"Çok yemekten ölenler, açlıktan ölenlerden daha fazla"

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Şu anda dünyanın dengesi öyle bozulmuş ki her 3.5 saniyede bir insan açlıktan ölüyor dedi.

"Çok yemekten ölenler, açlıktan ölenlerden daha fazla"
02 Nisan 2018 - 10:18
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Şu anda dünyanın dengesi öyle bozulmuş ki her 3.5 saniyede bir insan açlıktan ölüyor. Şimdiye kadar gördüm ki her 2.5 saniyede bir insan da tokluktan ölüyor. Çok yemekten ölüyor" dedi.

Erbaş, Köln’de DİTİB Merkez Camisi’nde düzenlenen ‘Gençlik Buluşması’nda konuştu. Almanya’da son aylarda camilere yönelik saldırıların artmasından duyduğu endişeyi dile getiren Erbaş, şöyle dedi:



“Artış gösteren, kutsal mabetlere yapılan bu saldırılara sizler böylesi güzel programlarla, birlik ve beraberlik vurgularıyla, camilerimizde yürüttüğümüz faaliyetlerle en etkili şekilde cevap veriyorsunuz. Bizim dinimize göre hangi inanca ait olursa olsun mabetler dokunulmazdır. Buradan şunu açıkça ifade etmek isterim. Camilerimize yapılan saldırılar bir an önce aydınlatılmalı ve bundan sonra da herhangi bir saldırı olmaması için gerekli tedbirler alınmalıdır. Camiler bir bölgede Müslüman neslin varlığına işaret eden en önemli sembollerdir. Biz gittiğimiz yerde bir cami, bir mescit görürsek kendimizi huzurlu hissederiz.”



DÜNYANIN DENGESİ BOZULMUŞ

“Şu anda dünyanın dengesi öyle bozulmuş ki her 3.5 saniyede bir insan açlıktan ölüyor. Şimdiye kadar gördüm ki her 2.5 saniyede bir insan da tokluktan ölüyor. Çok yemekten ölüyor. İşte dünya bu hale gelmesin diye İslam şecaati emrediyor, infakı emrediyor, sadakayı emrediyor, fitreyi emrediyor, yardımı emrediyor. Kur'an-ı Kerim’de 250 kadar ayet var infakla ilgili. Dünyada açlıktan ölenlerin sayısını tokluktan ölenlerin sayısı geçmiş durumda. İslam denge dinidir. Fazla olan yiyeceğini yemese de aç olana verse dünyanın dengesi yerine gelecek.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum