CHP'de milletvekili aday adaylığı yoğunluğu

CHP’de milletvekilliği aday adaylığı için başvuru sürecinin başlamasıyla, genel merkeze adaylık için gelenlerin sayısı da arttı. İlk gün genel merkeze 500’e yakın kişinin başvuru yapmak için geldiği öğrenildi.

CHP'de milletvekili aday adaylığı yoğunluğu
17 Mart 2023 - 07:40 - Güncelleme: 18 Mart 2023 - 11:14

Partide dün de adaylık için liste hazırlamakla görevli genel başkan yardımcılarının katları önünde kuyruklar oluştu. Aday yoğunluğu asansörleri kilitledi.  Adı adaylık için geçen isimler arasında sanatçı Candan Erçetin’in de yer aldığı, bu kapsamda Erçetin’in partiyle görüştüğü öğrenildi.

Bu arada Prof adnan Sevim Tekirdag da aday adayı

Daha önce CHP’nin “Bir ıslık da sen çal” şarkısı hazırlayan Onur Akın da adı yine vekillik için konuşulan sanatçılar arasında geçiyor. Aday adaylığı için başvuran isimler arasında yazar Orhan Kemal’in oğlu Işık Öğütçü, Birleşik Kamu İş Genel Başkanı Mehmet Balık ve kardiyolog Prof. Dr. Bengi Başer de bulunuyor.

Kurban Bayramı geldi çattı. Yurttaşlar, 9 günlük resmi tatili fırsat bilip İstanbul’dan taşınıyor. Günlerdir gündem, bu taşınma dolayısıyla adeta durma noktasına gelen İstanbul trafiği. Mehmet Tezkan köşesinde güzelce işlemiş. İstanbul trafiğinin sorumlusu İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve bu belediyeyi yöneten AKP’nin rant sevgisidir demiş ve örnekleri sıralamış.

Biz de bu yazıya küçük de olsa bir katkı yapalım istedik. Yerel seçimler yaklaşırken aday adayları artık boy göstermeye başladı. Yoğun çalışmalarla ön plana çıkmaya çalışan ve projeleriyle seçmeni bilgilendiriyorlar. Aday adaylığı yoğunluğu yaşanan partilerin başında CHP geliyor. Tüm Türkiye’de olduğu gibi İstanbul’da partilerinin adayı olabilmek için kıyasıya bir mücadele yürüyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve 39 ilçe için yürütülen mücadelede aday adayları netleşti gibi. İstanbul’un ilçeleri için yapılan aday adaylığı başvuru sayısı 228. İlginç olan, AKP’li belediyelerin olduğu yerler dışında, CHP’li başkanların olduğu ilçelerde de aday yoğunluğu dikkat çekiyor. Bazı partililer “AKP’ye rakip olmak varken neden kendimize rakip oluyoruz” diye sorarken, bir diğer grup da yarışın geliştirici yönüne dikkat çekerek bu yoğunluğu normal karşıladığını belirtiyor. Peki CHP’de, partilerini yerel seçimlerde temsil etmeye aday isimler kimler. İnceleyelim;

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı: Öne çıkan üç isim var. Sırasıyla Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve gazeteci Can Ataklı. Tekin zaten yıllardır partide mücadele yürütüyor. Ataklı da kamuoyunun yakından bildiği ve özellikle CHP seçmeninin sevgiyle yaklaştığı bir gazeteci. Mustafa Sarıgül de, iddialı bir isim. Henüz CHP üyesi değil. Süreç kamuoyunda da çok tartışılıyor. Şişli’de yaptıkları biliniyor. Bu nedenle özellikle Sarıgül ve Tekin arasında geçmesi gereken mücadele, bir anlamda İstanbul seçimlerine de yön verecek.

Adalar: Mevcut başkan Mustafa Farsakoğlu’nun karşısında iddialı isimler var. Bu isimler eski İl Sekreteri ve örgüt tarafından kabul gören Metin Kaya başta olmak üzere Mehmet Dündar Tıraş, Deniz Emin Tüfekçi, Genco Erkan Doğan, Nilben Ayşe Postacıoğlu, Hıdır Delipınar

Ataşehir: Ataşehir de, Adalar’da olduğu gibi zaten CHP’li belediye tarafından yönetiliyor. Mevcut başkan Battal İlgezdi bu seçimde de aday. Ancak Beytullah Doğan güçlü bir aday adayı olarak öne çıkıyor. Ayrıca Nurettin Öğüçoğulları, Zafer Nuhoğlu, Av. Sani Yıldırım, Sefa Sarısoy da çalışmalarını sürdürüyor. İstanbul’un bu ilçesinde de önemli bir yarış olacağı muhakkak.

Avcılar: Bir başka CHP’li belediye Avcılarda da mevcut başkan Mustafa Değirmenci’nın rakipleri Nadir Aras, Necdet Ayaydın, Erhan Bozan, Cafer Çınar, Orhan Duran, Seher Okşar Kadırgan, Ufuk Özdündar, Ali Özyurt, Kenan Tınastepe, Handan Toprak, Mustafa Küpeli.

Bağcılar: İstanbul Bağcılar’da CHP’den öne çıkan üç isim Cengiz Kaya, Mehmet Ali Ersoy, Ümit Yurdakul oldu.

Bahçelievler: Bu ilçede önemli adaylar yer alıyor. Öne çıkan üç aday adayı Mehmet Ali Özkan, Turan Aydoğan ve Abdullah Durukan.

Bayrampaşa: Bayrampaşa’da da Zahid Gürdal, İlhan Demirkol, Hasan Mutlu aday olabilmek için bir yarış içine girdi.

Başakşehir: Başakşehir’de CHP adayı olabilmek için yarışacak aday adayları Ahmet Fethi Oral, Özgür Karabat, İsmail Çiçin, Leyla Yılmaz ve Şefik Ok.

Beylikdüzü: Beylikdüzü’nde çok sayıda aday adayı dikkat çekiyor. Bu aday adayları Ekrem İmamoğlu, Seyfettin Başkan, Muharrem Alparslan, İbrahim Mendeşağu, Doç. Mustafa Melek, Osman Gürcan Çelikkol, Şeref Albeniz, Yücel Aslıoğlu, Hüseyin Demirkaya, Mehmet Çoban.

Bakırköy: Bakırköy’de mevcut başkan CHP’li Ateş Ünal Erzen dışında, Selçuk Biber, Ali Fatinoğlu, Oğul Aktuna, Özen Güven, Selahattin Görkev ve Ziya Disanlı partilerinden aday adayı olmak için yarışıyor.

Beşiktaş: Beşiktaş’ta da CHP’li Belediye Başkanı İsmail Ünal dışında, eski milletvekili Çetin Soysal, Bülent Tatar, Ahmet Yoldar, Erol Köktürk, Hakan Atalay, Sabahatin Öztürk, Dursun Bulut, Özgür Koçak, Cemal Özdemir, Ayfer Atay, Yusuf Namoğlu gibi isimler aday adayı.

Beyoğlu: Gözlerin çevrili olduğu ilçelerden Beyoğlu’da CHP adına yarışmak için Aylin Kotil, Gülseren Onanç, Halil Kaya Özer, Dr. Şahin Özdemir, Engin Baba, Kemal Yılmaz, Tarkan Konar gibi isimler aday adayı oldu.

Büyükçekmece: Büyükçekmece’de mevcut Belediye Başkanı Hasan Akgün’le beraber Mehtap Tazegül, Ercan Tekdemir ve Erkan Koçali CHP aday adayı.

Çatalca: Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın partiden rakipleri Engin Akman oldu.

Çekmeköy: Çekmeköy’de öne çıkan aday adayları Mehmet Yeşilyurt, Hasan Genç ve Ali Rıza Yıldız.

Esenyurt: Esenyurt’ta Kemal Deniz Bozkurt ve Hakan Ataklı dışında Eyüp Cem Kantar da aday adayı..

Gaziosmanpaşa: Bu ilçede CHP aday adayları Yusuf Ergüven, Murat Haşhaş, Ferhat Epözdemir ve Selahattin Meriç.

Güngören: Mehmet Akyürek ve Mahmut Özçelik aday adayı.

Fatih: AKP’nin güçlü olduğu Fatih’te İlhan Dabakoğlu ve Uğur Ataş CHP aday adayı oldu.

