Cumhurbaşkanı Erdoğan 'demir kilise' açılış töreninde

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'demir kilise'nin açılış töreninde konuşuyor...

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'demir kilise' açılış töreninde
07 Ocak 2018 - 11:57
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov Demir Kilise’nin açılış törenine katılıyor.

İstanbul Balat’taki demirden inşa edilen tek kilise olma özelliğini taşıyan Bulgar kilisesi (Sveti Stefan Kilisesi ), nam-ı diğer ‘Demir Kilise’ 7 yıl süren restorasyon çalışması tamamlandı. Bulgar Ortodokslar için tarihi bir öneme sahip olan Demir Kilise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Bulgaristan Başbakanı Borisov’un katılımıyla düzenlenen törenle açılıyor.

İLGİLİ HABERDemir Kilise bugün açılıyorDemir Kilise bugün açılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları:

Kıymetli dostum Başbakan sayın Borisov, sayın Başbakan kardeşim Binali Yıldırım, sayın farklı dinlerin temsilcisi din adamları, Bulgar cemaatinin değerli mensupları, kıymetli misafirler, sevgili vatandaşlarımız, özellikle de Türkiye’de bulunan misyon şefleri sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Demir Kilise’nin açılışı için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Ülkemide bulunan Bulgaristan Başbakanı Borisov’a ve heyetine teşekkür ediyorum. Bu dönemde Bulgaristan’ın farklı bir konumu da var. AB dönem başkanlığı kendilerinde. Böyle bir dönemde bu açılışın yapılıyor olmasını uluslararası topluma verilmiş bir mesaj olarak değerlendiriyorum. İstanbul farklı dinlerin ve kültürlerin bir arada barış içinde yaşadıkları şehir olma vasfını bir kez daha göstermiştir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum