Davutoğlu'nun gizli 15 Temmuz ifadesi

15 Temmuz hain darbe girişiminin yarın 4. yılı. Türkiye Büyük Millet Meclisinde kurulan araştırma komisyonunun raporu, AKP'li meclis başkanları tarafından gizli tutularak hala yayınlanmadı… Kaynak Yeniçağ: Davutoğlu'nun gizli 15 Temmuz ifadesi - Orhan UĞUROĞLU

Davutoğlu'nun gizli 15 Temmuz ifadesi
14 Temmuz 2020 - 11:07
Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'nun Meclis Araştırma Komisyonu'na yaptığı açıklamanın en çarpıcı bölümlerini özetleyerek ilk kez yayınlıyorum.

"FETÖ/PDY ile etkin mücadele döneminin en önemli köşe taşlarından bir diğeri de, 30 Ekim 2014 tarihinde MGK'nın almış olduğu 495 Sayılı karardır. FETÖ/PDY'nin 'Paralel Devlet Yapılanması' olarak tanımlanmıştır.

Söz konusu 495 sayılı MGK tavsiye kararı Bakanlar Kurulu Kararıyla kabul edilmiş, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına bu çerçevede hareket edilmesi için talimat verilmiştir.


Söz konusu raporlar başta Cumhurbaşkanlığı, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği olmak üzere devletin ilgili kurumlarına düzenli olarak iletilmiştir.

29 Nisan 2015 tarihli MGK toplantısında "Milli Güvenlik Siyaset Belgesi-2015"in Bakanlar Kuruluna tavsiye edilmesi kararı alınmıştır.

Milli Güvenlik Siyaset Belgesi ve ilgili Bakanlar Kurulu Kararları çerçevesinde;

FETÖ/PDY mensuplarının,

-   TSK ve EGM başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarına personel alımı ile ÖSYM sınavlarında usulsüzlük yaptıkları,

-   Devletin gizli bilgi ve belgelerini yayınladıkları,


-   Devletin imkânlarını kullanmak suretiyle FETÖ / PDY hedefleri doğrultusunda bilgi, belge ve görüntü temin etmeye çalıştıkları,

-   Devletin gizli arşivlerinde bulunması gereken bilgi ve belgeleri ilgili kurum dışına çıkarttıkları,

-   Casusluk faaliyeti yürüttükleri,

-   İllegal dinlemeler ile hukuk dışı uygulamalar yaptıkları,

-   Güvenlik ve istihbarat birimlerimiz başta olmak üzere tüm kurumlarımıza, milli güvenliğimizi tehdit eden FETÖ / PDY ile kanunlarla çizilen çerçevede mücadele talimatı verilmiştir.

-   FETÖ / PDY yapılanmasının deşifre edilmesine yönelik haber toplama faaliyetlerinin istihbarat birimlerince yoğunlaştırılması süreci başlatılmıştır.

-   FETÖ / PDY'nin finans kaynaklarının kurutulması için tedbirler belirlenmiştir.

-   FETÖ / PDY ile iltisaklı olduğu değerlendirilen tamamı rütbeli 2.207 Emniyet Genel Müdürlüğü personeli emekli edilmiş, 931 (365 rütbeli, 566 rütbesiz) EGM personeli meslekten ihraç edilmiştir.

-   Kritik kamu kurumlarında çalışan 250'nin üzerinde personel pasif hale getirilmiştir.

-   Başta Genelkurmay Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, EGM TİB ve yargı olmak üzere kamu kurumları içerisindeki gizli FETÖ / PDY uzantılarının büyük oranda tasfiye edilmesi için istihbari faaliyetlere ağırlık verilmiştir.

-   Mart 2014'te çıkarılan 6528 sayılı Kanun ile 3.530 dershanenin özel okullara dönüştürülmesi, dönüşmeyenlerin kapatılması sağlanmış, bu kapsamda ülke genelinde FETÖ / PDY ile iltisaklı olduğu değerlendirilen 675 dershanenin dönüşümüne izin verilmemiştir.

-   Maliye Bakanlığı'nın daha etkin çalışma yürütmesi ve FETÖ/PDY'nin kontrolünde olduğu bilinen tüm ticari kurum ve kuruluşların sıkı mali denetimden geçirilmesi sağlanmıştır.

-   FETÖ/PDY ile ilintili dernek ve vakıflara yönelik denetimler sıklaştırılmış, gerekli idari ve adli tedbirler alınmıştır.

-   FETÖ/PDY mensuplarının takip ettiği stratejiler de dikkate alınarak koordinasyon amacı ile çalışmaların takibi Başbakan Yardımcısı düzeyine çıkartılmıştır.

-   Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik zararlı faaliyetleri konusunda birlikte çalıştığımız Genelkurmay Başkanlarımız Sayın Necdet Özel ve Sayın Hulusi Akar ile yakın bir mesai yürütülmüştür.

-   Bu konuda haftalık düzenli raporlar alınmış, istihbarat birimlerinden gelen bilgi ve uyarılar kendilerine aktarılmış ve gerekli talimatlar verilmiştir. Gerek görüldüğünde ise MİT Müsteşarımızın da katılımıyla değerlendirmeler yapılmıştır.

-   Bu örgütün TSK bünyesinden tasfiyesi için en önemli mekanizma niteliğindeki atamalı YAŞ toplantıları benim Başbakanlık dönemimde bir kez, 3 Ağustos 2015'te gerçekleştirilmiştir.

-   2015 YAŞ toplantısında TSK içindeki FETÖ mensuplarına yönelik daha derin bir çalışma başlatılmıştır.

-   Genelkurmay Başkanımıza 2016 YAŞ için yürütülen çalışmaların hızlandırılması talimatını vermiştim.

-   Genelkurmay Başkanımız da MİT Müsteşarımız ve bu konuda ilgi ve bilgi sahibi bütün kaynaklarla yoğun bir çalışma içinde olduklarını tarafıma ifade etmiştir."

Değerli okurlarım,

MİT raporuna dayanarak Hakan Fidan ile birlikte darbeci Korgeneral Mehmet Dişli ile 7-8 generali emekli etmek istemelerine rağmen, Erdoğan'ın kararı ile terfi ettirdiğini de Davutoğlu açıklamıştı…

Bu çarpıcı açıklamalardan anlaşılan o ki, 15 Temmuz hain darbe girişimi adım adım geliyorum demiş…

AKP iktidarı da, Cumhurbaşkanı Erdoğan da gerekli önlemleri zamanında almamış…

Kaynak Yeniçağ: Davutoğlu'nun gizli 15 Temmuz ifadesi - Orhan UĞUROĞLU

YORUMLAR

  • 0 Yorum