Dilipak: AKP'yi artık MHP ile ittifak da kurtaramaz

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, bugünkü yazısında yeni kurulacak partiyi değerlendirdi. AKP'nin oylarında ciddi bir erime olduğunu belirten Dilipak, partide bir çözülme yaşanırsa barajı aşamayacaklarını söyledi.

Dilipak: AKP'yi artık MHP ile ittifak da kurtaramaz
07 Temmuz 2019 - 10:09
Dilipak, "Bir makama bir düzine adam talip. Birini getireceksin, geri kalanı küsüp gidebilir. Kolay değil. Bütün bunlar bir birikim oluşturuyor. Siz güçlü iken kimse sesini çıkaramıyor. Hem makamından ya da beklentilerinden, imtiyazlı konumundan mahrum olmak istemiyor, hem de hesap sorulmasından korkuyor. Bünye zayıflamaya başladı mı, birileri gizlediği düşüncelerini dillendirmeye başlar. Bu işler her yerde ve her zaman böyledir. Sonra ayrışma, küsme ve kopuş" ifadesini kullandı.

Dilipak, AKP, yeni parti kurulmasını istemiyorsa, yeni partiye gideceklerin talep ve eleştirilerine cevağ verecek bir yaklaşımı hayata geçirmesi gerektiğini dile getirdi.

Dilipak yazısında, "Kimse kendini merkeze almamalı. “Ben, benim ailem, benim dinim, benim mezhebim, benim tarikatım, benim partim, benim şeyhim”, bunlar 'mikro faşizm'dir" dedi.

Yazının devamını okumak için tıklayın

YORUMLAR

  • 0 Yorum