Cinsel İlişkide Utanılan 13 Soru!

Bilim insanları bu soruların çözüme kavuşturulması için utanılmaması gerektiğini vurguluyor.

Cinsel İlişkide Utanılan 13 Soru!
28 Ekim 2022 - 09:21 - Güncelleme: 29 Ekim 2022 - 09:42

Çiftler arasında zaman zaman utangaçlıklar olabiliyor. Özellikle bu durum yatak odasında bazı soruların sorulmaya hatta düşünülmeye bile müsaade edilmemesine neden oluyor. Ancak bilim insanları ve seksologlar bu soruların çözüme kavuşturulması için utanılmaması gerektiğini vurguluyor. İşte cinsel ilişkide utanılan 13 soru...

RÜYAMDA BAŞKA BİR KADINLA SEKS YAPMAK İSTİYORDUM. EŞCİNSEL MİYİM, BİSEKSÜEL MİYİM?

Seks terapisti olan Michele Sugg, mutlaka değil, diyor. Bu, kadınlara (veya belirli bir kadına) ilgi duyduğunuz anlamına gelebilir. Ama aynı zamanda bir kız arkadaşla takılmanın yakın, rahat hislerini kaçırdığınızı da gösterebilir. Sugg, "Bazen kadınlar bakım, sevgi ve yakınlığı sembolize eder", diye açıklıyor Sugg. “Bir erkekle ilişkiniz varsa ve yeterince yakınlık kuramıyorsanız” böyle bir rüya, bundan daha fazlasına ihtiyacınız olduğu anlamına gelebilir.

**Unutmayın:** Erotik bir rüya cinsel kimliğinizi tanımlamaz.

Göğüslerim neden eşit değil?

Göğüs ameliyatı olmadıkça, mükemmel simetrik göğüslere güvenmeyin.Kadın doğum ve jinekoloji yardımcı doçenti Glenn Updike, bunun nedeni göğüslerin meme bezi dokusu ve yağdan oluşması ve her birinde doğal olarak farklı miktarlara sahip olması olduğunu açıklıyor. Bazı kadınlar için fark daha belirgindir - ancak bu genellikle kozmetik bir sorundur.

**Çözüm: **Utanç vericiyse veya cinsel yaşamınızı etkiliyorsa, ameliyat bir seçenektir. Bir meme aniden diğerinden çok daha büyük olursa, bu bir enfeksiyon veya tümöre işaret edebilir. Hemen değerlendirilmesi için jinekoloğunuza gidin.

Orgazm sırasında gaz çıkarmak normal mi?

Evet son derece normal. Millicent Comrie, orgazm olduğunuzda, sfinkter kası da dahil olmak üzere cinsel organlarınızın etrafındaki kaslar gevşer, bu nedenle biraz gazın kaçması olağandışı değildir, diyor. Ancak orgazmdan önce bile, içeri ve dışarı hareket gazı tetikleyebilir çünkü penis vajina duvarından anüse sürtünür.

**Çözüm:** Sık sık oluyorsa, seks yapmadan önce simetikon içeren reçetesiz bir gaz önleyici ilaç alın.

UÇUK İLE GENİTAL UÇUK AYNI ŞEY MİDİR?

Uçuk, genital herpes ile aynı damgayı taşımaz . Ancak aynı herpes simpleks virüsünün suşları dudaklarda (ve yüzde, göğüste, hatta parmaklarda) uçuklara ve ayrıca cinsel organların çevresinde kabarcıklara neden olur. Bazı durumlarda uçuklara neden olan virüs türü ciddi göz ve beyin enfeksiyonlarına da neden olabilir. Herpes simplex virüs 1 ( HSV-1 ) genellikle belin üstünde (genellikle öpüşme veya yemek kaplarını paylaşma yoluyla) oluşur. Herpes simplex virüs 2 (HSV-2) genellikle bel altında (genellikle cinsel temas yoluyla) oluşur. Ancak her iki bölgede de oral-genital temas yoluyla her iki virüsü de alabilirsiniz. Dr. Updike, “İnsanlar 'uçuğum oluyor' demekten utanmıyorlar, ancak daha az insan genital uçukları olduğunu söylemeye meyillidir, ancak her ikisi de her iki yerde de olabilir” diyor. Dr. Comrie, "çünkü cinsel ilişki yerine oral seks yapıyorlar" diyor.

**Çözüm: **Hem HSV-1 hem de HSV-2, antiviral ilaçlarla tedavi edilebilir. Ama hiçbiri tedavi edilemez.

EGZERSİZLER GERÇEKTEN DAHA İYİ SEKS SAĞLAR MI?

