CHP'li Koç hasta tutuklular için hatırlattı: Suçtur

Cezaevlerinde hasta ve hamile tutukluların olmasının hukuksuzluk olduğunu vurgulayan CHP Milletvekili Haluk Koç, "Bugün; bu hukuksuzluklara ve eziyetlere neden olanlar ve acımasızca uygulayanlar, yarın; 'Ne yapalım, baskı altındaydık, mecburduk' gibi savunmalar sakın ha hazırlamaya kalkmayın" dedi.

CHP'li Koç hasta tutuklular için hatırlattı: Suçtur
18 Haziran 2022 - 20:44

Cezaevlerinde hasta ve hamile insanların olduğunu hatırlatan ve bunun hukuksuzluk olduğunu vurgulayan CHP Ankara Milletvekili Prof. Dr. Haluk Koç, karar verenlere seslenerek “Yaşattıklarınızın hepsinden sorumlusunuz” dedi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Haluk Koç, “Suçları veya suç isnatları ne olursa olsun, ağır hasta ve hamile, tutuklu ve hükümlülerin, hapiste tutulması hukuksuzdur, suçtur.

'Mecburduk gibi savunmalar hazırlamaya sakın kalkmayın'

75 yaş üzerindeki 14 üst rütbeli emekli askerin, 28 Şubata ait düzmece iddialarla ağır sağlık sorunlarına rağmen hapiste tutulmaları doğru değildir. Bugün; bu hukuksuzluklara ve eziyetlere neden olanlar ve acımasızca uygulayanlar, yarın; 'Ne yapalım, baskı altındaydık, mecburduk' gibi savunmalar sakın ha hazırlamaya kalkmayın. Yaşattıklarınızın hepsinden sorumlusunuz!..” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum