Corona Virüsü'ne Karşı Alınan En Garip 6 Önlem

Corona Virüsü salgını tüm dünyayı tehdit etmeye devam ediyor. Sayısı 70’i aşan ülkeye bulaşan Corona Virüsü sebebiyle başta Çin olmak üzere pek çok ülke çeşitli önlemler almaya çalışıyor. Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan virüs sebebiyle alınan önlemlerden bazıları oldukça garip. Salgından ne kadar korkulduğunu gözler önüne seren bu önlemlerden bazılarını sizin için derledik.

Corona Virüsü'ne Karşı Alınan En Garip 6 Önlem
24 Mart 2020 - 11:43 - Güncelleme: 25 Mart 2020 - 11:04
Corona Virüsü henüz Türkiye’de tespit edilmedi fakat neredeyse tüm sınır komşularımızda görülmüş olması vatandaşları tedirgin ediyor. Corona Virüs belirtileri ve virüsten korunma yollarına dair açıklama yapan uzmanlar, genellikle maske kullanımının ve sık sık el yıkamanın gerekliliği üzerinde dursa da, Çinliler koronavirüs salgınına karşı oldukça ilginç önlemler geliştirmiş durumda. İşte o önlemlerden bazıları;


  • Maske ve gözlük kullanımı yerine pet şişe kesilip takılmaya başlandı.



Corona Virüsü'ne Karşı Alınan En Garip 6 Önlem

Corona Virüsü salgınından korkan Çinli halk, ağız, burun ve gözleri koruması amacıyla pet şişeleri keserek baş bölgelerini bu şekilde koruma altına almaya çalışıyor. Maskenin bile doğru kullanılmadığı takdirde yeterince koruyucu olmadığı bu salgında, tercih edilen bu yöntemin ne kadar yararlı bir çözüm olduğu tartışmaya açık. Virüsten korunmak için alınan bir diğer değişik önlem ise kendini tamamen şeffaf poşetlere sararak dış dünya ile bağlantıyı kesmek.


  • Mekanların masalarında şeffaf barikatlar kuruldu.



Corona Virüsü'ne Karşı Alınan En Garip 6 Önlem

Corona Virüsü salgınından korunmak için yakın temastan uzak durulması gerektiği biliniyor. Bu sebeple Çinli işletmeler, mekanlarında bulunan masalara şeffaf barikat uygulamaya başladı. Bu sayede karşılıklı oturup konuşulsa ve yemek yense bile, öksürme ve hapşırma durumunda damlacık yoluyla taşınan virüsün önüne geçilmesi amaçlanıyor.


  • Kuaförler uzaktan saç kesmeye yarayan makas geliştirdiler.



Corona Virüsü'ne Karşı Alınan En Garip 6 Önlem

Corona virüsü önlemleri arasında belki de en ilginç olanlarından biri, işleri gereği yakın temas kurmaları gereken kuaförler tarafından alındı. İnsanlara yakın olmak ve böylece virüse maruz kalmak ya da virüs bulaştırmak istemeyen kuaförler, çareyi uzaktan saç kesmeye yarayan ve bir budama aletini andıran makasları kullanmakta buldu.


  • Corona Virüsü’nün evcil hayvanlarına bulaşmasından korkanlar ilginç maskeler tasarladı.



Corona Virüsü'ne Karşı Alınan En Garip 6 Önlem

Evcil hayvanlarının Corona Virüsü ile enfekte olmasından endişelenen Çinli halk, çareyi kedi ve köpeklerine değişik maskeler takmakta buldu. 


  • Corona Virüsü endişesiyle paralar karantina altına alındı.



Corona Virüsü'ne Karşı Alınan En Garip 6 Önlem

Paraların da Corona Virüsü yaymasından endişelenen yetkililer, çareyi kullanılan banknotları dezenfekte etmekte buldu. Böylece paralar banka şubelerine ulaştıkları zaman ultraviyole ışınlar ve yüksek sıcaklık ile dezenfekte ediliyor. Bu işlemlere ek olarak 14 gün boyunca karantina altına alınan paralar, karantina süresi sona erdikten sonra tekrar kullanıma sokuluyor.


  • Merkez Bankası tarafından kağıt banknotlar yakıldı.



Corona Virüsü'ne Karşı Alınan En Garip 6 Önlem

Çin Merkez Bankası paraları dezenfekte etme yöntemi geliştirmeden önce çareyi yakmakta bulmuştu. Özellikle Wuhan bölgesinde yakılan kağıt paralar büyük şaşkınlık yaratsa da şu an için paraları dezenfekte eden sistem daha kullanışlı bir seçenek gibi görünüyor.
Ayda Salduz

YORUMLAR

  • 0 Yorum