Dövülerek camiden atılan Alevi

İnancın siyaset malzemesi yapıldığı bir seçim dönemi yaşıyoruz. İnsanın Alevi olması sanki ayıplanacak bir şeymiş gibi gündeme getiriliyor. CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın...

Dövülerek camiden atılan Alevi
25 Nisan 2023 - 11:30

İnancın siyaset malzemesi yapıldığı bir seçim dönemi yaşıyoruz. İnsanın Alevi olması sanki ayıplanacak bir şeymiş gibi gündeme getiriliyor. CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Alevi olduğu bilinmesine rağmen bir gün bile Alevilikle ilgili konuştuğuna kimse tanık olmamıştır. Kılıçdaroğlu’nun namuslu, dürüst bir siyasetçi olduğu söyleniyor ama “Alevi olduğu için oy verilmeyeceği” dillendiriliyordu. O, “Evet Aleviyim” dedi ve konu kapandı.

Rahmetli Turgut Özal, Süleyman Demirel, Kılıçdaroğlu’nu önemli görevlere getirdi. Siyasete atıldıktan sonra Erdoğan, rakibi Kılıçdaroğlu’nun bürokrasideyken açığını bulmak için defalarca müfettiş ordusu görevlendirildi. Onlar “Bir şey bulamadık” dedikçe, başka müfettişler görevlendirildi. Ama açık bulamadılar. O yüzden onun Alevi oluşunu, farkında olmadan seccadeye basmasını miting meydanlarının, tartışma programlarının konusu yapıyorlar.

SOYU SOPU BELLİ

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep’te seçim otobüsüne gelen...

YAZININ DEVAMI 

SAYGI ÖZTÜRKSÖZCÜ GAZETESİ
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum