Cumhurbaşkanlığı Spor geliyor.İdmanlar külliyede

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara'da bir futbol takımının kurulmasına onay verdiği öğrenildi. Takımın idmanlarını Beştepe'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapacağı öğrenildi.

Cumhurbaşkanlığı Spor geliyor.İdmanlar külliyede
06 Şubat 2019 - 10:31 - Güncelleme: 07 Şubat 2019 - 00:23
www.yurtspor.com adlı internet sitesindeki habere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile kurulan Cumhurbaşkanlığı Spor, Ankara 2. Amatör Küme'de mücadele edecek. Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nda önceki gün yapılan kura çekimine katılan Cumhurbaşkanlığı Spor, mart ayının ortasında başlayacak 2. Amatör Küme'de sahaya çıkacak.



Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) Cumhurbaşkanlığı Spor'la ilgili başvuruyu doğruladı. TASKK yetkilileri Cumhurbaşkanlığı Spor'un amatör ligde mücadele etmesinin belli prosedürler içinde değerlendirileceğini ifade ederken işlemlerin yasal çerçeve içinde yapılacağı belirtildi.



FORS KULLANACAKLAR MI?



Sahaya kırmızı beyaz veya turkuaz renklerdeki formalarla çıkması beklenen Cumhurbaşkanlığı Spor'un, T.C. Cumhurbaşkanlığı Forsu'nu formalarda ‘logo' olarak kullanıp kullanmayacağı ise netleşmedi. İdmanlarını Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapması beklenen futbol takımı maçlarını ise Sincan Stadı'nda oynayacak.



KİMLER OYNAYACAK



Cumhurbaşkanlığı'na yakın çevreler bu takımın Beştepe personelinden kurulacağını iddia etse de, Cumhurbaşkanlığı Spor'un özellikle hedefe ulaşmak için Ankara'daki futbol takımlarının altyapılarından yetişen isimleri kadrosuna katabileceği, böylelikle kısa süre içinde profesyonel yapıya kadar yükselecek bir organizasyonun kurulduğunu öne sürdüler. Bir başka senaryo ise 1. Lig'deki Osmanlıspor'un isim hakkının satın alınıp takımın gelecek yıl Süper Lig'i hedeflemesi.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum