Cinsel ilişkiye girmemeniz gereken durumlar

Cinsel ilişki kalori yakmanızın yanı sıra eşinizle aranızdaki bağın güçlenmesini sağlamaktadır. Cinsel ilişki hem zihinsel hem de fiziksel sağlığınız açısından faydalıdır. Ancak cinsel ilişkiden kaçınılması gereken durumların olduğunu da unutmamak gerekir. Aşağıda belirtmiş olduğumuz durumlarda cinsel ilişkiden kaçınmanızı tavsiye ediyoruz.

Cinsel ilişkiye girmemeniz gereken durumlar
18 Ekim 2019 - 22:04 - Güncelleme: 18 Ekim 2019 - 22:13


Cinselliğin hem zihinsel hem de bedensel sağlığımıza iyi geldiği artık bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Ancak bazı durumlarda cinsellik fayda sağlamak yerine vücudunuza zarar vermektedir. Birazdan vereceğimiz durumlarda cinselliğe hayır demeyi bilmeniz gerektiğini aklınızdan çıkarmamanızı tavsiye ediyoruz. İşte cinsel ilişkide bulunmamanız gereken durumlar…

 

 







 



 

Cinsel ilişkide meydana gelen acı hissi disparöni adıyla bilinir. bu durum bakteriyel enfeksiyon ve vajinada yaralardan kaynaklanabilir. 

 






 



 

Bu, ayrıca travma, güvensizlik, arzu eksikliği ve ilişki veya cinsellikte yaşanan psikolojik sorunlardan da kaynaklanabilir. Cinsel ilişki sırasında acı duyuyorsanız bir süre ilişkiye ara verip uzmana danışmanız gerektiğini unutmayın.

 





 Regl döneminde cinsellik

Regl döneminde cinsellik



 

Bu konu hakkında henüz bilimsel bir açıklama yapılmamıştır. Ancak Eğer düzenli bir ilişki içinde değilseniz, korunmadan cinsel ilişkiye girmeyin. Çünkü bu dönemde enfeksiyonların kan aracılığıyla yayılmasını kolaylaştırır. 

 





Yüksek risk taşıyan hamilelikler

Yüksek risk taşıyan hamilelikler



 

Yüksek risk taşıyan hamilelere bu süreçte cinsel ilişki önerilmez. Ayrıca karın bölgesine baskı yapacak cinsel pozisyonlardan kaçınmak gerekir. 

 





İdrar yolu enfeksiyonu

İdrar yolu enfeksiyonu



 

İdrar yolu enfeksiyonu ile karşı karşıyaysanız korunmasız cinsel ilişki ilaç kullanmanıza rağmen hastalığınızın iyileşmesine izin vermez. İdrar yolu enfeksiyonu durumunda cinsellikten mümkün olabildiğince kaçınmalısınız

YORUMLAR

  • 0 Yorum