Cinsel İlişkisi Olan Herkes Bu Haberi Okumalı!

Cinsel ilişki esnasında bulaşan mikroplar sağlığınızı tehdit ediyor olabilir. İşte dikkat edilmesi gerekenler...

Cinsel İlişkisi Olan Herkes Bu Haberi Okumalı!
24 Eylül 2023 - 09:49

Cinsel ilişkisi olan herkesi ilgilendiren o detay belli oldu. Bu belirtiler kişinin hem sağlığını hem de cinsel hayatında bazı problemler yaşatıyor. İşte dikkat edilmesi gereken o belirtiler...

Cinsel ilişki partnerlerin birbirlerini çok daha yakından tanımalarını sağlayan aynı zamanda birbirlerine olan bağlılıklarını güçlendiren önemli bir unsurdur.

Cinsel ilişkinin sağlıklı bir şekilde ilerleyebilmesi için korunma durumu oldukça önemli olurken aynı zamanda kişilerin kişisel temizliğine dikkat etmesi gerekmektedir.

Cinsel ilişki sürecinde enfeksiyon ya da çeşitli bulaşıcı hastalıklar kapmak oldukça riskli bir durum olurken, bakteriler kendilerini de çeşitli belirtilerle ortaya çıkarmaktadır.

İşte bu belirtileri asla göz ardı etmeyin...

Cinsel ilişki esnasında bulaşan mikroplar kadın ve erkeklerde ciddi sağlık problemlerin oluşmasına neden olmaktadır.

Kişiye bulaşmış olan mikroplar kendilerini bazı durumlarda belli ederken bazı durumlarda gizlenebilmektedir. Konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dilek Leyla Mamçu “Bulaşma, hazne (vajina), makat ya da ağızla yapılan cinsel ilişkiyle olur.

Arada erkek ya da kadın prezervatifi, vücuda salgı temasını engelleyen şeffaf film gibi koruyucular olmaksızın cinsel ilişkide bulunmak enfeksiyonların bulaşması açısından yüksek risk taşır. Sağlıklı deri bir dereceye kadar koruyucudur.

Damak, dil, dudaklar ve cinsel organlarda yara veya zedelenme olduğunda hastalık riski artar. Hepatit B, Herpes ve HPV gibi bazı enfeksiyonlar kılıf kullanılsa bile terli cildin teması yoluyla da bulaşabilirler” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bu işaretler tehlikeli olabilir

Vücutta oluşan belirtilere dikkat çeken Mamçu konuyu şu şekilde özetledi. “Hiçbir belirtileri olmayabileceği gibi, her etkene özgü farklı belirtiler olabilir.

Genel olarak görülen belirtiler arasında idrar yaparken yanma, acıma, sık sık idrara gitme, peniste, vajinada, makatta veya ağızda ağrısız ya da ağrılı yaralar, siğiller ve içi su dolu ağrılı kabarcıklar, penis, hazne veya makattan gelen su gibi beyaz, sarımtırak veya yeşil olabilir ve kokusu her zamankinden farklı akıntılar, kasıklarda, makatta veya haznede kaşıntı, kasıklarda bezeler, karnın alt bölümünde tek ya da çift taraflı ağrı, cinsel ilişki sırasında ağrı ve ilişki sonrasında kanama, deride el ve ayak tabanında döküntüler sıralanabilir”

YORUMLAR

  • 0 Yorum