Kesinlikle evet! Yeni başlayanlar için, iyi bir kardiyovasküler rutin, enerji ve dayanıklılık oluşturmaya yardımcı olur. Kuvvet antrenmanı ve esneme, çeşitli seks pozisyonlarına girebilmeniz ve sürdürebilmeniz için kas geliştirmenize ve esnekliği artırmanıza yardımcı olabilir .Seksi iyileştirmek için en iyi egzersiz Kegel sıkmaktır. Temel olarak vajina, anüs, rahim, mesane ve üretranızı tutan pubokoksigeus (veya PC) kaslarınız için kuvvet antrenmanıdır. Seks ve ilişki terapisti Laura Berman, "Bu kaslar ne kadar güçlüyse, orgazmlarınız o kadar yoğun olur" diyor. **Deneyin:** İlk adımınız, idrar yaparken idrar akışınızı durdurmaya çalışarak PC kaslarınızı bulmaktır. Sıkmayı beş saniye basılı tutun, ardından bırakın. Bu kasları iyi

durumda tutmak için günde 50-150 Kegel sıkma yapın. **Uyarı: **İdrar yaparken düzenli olarak Kegels yapmayın. Bu idrar yolu ve mesane enfeksiyonlarına yol açabilir.

 SANAL SEKS YAPMAK ALDATMA SAYILIYOR MU?

Birçok kişi kışkırtıcı e-postaları hile olarak görmeyebilir. Ne de olsa, vücut sıvıları değil, yalnızca düşünce veya fantezi alışverişinde bulunduğunuzu düşünüyorlar. Ancak kendinize şunu sorun: Partnerinizin konuşmalarınızı okumasını ister miydiniz ve okusaydı incinir mi, sinirlenir mi yoksa kırılır mı? Sugg, “Eşiniz yaptığınız şey konusunda kendini rahat hissetmiyorsa, muhtemelen sınırları aşmışsınızdır” diyor. İnternette aradığınızı ilişkinizde neyin eksik olduğunu bulmaya çalışın. Seks hayatından sıkıldın mı? Kocanız sizi seks kedisi yerine anne olarak mı görüyor? Bu yüzden çevrimiçi hareket etmeyin. Bunun yerine eşinizle bu konuyu konuşun ve birlikte cinsel yaşamınızı genişletin. Gerçek seks, sanal türü her gün yener.

BEBEĞİM OLDUKTAN SONRA VAJİNAM BELİRGİN ŞEKİLDE BÜYÜYECEK Mİ?

Bir bebeği vajinanızdan dışarı iterseniz, biraz gerilmesini bekleyin. Ürojinekoloji direktörü Bruce Rosenzweig, “ Doğumdan sonra vajinal açıklık öncekinden 1-4 santimetre daha büyüktür” diyor. Kurtarma işleminizden sonra teslimat öncesi boyuta geri dönüp dönmeyeceği birkaç faktöre bağlıdır… Dr. Comrie, “Vajinal kasları güçlendirmek için Kegel egzersizleri yaparsanız sonuç daha iyi olur” diyor. Epizyotomi yaptırdıysanız ve OB-GYN'niz dikiş dikmek konusunda titiz davrandıysa, "eskisinden daha iyi olabilirsiniz" diye ekliyor. Bununla birlikte, birden fazla doğumdan sonra vajinanız hala daha geniş hissedebilir ve maraton Kegel seanslarından alacağınızdan daha fazla sıkılaşma isteyebilirsiniz.

**Çözüm: **Jinekologunuza vajinal rekonstrüksiyon hakkında danışın (perineoplasti veya vajinoplasti olarak da bilinir). Ameliyat vajinanın açıklığındaki ve daha derindeki sarkan kasları kaldırmaya ve sıkılaştırmaya yardımcı olabilir.

HİÇ ORGAZM OLMADIM. YANLIŞ BİR ŞEY Mİ VAR?

Hayır. Aslında, kadınların yaklaşık %70'i doğrudan klitoral uyarı olmadan cinsel ilişki sırasında orgazm olamamaktadır. Seks Terapisi Enstitüsü'nün direktörü Stephanie Buehler, “Eğer cinsel ilişki ile orgazm olamıyorsanız, normalsiniz” diyor. İstatistiklere dikkat edin. Ardından, birinizin yardım etmesinin tamamen sorun olmadığını bilmesini sağlayın. Seksolog Carol Queen, “Seks sırasında klitorise dokunmak, orgazm olma şansınızı gerçekten artırıyor” diyor. Hiç orgazm yaşamadıysanız - ve kadınların yaklaşık %10'u yaşamadıysa - kayganlaştırıcılara (hassas vajinal dokuları tahriş edebilecek yağlara değil) yatırım yapmayı düşünün ve tek başına deneyin. Hemen havai fişek olmazsa cesaretiniz kırılmasın. “İlk seferde, bir orgazm oluşturmak için bir saat uyarı gerekebilir; Buehler, güçlü uyarılma duygularıyla rahat olmak için birçok denemeyi de gerektirebilir.

G NOKTAM NEREDE?

