Çiftler evlenmeden önce ne kadar çıkmalı?

Öncelikle, ne zaman evleneceğinize karar vermek için minimum bir süre şartı yoktur. Bu karar tamamen size, eşinize ve ilişkinize bağlıdır. Evlenmeyle ilgili olarak zamana çok önemli bir karar faktörü olarak bakmak yerine, zamanın kalitesi ve birbirini tanımak için nasıl harcandığı daha önemlidir. İşte 'Evlenmeden önce ne kadar zaman geçirilmeli?'' sorusunun cevabı...

Çiftler evlenmeden önce ne kadar çıkmalı?
08 Eylül 2020 - 09:54

Evlenmek için zamana çok önemli bir karar faktörü olarak bakmamak gerekiyor. Ne kadar zaman geçirdiğinizden çok, zamanın kalitesi ve birbirini tanımak için nasıl harcandığı ilişkiler için büyük önem taşıyor.







Uzmanlar yine de en doğru kararları almak için 12-18 ay aralığında bir sevgililik dönemi öneriyor.









Araştırmalar, "Aşk kördür" atasözünü kanıtladığı için; bu geçirilecek süre boyunca aşık olma duygunuz azalacağından daha mantıklı kararlar alabileceksiniz. Çünkü aşık olma sırasında beynin eleştirel düşünme bölümleri kendini kapatıyor.







Bu biraz tanıdık geliyor, değil mi? Bazen partnerimizle ilgili hoşumuza gitmeyen şeyleri fark etsek bile, bu şeyleri bir kenara atabilir ve aşk nedeniyle önemlerini en aza indirebiliriz.





Yani 12 ila 18 ay sadece bir ortalama olsa da, buradaki en önemli şey, o pembe gözlükleri çıkaracak kadar uzun süre birlikte olmanızdır.



İnsanların boşanma kararı alma konusundaki en büyük sorunlardan biri farklı değer sistemlerine sahip olmalarıdır.









Çiftler evlenmeden önce, birbirlerini derinlemesine tanımalı ve çocuk istemek ve nerede yaşayacakları konusunda fikir alışverişleri yapmalı; ailelerin ilişkiye katılımını belirlemeli ve finansal konuları konuşmalılar.







Bir ilişkinin başarısı ve devamı için bir çiftin nasıl kavga ettiği de büyük önem taşır. İkinizin de nasıl tepki verdiğini ve tartışmayla nasıl başa çıktığınızı görmek için fikirlere sahip olmak önemlidir.









Mutlu çiftler çatışmasız değildir, ancak argümanlarını mutsuz çiftlerden farklı şekilde ele alırlar.




 

YORUMLAR

  • 0 Yorum