Deprem Suriye'yi de vurdu: 237 ölü

Kahramanmaraş’ta 7.4 büyüklüğünde 7 km derinliğinde meydana gelen deprem Mısır, Lübnan, Suriye ve Irak'ta da güçlü bir şekilde hissedildi. Deprem, Suriye'de de yıkıma sebep oldu.

Deprem Suriye'yi de vurdu: 237 ölü
06 Şubat 2023 - 10:51

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki deprem, Türkiye'deki 10 ilin dışında Mısır, Lübnan, Suriye ve Irak'ta da güçlü bir şekilde hissedildi.

Pazartesi günü erken saatlerde Türkiye'nin güneyini ve Suriye'nin kuzeyini vuran 7.4 büyüklüğündeki deprem, binaları yıktı. Bölgedeki şehir ve köylerde enkaz altında sağ kalanları kurtarmak için çalışmalar devam ediyor.

Kahire'ye kadar hissedilen depremin merkezi Gaziantep'in kuzeyinde, Suriye sınırına yaklaşık 60 mil uzaklıktaki bir bölgeydi.

Suriye Sağlık Bakanlığı, deprem nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 237'ye yükseldiğini yaralı sayısının da 639 olduğunu açıkladı.

Deprem, sınırın Suriye tarafında, uzun süredir devam eden iç savaş nedeniyle yerlerinden edilen yaklaşık 4 milyon Suriyelinin yaşadığı muhaliflerin kontrolündeki bölgeleri yerle bir etti. Birçoğu sağlık hizmetlerinden yoksun, koşullarda yaşıyor.

Suriye'nin haber ajansı SANA'da yer alan habere göre, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ülkeyi vuran depremin zararlarını ve alınması gereken önlemleri görüşmek üzere Bakanlar Kurulu'nun acil toplantısına başkanlık ediyor.

Mısır'ın başkenti Kahire ve çevresinde hissedilen deprem yaklaşık 30 saniye kadar sürerken halk arasında büyük endişe yarattı.

Lübnan'ın başkenti Beyrut başta olmak üzere, ülkenin tümünde hissedilen depremden dolayı evlerinden çıkan birçok kişi geceyi arabalarında geçirdi.

Irak'ın başkenti Bağdat ve Diyala'da da hissedilen deprem sebebiyle insanlar can güvenliği endişesiyle evlerinden çıktı.

Deprem güçlü bir şekilde Suriye'nin başkenti Şam'da, Lazkiye'de Halep'te ve ülkenin kuzeyindeki birçok bölgede hissedildi.

Deprem sebebiyle resmi bir açıklama henüz yapılmazken, sosyal medya üzerinden Suriye'nin kuzeyindeki bazı bölgelerde, evlerin yıkıldığına ilişkin paylaşımlar yapılıyor.

Öte yandan Suriye devlet medyasının daha sonra aktardığı bilgilere göre, Halep, Hama ve Lazkiye'de deprem nedeniyle en az 100 kişinin hayatını kaybettiği, yüzlerce kişinin de yaralandığı açıklandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum