Cumhurbaşkanı Erdoğan: İzmir'den farklı mesaj vereceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya'da Akyazı Recep Tayyip Erdoğan Spor Kompleksi Açılış Töreni'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "TCG Anadolu uçak gemimizi İzmir'e uğurlayacağız. 1 hafta-10 gün de İzmir'de kalmasında fayda var. İnşallah oradan farklı mesajlar vereceğiz TCG Anadolu'yla" dedi. Erdoğan, "Enflasyonu tek haneli rakamlara düşürecek adımları kararlılıkla atmayı sürdürüyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İzmir'den farklı mesaj vereceğiz
23 Nisan 2023 - 17:58

 Şunu çok açık, net söylüyorum. 14 Mayıs'tan sonra özellikle gıdada bu çeşitli gıdalar olabilir. Yanlış yola gidenlere yapacağımız düzenlemelerle gerekli dersi vereceğiz" ifadelerini kullandı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar...

Sevgili Sakaryalılar, Akyazı'nın saygıdeğer güzel insanları, başımızın tacı kıymetli hanımlar, gençler, bugün iki bayramı bir arada kutlayan sevgili çocuklar, hepinizi hürmetle selamlıyorum. Şu muhteşem katılım, buraya gelirken yolların sağında-solundaki Akyazı'nın güzel insanları bize çok duygulu anlar yaşattı. Muhteşem katılımı Akyazı'dan buraya, caddenin sağında solunda gördük. Bu bir şeyi gösteriyor; Akyazı biz 14 Mayıs'a hazırız diyor. Sakarya, biz gümbür gümbür akıyoruz, 14 Mayıs'a hazırız diyor. İnşallah 14 Mayıs'ta Bay Bay Kemal'i gönderiyor musunuz? Onun buradaki uzantılarına gereğini yapıyor musunuz? Cumhur İttifakı'yla yola devam diyor musunuz? Ben de sizlere şahsım, milletim adına çok teşekkür ediyorum. 

23 Nisan'ın 103. yıldönümüne ulaştık. Milletimizin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı tebrik ediyorum. Sakarya, saf çocuğu masum Anadolu'nun, divanesi ikimiz kaldık Allah yolunun. Öyleyse 14 Mayıs'ta bunlara gereken dersi vermemiz lazım. Ben Sakarya'nın bu dersi vereceğine inanıyorum. Milli mücadele ruhunu hiçbir zaman kaybetmedik, kaybetmeyeceğiz. 21 sene değil 40 yıl dik durduk, dikleşmedik, bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Bizim kendi hikayemiz vatanımızı sevmekle başladı.

 

"DEPREM BÖLGESİNDEKİ VATANDAŞLARIMIZI ASLA YALNIZ BIRAKMADIK"

Bizim hareketimizde hanım kardeşlerimizin yeri çok farklı. Hep ne derim, kale içeriden fethedilir. Yani hanımlar bu konuda kararını verdi mi bu iş bitmiştir. İmanımızın bir gereği olarak umudumuzu asla kaybetmedik. Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızı asla yalnız bırakmadık. Dün de Kahramanmaraş ve Nurdağı'ndaydım. Bugüne kadar Cumhur İttifakı olarak 5 kez bölgeye gittik ama birileri de turist olarak gittiler. Biz iş yapmaya gittik. Asrın felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Sakarya bu acıyı iyi bilir. 17 Ağustos'ta meydana gelen depremin acı hatıraları yüreklerimizde hala tazedir. Türkiye bugün 1999'a göre her bakımdan fersah fersah ileride bir ülke olarak depremlerin yaralarını daha hızlı sarıyor. İnşallah 650 bin yeni konut inşa ederek deprem şehirlerimizi tamamen ayağa kaldıracağız. Ülkemizin tamamını depreme hazırlamak için kentsel dönüşüm projeleri hazırlıyoruz. Tarihi bir dönüşüm kampanyası başlatıyoruz. İnşallah her yıl 300 bin konutu dönüştürerek 5 yıl içinde İstanbul'daki riskli yapıların tümünü yenilemeyi düşünüyoruz. Huzur olmadan, yatırım olmadan, üretim olmadan, kalkınma olmadan geleceğimize nasıl güvenle bakabiliriz. Bizim en büyük vaadimiz işte budur. Bay bay Kemal'in bu tür vaatleri var mı? Londra'daki tefecilerden 300 milyar dolar getirecekmiş. Esrar kaçaklarının paralarını buraya getirecekmiş. Bay bay Kemal'in içi ya Kandil'deki teröristlerle, teröristlerin parlamentodaki uzantılarıyla, bu adamın parlamento odasında niçin PKK'nın uzantılarıyla görüşüyor? Kapalı kapılar arkasında ne görüştü, ne yaptı? Açıklayamaz... Diyarbakır'da 51 vatandaşımızın ölümüne neden olan Selo'yu çıkaracakmış. Teröristbaşı Öcalan'ı çıkaracakmış. Değerli kardeşlerim bu ülke terör devleti değildir. Türkiye, asla bu terör örgütlerinin oyuncağı değildir. Peki Bay bay Kemal bunları söylerken Bayan Meral ne söylüyor? Aykırı bir ifadesi var mı? 7'li masa iyice dağıttı. Şimdi bu 7'li masayı benim Sakaryalı kardeşlerim, 14 Mayıs'ta da siz dağıtacaksınız.

"TCG ANADOLU UÇAK GEMİMİZİ İZMİR'E UĞURLAYACAĞIZ"

TCG Anadolu uçak gemimizi İzmir'e uğurlayacağız. 1 hafta-10 gün de İzmir'de kalmasında fayda var. İnşallah oradan farklı mesajlar vereceğiz TCG Anadolu'yla. Maket gemi diyen 7'li masanın mensuplarına en güzel cevabı gemimizi ziyaret eden 70-80 bin kişi verdi. Yahu bu ülkede bir toplu iğneyi yapamayan dönemlerden geliyoruz. Şimdi İHA'larımızı, SİHA'larımızı, AKINCI'mızı, Kızılelma'yı yapıyoruz. Bu tabi bunları rahatsız edecek. 

Arifiye'de bugün Altay tankımızı silahlı kuvvetlerimize teslim edeceğiz. Sonunda onu da yaptık. Kardeşlerim diğer alanlarda da ülkemizi Türkiye Yüzyılı'na hazırlayacak adımlar atıyoruz. TCG Anadolu'yu Karadeniz'e uğurladık. Bu bize yeter mi? İnşallah 14 Mayıs'ta bu görevi bize vermeniz halinde bu geminin iki kat büyüklüğündeki geminin ön görüşmelerini belli ülkelerle yaptık. Böylece mavi denizlerde bizim uçak gemilerimiz çok daha farklı bulunacak. Buraya gelmeden önce bir de 23 Nisan vesilesiyle çocuklarımızdan bir kabine toplanır, kabinemizi topladık, şimdi de Akyazı'dayız.

"GABAR'DA DA 1 MİLYAR DOLARLIK DOĞAL GAZI BULDUK, ONU DA ÇIKARACAĞIZ"

TCG Anadolu Gemisi'nin hizmete alınma gururunu yaşadık. Bitti mi? Filyos'ta Karadeniz Gazı'nın devreye alınması törenini Sakarya adıyla gerçekleştirdik. 1 ay boyunca konutlardaki tüm doğal gaz tüketimini, 1 yıl boyunca da mutfak ve sıcak su tüketiminin ücretsiz olmasının bir kez daha milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Rabbim lütfetti ve Karadeniz gazını milletimizin emrine veriyoruz. Gabar'da da 1 milyar dolarlık doğal gazı bulduk, onu da çıkaracağız. Bunlar teröristlerle el ele kol kola yürüyorlar. Cudi'de bunları gömdük mü? Gabar'da bunları gömdük mü? Bilin ki biz olursak bu teröristleri bu mağaralarda gömmeye devam edeceğiz. Devamlı birbirlerine söz veriyorlar. 'Erdoğan'ın gitmesi lazım' diyorlar. Ama benim bunlara bu meydanı bırakmaz.

"MERKEZ BANKAMIZIN REZERVİ 122 MİLYAR DOLARA ÇIKTI"

Anneler, gençler, aile ve gençlik bankasını kuruyoruz. Bu ne demek? Kaynağını nereden bulacaksınız diyenlere evap. Bay bay Kemal tefecilerden buluyor. Biz kaynağını Karadeniz gibi ülkemizin doğal zenginliklerinden alacak bu bankayla pek çok çalışmanın finansmanını buradan temin edeceğiz. Norveç, kendi doğalgazının petrolünün belli bir oranını kullanır ve gençliğine onu tahsis eder. Benzerini biz ülkemizde yapacağız. Ev kadınlarımızın emekliliğine destek vereceğiz. Eğitimin her seviyesinde burs imkanlarını genişleteceğiz. Her haneden en az bir kişinin işe girmesini temin ederek gençlerimizin istihdamını kolaylaştıracağız. Parayı yönetmek, finansmanı yönetmek böyle olur Bay bay Kemal. Tefecilerden para alarak değil. Davos'ta o zamanki IMF Başkanı'yla görüşme yapıyoruz. 'Sen bizden alacağını taksitlerini alıyor musun?' dedim. 'Alıyorum' dedi. Sene 2013, bak dedim Türkiye'yi sen yönetemezsin, Türkiye'yi ben yönetirim. Sen de taksitlerini alırsın. O zaman da Merkez Bankamızın döviz rezervi 27,5 milyar dolar. Şimdi 122 milyar dolara çıktı. Gençler bunlar çok önemli. Bu ne demektir? IMF, Türkiye'ye bir daha gelmedi, kapıyı kapattık. CHP'nin Sözcüsü, İYİ Parti'nin Merkez Bankası'ndan gelen bir adamı var, bunlar illa Türkiye IMF'ten borç almalı dediler. Biz bunları dinledik mi? Biz IMF'ten 1 kuruş aldık mı? Şu anda enflasyonda bir sıkıntımız var ama faizi 8 buçuğa düşürdük, daha da düşecek. Geçmişte yaptığımıza göre bugün de yaparız, yarın da yapacağız. Binlerce başlıkla Türkiye Yüzyılı'nın inşasını sizlerle başaracağız.

"GIDADA YANLIŞ YOLDA GİDENLERE, DERSLERİNİ VERECEĞİZ"

Ekonomideki sıkıntıları da unutmuyoruz. Enflasyonu tek haneli rakamlara düşürecek adımları kararlılıkla atmayı sürdürüyoruz. Şunu çok açık, net söylüyorum. 14 Mayıs'tan sonra özellikle gıdada bu çeşitli gıdalar olabilir. Yanlış yola gidenlere yapacağımız düzenlemelerle gerekli dersi vereceğiz.

Bay bay Kemal sen bu sefaletin temsilcisisin. Sen hastaneleri bu hale getiren kişisin. Buna 5 tane koyun verin, kaybeder gelir. Ülkenin bu kutlu yürüyüşü, hırsları uğruna engellemeye çalışan fırsatçılara eyvallah etmeyeceğiz. 14 Mayıs'ta çocuklarımızın geleceğine sahip çıkıyor muyuz? Sakarya, 14 Mayıs'ta 21 yıllık kazanımlarımızı daha ileri taşımaya hazır mıyız? Türkiye Yüzyılı'nın inşası için bismillah diyor muyuz? Sakarya, Türkiye Yüzyılı için doğru adımlarla yola devam diyor muyuz? İşte benim gönlümün sultanı Sakarya bu. Benim gençliğimden beri sevdam olan Sakarya bu. Rabbim hepinizden razı olsun.

Her seçim bir yol ayrımıdır. Hatırlarsanız milletimiz 2007 seçimlerinden vesayetle milli irade arasında seçim yaptı. Milletimiz 2015 seçimlerinde PKK'nın vatanımızı bölme saldırılarıyla istikbalimiz arasında bir tercihe yöneldi. Bugün yine bir seçim arifesindeyiz. Bir yanda depreminden, milli teknoloji hamlesine, tüm başlıklarıyla Türkiye Yüzyılı vizyonu var. Diğer yanda 7'li masa, emperyalistlerin boyundurluğundaki Türkiye özlemi duyanlar var. Kendinizin ve evladınızın geleceğinizi bu 7'li kavga masasına emanet eder misiniz? Ülkenizin güvenliğini bu kumar masasına emanet eder misiniz? Buradan milletimin tüm fertlerine sesleniyorum; bakkala ekmek almak için bile güvenemeyeceğiniz birine ülkeyi emanet edebilir misiniz? Ah benim çiftçi kardeşim... Önüne 3 keçi katsanız akşama hepsini kaybedeceğini bildiğiniz birine ülkenin geleceğini emanet edebilir misiniz? Emekli kardeşim, oturduğun apartmana yönetici olarak seçmeyeceğin birine ülkenin geleceğini emanet edebilir misin? 14 Mayıs'ta tercihimizi doğrudan yana yapmalıyız.

"BİZİM İÇİN LGBT YOK"

Bay bay Kemal bir ara ciddi ciddi ülkenin başına gelebileceğine inanmış. Milletimizi birbirine düşürmek için her gün yeni bir fitne ateşi yakmaya başladı. Bunlar LGBT'ci, İYİ Parti LGBT'ci, HDP LGBT'ci, CHP, o da öyle. AK Parti bu işlerin tam karşısında, MHP tam karşısında, Yeniden Refah, Büyük Birlik, Hüda Par öyle. Bizim için aile kutsaldır, aileye toz konduramayız. Biz aile kurumumuza dokundurmayacağız. Bunlar gelince Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kaldıracaklarmış. Siz ne hayasızsınız?

"BİZİM DİNİMİZİN TEK ADI İSLAM'DIR"

Biz bugüne kadar bizim Sünnilik diye Alevilik diye dinimiz yok, bizim dinimizin tek bir adı var o da İslam'dır. Dini kimliğimizin tek bir adı var, o da Müslümanlıktır. Alevilik, Şiilik ne karıştırıyorsun bunları. Ama dert başka. Vatandaşlarımızın yıllarca ihmal edilen hak ve hukuklarını kullanabilmelerine imkan sağladık. Artık bu tartışmaların yeri de gereği de kalmamıştır.

Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı'yla ülkemizdeki Alevi-Bektaşi kardeşlerimizin isteklerine çözüm bulunacağını söyledim. Terör örgütleriyle, darbeyle, sosyal kaosla, siyasi ve ekonomik tuzaklarla dize getiremedikleri Türkiye'yi dize getirme planlarını hep birlikte bozacağız. Gelin yıllardır dilimizden düşürmediğimiz, milli ahdimizi hep beraber en yüksek sesle tekrarlayalım. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız. hep birlikte Türkiye olacağız. Kimse milletimizin birliğine, istiklalimize, vatanımızın bütünlüğüne göz dikemez. 14 Mayıs'ta milletimizle birlikte bu hakikati 7'li masaya da yedi düvele de ispatlayacağız. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum