Deniz Baykal: Siyaset ve diplomasi başarısız olunca iş askere kalıyor

"Dost ve müttefik ülkenin hatalarının bedelini biz ödüyoruz"

Deniz Baykal: Siyaset ve diplomasi başarısız olunca iş askere kalıyor
11 Ekim 2019 - 16:17
Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna düzenlediği ‘Barış Pınarı Harekâtı’nı değerlendirdi. Baykal, “Askerimizin, harekâtı nokta hedeflere göre planlaması çok isabetli olmuş. Askerimizin Allah yardımcısı olsun. İnşallah kayıp vermeden görevlerini tamamlayıp dönerler. Harekâtta sivil kayıplar olmaması da önemli. İnşallah bundan sonra da öyle devam eder. Bir defa siyaset ve diplomasi başarısız kalınca iş askere düşüyor” dedi.

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk’ün köşesinde yer alan bilgilere göre Baykal, "Bunun bedelini de millet ödüyor. Ama yeni bir durum var: Dost ve müttefik ülkenin siyasi başarısızlığının bedelini biz ödüyoruz. Bundan sonrası için harekatı yüzümüzün akıyla tamamlamamız, bunun için de sivil ölümlere karşı harekatı dikkatli sürdürmemiz gerekiyor” ifadesini kullandı.

Baykal şöyle konuştu:

"Harekât başarıyla tamamlanırsa, Türkiye bölgede önemli bir güç noktasından yola çıkıp daha belirleyici olabilir. Suriye ile ilişki dahil bölgede etkisi ve ağırlığı daha da artar. İnşallah bu iyi planlanır, siyasi ve diplomasi hatalarına sürüklenmeden bu güç bölgeyi yönlendirmeyi başarırız. Çok alınacak dersler var. Dost ve müttefik ülkenin hatalarının bedelini biz ödüyoruz"

Yazının devamı için tıklayın 

YORUMLAR

  • 0 Yorum