Kadıköy: CHP’nin kalelerinden Kadıköy’de mevcut başkan Selami Öztürk yeniden aday adayı. Ancak Öztürk’ün parti içinden güçlü rakipleri var.Öztürk, Kemal Çalışkan, Ali Kiriş, Ayşe İnci Beşpınar ve Aykut Nuhoğlu ile CHP adaylığı için yarışacak.

Kâğıthane: CHP’nin Kagıthane’de aday adayları İrfan Aydın, Kemal Taştan, Fevzi Şit ve Orhan Çakır.

Kartal: Kartal’da mevcut başkan Dr. Altınok Öz dışında Mustafa Kul, Birsen Demirel, Erol Altınoğlu, Hüsnü Süslü, Zeynep Gülru Özkan, Ali Turabi Artuç ve Mustafa Yalçınkaya aday adayı.

Küçükçekmece: Bu ilçede CHP adaylığı için Gürkan Canıl, Kemal Çebi, Sezai Aynalı, Oruç Oymak, Fatih Üstünbaş ve Gökhan Gümüşdağ yarışacak..

Maltepe: İstanbul’un en büyük ilçelerinden Maltepe’de de çok sayıda CHP aday adayı var. Mevcut başkan Prof. Dr. Mustafa Zengin’in partisiyle arasının bozuk olduğu gelen bilgiler arasında. Burada Zengin dışında Ali Kılıç, Muhittin Erden, Ömer Ekşioğlu, Engin Özkan, Süleyman Kıpırtı, Selma Oya Akay, Murat Kapan, Ömer Lütfi Somun, Arif Özdemir, Sebiha Özkan, Olcay Çavdar aday adayı oldu.

Pendik: Bu ilçede CHP aday adayları, Bayram Bekar, Tuncer Özyavuz, Bilal Gündoğdu, Hasan Basri Özek, Muhammed Gülenç, Abidin Erken, İsmail Kabakçı ve Elif İldan.

Sarıyer: Sarıyer’de de mevcut başkan Şükrü Genç dışında Erol Aydın, Güner Şahin, Necati Yıldırım, Ali İhsan Özdemir, Betül İstanbullu, İhsan Tanyıldız, Nazan Şenolsun ve Cengiz Alp CHP aday adayları

Sancaktepe: Sancaktepe’de Belediye Meclis Üyesi Hakkı Sağlam dışında Fikret Şahin, Özgen Nama ve Seyfi Ergül aday adayı.

Silivri: Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın aday adayı rakipleri eski Belediye Başkanı Selami Değirmenci, Hüseyin Şahin ve Abdullah Yıldırım.

Şile: Şile’de CHP’nin iki aday adayı var. Bunlar Aras Arslan ve Zeki Şen.

Şişli: İstanbul’un en önemli ilçelerinden Şişli’de aday adayları Kenan Malkoç, Dursun Çaltı, Muammer Keskin, Nuri Yılmaz, eski İlçe Başkanı Av. Hıdır Tanrıverdi ve Mustafa Demir.

Tuzla: Tuzla’da da CHP’yi yerel seçimlerde temsil etmek için Salim Gürsoy, Ali Çelik, Cevat Uyanık, Hatice Bayram, Hüseyin İldan, Gülay Çelik ve Selçuk Sarıyar yarışacak.

Ümraniye: Ümraniye’de CHP’den şimdiye kadar sadece Mehmet Özkaya’nın ismi öne çıktı.

Üsküdar: Bu ilçede CHP aday adayları Aysel Can Ekşi, İrfan Karacan, Ahmet Kılıç, Hüseyin Ali Köklü, Orhan Eğin ve Nezih Küçükerden.

Zeytinburnu: Zeytinburnu’nda öne çıkan 4 CHP aday adayı Mustafa Fazlıoğlu., Zeki Durmuşoğlu, Hasan Ali Hayırlıoğlu ve Metin Tarhan.

Önümüzdeki günlerde bu listeye muhtemelen bazı eklemeler daha olacaktır. Bakalım seçimlerde seçilecek aday partisinin ve İstanbullu’nun umudu olabilecek mi?

Demokrasi ve barışın geldiği günleri görmek dileğiyle tüm okurlarımızın bayramını kutlarız.

Erdal Keskin
 

Odatv.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum