Cihan Çanak Euro 2024 Türkiye Kadrosunda Olmayı Hedefliyor

14 Haziran 2024 ile 14 Temmuz 2024 tarihleri arasında Almanya’da düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası’na katılacak ülkelerden biri de Türkiye! Milli takımımız, CristianoRonaldo’lu Portekiz, Adam Hlozek’liÇekya ve KhvichaKvaratskhelia’nın formasını giydiği Gürcistan ile mücadele edecek.

Cihan Çanak Euro 2024 Türkiye Kadrosunda Olmayı Hedefliyor
18 Mayıs 2024 - 11:21

Söz konusu maçların ardından ortaya çıkacak Türkiye puan durumu Euro 2024 tablosu merak konusu! Bunun yanı sıra birçok oyuncu da turnuva kadrosuna dahil olabilmek için ter döküyor. Onlardan biri de Cihan Çanak!

Genç Oyuncu Türkiye’yi Seçtiğini Dile Getirdi

Son yıllarda Almanya ve Belçika’da forma giyen gurbetçi oyuncuların milli takım tercihi Türkiye’den yana olmaya başladı. Söz konusu akıma ayak uyduranlardan biri de Cihan Çanak! 2005 doğumlu oyuncu, doğduğu ülke Belçika’nın alt yaş gruplarında forma giydi. U21 seviyesindeki kararıysa farklı oldu. Daha çok forma şansı bulacağını düşünerek Türkiye’yi tercih etti. 19 yaşındaki oyuncu, söz konusu kararının ardından kendisiyle gerçekleştirilen röportajda hedefleri doğrultusunda hareket ettiğini söyledi. A milli takım teknik direktörü VincenzoMontella’nınkararını bekleyen Cihan Çanak, şartlar uygun olduğu takdirde Euro 2024 kadrosunda olmak istiyor.
2005 doğumlu oyuncu çok yönlü bir isim! Merkez orta saha, forvet arkası ve sol kanat olarak forma giyebiliyor. Bunun yanı sıra sol ayağını etkili bir şekilde kullandığı için sol bek de oynayabilir. VincenzoMontella, bu oyuncuyu kadroya çağırabilir. Özellikle Türkiye Euro 2024 puan durumu tablosunda avantajlı konuma geçmek için bu tarz çok yönlü isimlere ihtiyaç duyuluyor.

Cihan Çanak Kimdir?

24 Ocak 2005 tarihinde Belçika’nın Verviers şehrinde dünyaya geldi. 1.75 boyundaki oyuncu, 2012 yılında Belçika’nın Standard Liege takımının altyapısına katıldı. On yıl boyunca altyapıda forma giydikten sonra 2022/2023 sezonunda A takıma yükseldi. Kulübünün formasıyla 68 maça çıkarken bir gol atıp beş asist yapabildi.
Türkiye A Milli Futbol Takımı, özellikle sol bekte sıkıntı çekiyor. Cihan Çanak’ın bu bölgede de oynayabilmesi önemli bir avantaj! Türkiye Euro 2024 puan durumu tablosunda iyi bir yer edinmeyi hedefleyen VincenzoMontella, bu oyuncuyu da kadroya almayı düşünebilir.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum