Dış basın, Erdoğan-Trump 'sevgisini' yazdı

Türkiye’nin S-400 alımı sonrası gündeme gelenyaptırımlara ilişkin Washington’dan “bekleme” sinyalleri gelirken dış basın, Erdoğan ve Trump’ın arasındaki “ilginç sevgiye” işaret etti. The Economist dergisi, “İki popülist lider de aile ve iş hayatlarını siyasetle karıştırmış durumda. İkisi de kendi oğulları yerine, kızlarının eşlerini terfi ettirdi” yorumunu yaptı.

 Dış basın, Erdoğan-Trump 'sevgisini' yazdı
16 Kasım 2019 - 09:56 - Güncelleme: 16 Kasım 2019 - 10:03
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump’ın yaptığı görüşmenin dış basında yankıları sürüyor. Economist dergisinde yayımlanan bir makalede, Trump ile Erdoğan’ın ilişkisinin özgün yanları ele alındı.  “Trump ve Erdoğan arasındaki ilginç sevgi” başlıklı yazıda, ABD ve Türkiye’nin alt düzeyde “sırtlarını birbirlerine döndüğü” ancak liderlerin durumunun farklı olduğu belirtildi. Trump’ın “iki ülke birbirine en yakın noktada duruyor” sözlerinin hatırlatıldığı değerlendirmede, “İki popülist lider de, mufazakârları harekete geçirme konusunda yetenekliler. İkisi de faize ve derin devlete kafayı takmış. İkisi de aile ve iş hayatlarını siyasetle karıştırmış durumda” ifadeleri kullanıldı. Trump’ın, Jared Kushner’i danışmanlığa ve Erdoğan’ın da Berat Albayrak’ı Hazine Bakanlığı görevine getirmesine atıfla “İkisi de, oğulları yerine, kızlarının eşlerini terfi ettirdi” yorumu yapıldı. 

YAPTIRIMA FREN



Öte yandan, Türkiye’nin S-400 alımı sonrası gündeme gelen yaptırımlara ilişkin ABD’den bekleme sinyali geldi. ABD Senatosu’na bağlı Dış İlişkiler Komitesi’nin Cumhuriyetçi Başkanı Jim Risch, “Muhtemelen, yaptırım tasarısını şimdi geçirmemek en iyisi” dedi..

YORUMLAR

  • 0 Yorum