili 50 politik liderinden biri ve bu başarısında casusları ve istihbarat sistemlerini sistematik bir şekilde kullanmasının yattığı düşünülüyor.

Cengiz Han Geni – 200 Erkekten Biri

Şuan son bilimsel bilgilere göre her 200 erkekten biri Cengiz Han soyundan geliyor. Bu kişinin Cengiz Han olduğundan tam emin olunmasa da olasılıklara en yakın kişi olarak görülüyor. Yani birine ‘olum her 200 erkekten biri Cengiz Han soyundan geliyormuş’ derseniz ve inanmazsa bilimsel makaleler ile kanıtlayabilirsiniz 

YORUMLAR

  • 0 Yorum