Milyon dolarlık seks sorusu bu. Bazı araştırmacılar G noktasına inanmıyor. Diğerleri varlığını kararlı bir şekilde savunur, ancak tam konumu hakkında aynı fikirde değildir. Bir seks araştırmacısı okulu, G noktasının üretranın etrafındaki salgı bezi dokusu olduğunu söylüyor (kasık kemiğinizin arkasında, vajinanızın yaklaşık 2 inç içinde bulunur). Diğerleri, mesane duvarının arkasındaki üçgen bir alanda - trigon veya T Zonu - üç sinirin bir araya geldiği - daha geride olduğuna inanıyor. Muhtemelen bunların bir kombinasyonudur. Ama partneriniz doğru telleri çalıyorsa, tabiri caizse, hangi enstrümanı çaldığı önemli mi?

ANAL SEKS YÜZÜNDEN HEMOROİD OLABİLİR MİYİM?

Seks eğitimcisi/danışmanı ve Madison, rahatladığınız ve keyfini çıkardığınız sürece değil diyor. Hemoroid (anal bölgedeki ağrılı şişmiş damarlar), anüsünüzün etrafındaki aşırı basınçtan kaynaklanabilir - örneğin kabız olduğunuzda ve tuvalete gitmek için zorlandığınızda. Ancak iyi bir kayganlaştırıcı kullandığınızda ve penetrasyon rahat hissettiğinde – zorlamadan değil – anal seksin hemoroide neden olma riski yoktur.

**Gerçek:** Bazı seks araştırmacıları, popo oyununun aslında hemoroidleri önleyebileceğine inanıyor. Barnard, "Cildin ve kasların gücünü ve esnekliğini geliştirir , böylece anüs şişkinlik ve hemoroid üretmek yerine basınca daha iyi tepki verebilir" diyor.

VAJİNAM KOKUYOR. NE YAPABİLİRİM?

Kadın doğum ve jinekoloji klinik direktörü Mary Jane Minkin, muhtemelen gereksiz yere endişeleniyorsunuz, diyor. “'Gerçekten kötü kokuyorum' diyerek gelen kadınların çoğu güzel kokuyor” diyor. Güçlü koku (ve akıntı) bakteriyel bir enfeksiyonun işareti olduğundan endişeleniyorsanız jinekoloğunuzla görüşün. Dr. Rosenzweig, enfeksiyon yoksa ve hala endişeleniyorsanız, baharatlı veya keskin kokulu gıdalardan kaçınmanın yardımcı olabileceğini söylüyor. Duşlar veya kadınsı spreyler kullanmayın. Vajinanın doğal florasını tahriş edebilir ve değiştirebilirler. Bu, enfeksiyon kapma riskinizi artırır ve mevcut olanı maskeler.

CİNSEL ORGANLARIMI DELMEK ENFEKSİYON RİSKİMİ ARTIRIR MI?

Dr. Rosenzweig, "Cinsel organınızın çevresinde yabancı cisimlerin olması pek iyi bir fikir değil çünkü neme ve yakın temasa açık alanlar bakteriler için çok çekicidir" diyor. “Ancak hijyen ve normal bir bağışıklık sisteminiz varsa, genital piercing maya enfeksiyonları veya bakteriyel vajinoz riskinizi artırmaz ” diyor. Yine de, bazı insanlar kulak, burun veya göbek gibi homurdanma noktalarında olsalar bile, delinmiş alanlarda her zaman biraz kızarıklık veya tahriş olur.

**Çözüm:** Piercinginiz sürekli iltihaplı görünüyorsa, çıkarın.

GEÇMİŞTE BİR KEZ HPV TEŞHİSİ KONDU, BU YÜZDEN HALA BENDE VAR MI? HALA RAHİM AĞZI KANSERİ RİSKİ ALTINDA MIYIM?

Seks yaptıysanız, muhtemelen insan papilloma virüsüne ( HPV ) rastlamışsınızdır - cinsel olarak aktif insanların yaklaşık %80'i bilinen 30 HPV türünden en az birine maruz kalmıştır. Ancak çoğu durumda -% 90 - enfeksiyon kendi kendine temizlenir. Muhtemelen, sahip olduğunun farkında bile olmayacaksın. Çoğu HPV virüsü haber vermeden gelir ve gider. 26 yaşın altındaysanız , rahim ağzı kanserlerinin yaklaşık %70'inden sorumlu olan dört ana HPV suşuna karşı koruma sağlayan HPV aşısı Gardasil'i yaptırmayı düşünün. (Bu erkekler için de geçerlidir.) Ayrıca, rahim ağzında sonunda kansere dönüşebilecek değişiklikleri arayan rutin Pap testleriyle kendinizi koruyun. Dr. Herzog, “Düzenli olarak taranırsanız, rahim ağzı kanseri geliştirmeniz pek olası değildir” diyor. "Bunu yapsaydınız, çok erken yakalanır ve muhtemelen tamamen iyileşirdi." Arka arkaya üç normal Pap testi yaptıran 30 yaş üstü kadınların çoğuna sadece 2 ila 3 yılda bir tarama yaptırmaları tavsiye edilir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum