Dolar rekor üstüne rekor kırıyor! Ekonomistlerden ilk yorum geldi

Dolar, Türk Lirası karşısında değer kazanarak 23.15 seviyesine çıktı. Tarihi rekorun ardından ekonomistlerden ilk yorumlar geldi.

Dolar rekor üstüne rekor kırıyor! Ekonomistlerden ilk yorum geldi
07 Haziran 2023 - 11:22

Döviz kurlarındaki yükseliş durdurulamıyor. 14 Mayıs ve 28 Mayıs'ta yapılan seçimlerin ardından piyasalarda yükseliş ivmesi şiddetlenirken dolar ve Euro rekor üstüne rekor kırıyor.

Bu hafta, tarihinde ilk kez 21 TL sınırını aşan dolar, düşük hacimli piyasada gece yarısı 22.06 seviyesine ulaşarak rekor yenilemişti. Önceki kapanışa göre yükseliş gösteren dolar kuru 23.15'i görerek tüm zamanların rekorunu kırdı.
 

EURO 24 TL'Yİ AŞTI

Euro da TL karşısında yükselişini sürdürüyor. Euro/TL kurunda 24,65 seviyesi görüldü. Uzmanlar ise sosyal medya hesaplarından dövizdeki bu ani yükselişin ardından paylaşımlar yaptı.
 

İRİS CİBRE: 'YAVAŞ SALIN, İPİ YAVAŞ'

Finansal piyasalar uzmanı İris Cibre, Twitter hesabından "USDTRY 22.80. Baraj toptan açıldı belli ki. 1 TL'lik spike hoş değil. Yavaş salın, ipi yavaş" dedi.

 

TUNÇ ŞATIROĞLU: 'BENİM İÇİN AĞLAMA ARJANTİN'

Türkiye'nin ekonomide yaşadığı döviz krizleri, enflasyon ve devalüasyon gibi sorunlarının benzeştiği Arjantin'e atıf yapan Ekonomist Tunç Şatıroğlu ise Twitter hesabından ingilizce paylaşım yaparak "Benim için ağlama Arjantin" dedi.

ÖZGÜR DEMİRTAŞ: 'TOP YERE DÜŞMEDEN SEKMEZ'

Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş doların artışına yönelik "Top yere düşmeden sekmez" yorumunun ardından dolar/TL artış grafiğinin bir görüntüsünü paylaşarak "Nas Ekonomi Modelinin sonucu: Duvar" şeklinde başka bir paylaşım yaptı.

Dolar rekor üstüne rekor kırdı, ekonomist Özgür Demirtaş'tan dikkat çeken yorum geldi: 'Nas Ekonomi Modelinin sonucu: Duvar'Dolar rekor üstüne rekor kırdı, ekonomist Özgür Demirtaş'tan dikkat çeken yorum geldi: 'Nas Ekonomi Modelinin sonucu: Duvar'

ALAATTİN AKTAŞ: 'BARAJ KAPAKLARI SONUNA KADAR AÇILDI'

Ekonomim yazarı Alaattin Aktaş da "Baraj kapakları sonuna kadar açıldı" diyerek şu paylaşımda bulundu:
"Halı kaldırılınca altına süpürülenler ortaya saçıldı. Baraj kapakları sonuna kadar açıldı, dövizde %5'i aşan artış var. Her türlü "önlemin" seçim için olduğunu şimdi bir kez daha anladık mı? Her şeye zam, n'oluyor diye hiç yakınmayın! Gidin hemen arabanızın deposunu doldurun!"

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum