Çiftler Birbirini Neden Aldatır? İşte sadakatsizliğin sebepleri..

Aldatmak ya da aldatılmak ilişkilerin temeline zarar verir. Hiç kimse bu durumla karşı karşıya gelmek istemez. Çünkü son derece güven kırıcı bir olaydır. Bir anda hayâl kırıklığı yaşamanıza sebep olur. Peki, çiftler birbirini neden aldatır? İşte sadakatsizliğin sebepleri

Çiftler Birbirini Neden Aldatır? İşte sadakatsizliğin sebepleri..
22 Temmuz 2023 - 11:36

Aldatma, ilişkilerde yaygın olarak kınanır ve bu davranışın altında yatan nedenleri anlamak çok önemlidir. Bireyleri partnerlerinin güvenine ihanet etmeye iten bazı temel nedenler vardır. İlişkideki tatminsizlikten intikam, can sıkıntısı gibi diğer olasılıklara kadar sadakatsizliğe sebep olabilecek çok sayıda faktör vardır.

CAN SIKINTISI

Bir ilişkideki insanlar can sıkıntısı veya monotonluk duygusu yaşadıklarında, ilişkinin dışında yenilik ve heyecan aramaya eğilimlidirler.

Can sıkıntısı, bireyleri dış doğrulama ve sevgi aramaya yönlendirebilir. Bir ilişkiyi sıradan rutinden bir kaçış ve mevcut ilişkilerinde eksik olduğuna inandıkları heyecanı yeniden yakalama fırsatı olarak algılayabilirler.

İNTİKAM

İnsanlar, eşlerinin yanlış yaptığı için bir intikam veya misilleme eylemi olarak aldatabilir.

Bu, gücü yeniden kazanma veya duygusal acıya neden olma girişimi olabilir. Eşleri tarafından ihanet veya kötü muamele için intikam almaya çalışabilirler. Bu sadakatsizliğin altında yatan amaç, karşısındakini incittiği gibi incitme ve intikam alma arzusudur. Bu onlara tatmin duygusu sağlayabilir.

İHMAL YA DA MUTSUZLUK

Genel ilişkiyle ilgili genel bir mutsuzluk duygusu, ortakların hile yapmasına yol açabilir. Ortak çıkarların olmaması veya zamanla ayrışarak sonuçta ihmale yol açması gibi sorunlardan kaynaklanıyor olabilir.

Bir partner, bir ilişkide ihmal edildiğini hissettiğinde, tekrar istendiğini, sevildiğini ve önemli olduğunu hissetmek için sadakatsiz uygulamalara girebilir.

Benlik saygısı düşük olan insanlar, başkalarından onay almak isteyebilir. Kopya çekmek, geçici bir ego artışı sağlayabilir veya kendilerini arzulanan ve çekici hissetmelerini sağlayabilir.

İLİŞKİYİ BİTİRMENİN KOLAY YOLU

Birisi bir ilişkide mutsuz veya tatminsiz olduğunda, ancak zorluklarla yüzleşmekte ve ilişkiyi doğrudan bitirme kararı almakta zorlandığında, aldatma yoluyla daha kolay bir çıkış yolu arayabilirler.

Bazen bir partner aşık olur ama yüzleşmekten korkar çünkü sonunda diğer partneri incitebilir. Bu gibi durumlarda aldatmayı ilişkiyi bitirmek için kolay bir seçenek olarak değerlendirebilirler.

DUYGUSAL BAĞLANTI EKSİKLİĞİ

Bazen partnerler duygusal olarak partnerlerinden kopuk hissederler. Bir kişi partneri tarafından duygusal olarak ihmal edildiğini veya görmezden gelindiğini hissederse, ilişkinin dışındaki birinden duygusal destek, anlayış ve onay isteyebilir. Bu gibi durumlarda, eşlerini aldatmalarına yol açan şey, arzuladıkları duygusal bağlantıdır.

FİZİKSEL YAKINLIK EKSİKLİĞİ

Samimiyet, ilişkilerde hayati bir rol oynar ve eşlerden birinin cinsel ihtiyaçları sürekli olarak karşılanmadığında, hayal kırıklığı ve ayartma yaratabilir. Bir ilişkide cinsel tatminsizlik veya fiziksel yakınlığın olmaması sadakatsizliği tetikleyen bir faktör olabilir.

Bazı kişiler, yatak odasında tatmin olmadıklarını veya tatmin olmadıklarını hissettiklerinde cinsel zevk arayabilir veya arzularını ilişkinin dışında keşfedebilirler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum