Dervişoğlu: Mahkemelere, yargıya, adalete kim güvenebiliyor?

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçildikten sonra yargı sisteminin güvenilirliğinin azaldığını ifade ederek, ''Mahkemelere, yargıya, adalete kim güvenebiliyor" dedi.

Dervişoğlu: Mahkemelere, yargıya, adalete kim güvenebiliyor?
23 Mayıs 2024 - 10:35

TBMM'de partisinin grup toplantısında konuşan Dervişoğlu, yargı sistemini eleştirdi. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini "tek adam rejimi" olarak tanımlayan Dervişoğlu, ''Sinan Ateş cinayeti iddianamesinin, iddianame değil, ibraname olduğunu'' savundu. Dervişoğlu, şöyle konuştu:

"Tek adam sisteminde Sinan Ateş’in kanıyla iddianame yerine hatır senedi yazan da o senedi cirolayan da yine aynı yargıydı. Iddianame değil, ibraname hazırlamışlardı. Türk milleti adına diye başlayan kararlar çok uzun zamandır muktedirlerin takdirlerine, cemaat ve tarikatların dualarına hasredilir oldu. Kolluk kuvvetini saran şimdilik isimlendirilememiş örgütler ve hukuk sistemini kuşatan Sevr misali bölüşmüş ideolojik gruplar derken, mahkemelere, yargıya, adalete artık kim güvenebiliyor ki? Kendisine yapılan haksızlığa karşı güvenle ve inançla 'Ankara’da hakimler var' diyerek kim kendi kendini  teskin edebiliyor? Hangimiz karakoldan aranınca, adliyeden tebligat gelince gönül rahatlığıyla yaptığından ve yapmadığından emin olarak oralara gidebiliryor ki?"  

YORUMLAR

  • 0 Yorum