Dumadum Oyun Atölyeleri 

Covid-19; 2019 yılının sonundan bu yana hayatımızda bulunan bir hastalık! Bu hastalık yüzünden resmi rakamlara göre altı milyonu aşkın insan hayatını kaybetti. Covid-19; insanların hayatında çok fazla şeyi değiştirdi. Okullar; bir yılı aşkın bir süre kapalı kaldı. İnsanlar; çocuklarını gerekmedikçe dışarıya çıkarmadılar. Bu durum; çocukların oyun alışkanlıklarını kaybetmelerine neden oldu. 

Dumadum Oyun Atölyeleri 
26 Mart 2022 - 13:55

 

Covid-19 kısıtlamaları her geçen gün azalıyor. Çocukların yaşıtlarıyla tıpkı eskiden olduğu gibi oyunlar oynamaları mümkün hale geliyor. Siz de çocuğumu nereye götürmeliyim diye düşünüyor olabilirsiniz. Bu noktada, İstanbul – Esenyurt sınırları içerisinde yer alan Dumadum oyun parkı ilk tercihiniz olmalı! Dumadum; farklı özelliklere sahip çok sayıda parkuru ile çocukların eğlenceli vakit geçirmesini mümkün kılıyor. Bunun yanı sıra, farklı sosyal etkinlikler için de uygun bir yer olduğunu söyleyebiliriz. Doğum günleri, sınıf toplantıları, arkadaş buluşmaları ve daha birçok etkinlik için harika bir yer olduğunu ispat eden Dumadum; bünyesinde bulunan kafesiyle de ziyaretçilerinin lezzetli yiyecek ve içeceklerle tanışmalarını sağlıyor. 
Dumadum’a gelmek adına geçerli çok sayıda sebebiniz var! Bilhassa Dumadum oyun atölyeleri sayesinde çocuğunuzun oynarken öğrenmesine şahitlik edeceksiniz. 
 

Çocuklarda Oyuna Dayalı Öğrenme 

Oyuna dayalı öğrenme biçimi; çocukların gelişimi üzerinde hayati bir öneme sahiptir. Çevresiyle iletişim kurmaya başlayan bir çocuk; sosyal hayat, kültür ve daha birçok konuya dair sonu gelmeyecek bir öğrenme süreci içerisine girer. Bu noktada, öğrenme sürecinin sağlıklı olması adına oyun oynamaya ihtiyaç duyulur. Takdir edersiniz ki, çocukların dikkat süresi; yetişkinlere kıyasla çok düşüktür. Bir lise öğrencisi; uzun süren konuşmalarla veya tekdüze öğrenme biçimiyle bir şeyler öğrenebilir. Ancak, dikkat seviyesi düşük olan küçük bir çocuk için bu tür yöntemler etkili olmayacaktır. 
Çocuklarda oyuna dayalı öğrenme; faydalı sonuçları ile dikkat çeker. Çocuklar; öğrenmek zorunda oldukları bilgileri oyun çerçevesinde kurguladıkları takdirde uzun süreli ve verimli bir öğrenme sürecine girerler. Bunun yanı sıra, oyuna dayalı öğrenme sayesinde eğlenerek öğrenmenin tadını çıkarırlar. Kapalı oyun parkı başta olmak üzere birçok oyun alanı; çocukların sosyal ilişkiler başta olmak üzere pek çok konuda yepyeni şeyler öğrenebilecekleri verimli ortamlardır. 
Oyun deyip geçmemek gerekir. Çünkü, birçok oyun; çocukların farklı konularda önemli beceriler edinmesine yardımcı olacak nitelikler barındırır. Neredeyse her oyunun içerisine eğitici ayrıntılar katmak mümkündür. Bu tür oyunların öğrenme süreci için kullanılması söz konusudur. Her çocuk; oyun oynarken heyecanlanır. Oyun içerisinde verilen bilgilere ve sarf edilen cümlelere her zamankinden daha çok dikkat kesilirler. 
Çocuklar için öğrenme süreci; yalnızca sözlü bilgilerden ibaret değildir. İnce ve kaba motor becerileri de oyunlar esnasında geliştirilir. Dumadum oyun atölyesi başta olmak üzere birçok güvenli oyun alanı; motor becerilerin geliştirilmesine katkı sağlar. Birçok kişinin basit bir eylem olarak gördüğü kaydırak, top havuzu ve tırmanma gibi farklı oyun çeşitlerinin hem el ve ayak koordinasyonlarını hem de motor becerilerini geliştirdiğini söyleyebiliriz. Sonuç olarak, öğrenmek için kullanılan oyunlar sayesinde çocukların zihinsel ve bedensel olarak gelişmeleri sağlanır. 
 

Oyun Atölyelerinin Faydaları 

Çocukların kendilerini her açıdan geliştirmelerini sağlayan oyun atölyelerinin faydaları aşağıdaki gibi özetlenebilir:
  • Sosyal etkileşim için ideal bir ortamdır. 
  • Oyun atölyesi; çocukların hem oyun oynamalarını hem de yepyeni şeyler öğrenmelerini mümkün kılar. 
  • Çocukların dil gelişimlerini ve iletişim becerilerini geliştirmeleri adına en iyi seçenektir. 
  • Motor becerilerin gelişmesine katkı sağlayan ortamlardır. 
  • Çocukların yepyeni etkinliklere katılabilmeleri adına onlara gerekli olan ortamı sağlar. 
  • Bilhassa ilkokul çağındaki çocukların yeni beceriler edinmelerini ve öğrenmelerini mümkün kılar. 
  • Oyunları zevkli kılacak oyuncaklara ve ekipmanlara sahip oyun atölyesi; çocukların dikkatini çekecek bir ortamdır. 
  • Güvenli ve mutlu bir ortam oluşu ile ebeveynlerin gözünü arkada bırakmaz. 
  • Bilhassa okul öncesi dönemde çocukların örgün öğretime hazır hale gelmelerini sağlar. 
  • Başta gezi olmak üzere farklı etkinlikler düzenlemesiyle de çocukların sosyalleşmelerini mümkün kılar. 
8 ila 12 yaşları arasındakiler son çocukluk dönemi içerisinde yer alırlar. Bilhassa bu yaşlardaki çocukların oyun atölyelerine katılmaları tavsiye edilir. Zihinsel olarak hızlı bir şekilde gelişim gösteren çocukların somut işlemlerden soyut işlemlere geçiş yapmaları söz konusudur. Ayrıca, mantıksal düşünmenin başladığı ve dil gelişiminin dikkat çekici noktaya geldiği bir dönemdir. Çocukların bu dönemde dili bir yetişkin gibi kullanmalarına rastlanır. Problem çözme yetenekleri gelişen çocukların oyun tercihleri ve arayışları da farklılık gösterir. 
Oyun atölyesi; bilhassa 8-12 yaş aralığındaki çocuklar için uygundur. Arkadaş edinme, grupta fark edilme, sorumluluk alma, kabul edilme ve rekabet etme gibi duygular geliştiren çocuklar; oyun atölyesi sayesinde bu amaçlarına erişebilirler. 
 

Atölye Sonunda Sorular Uzman Bakış Açısı ile Yanıtlanır 

Dumadum oyun Parkı; hem çocukların hem de ebeveynlerin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayacak bir ortamdır. Çocukların özelliklerine, beklentilerine ve gelişimlerine uygun olarak hazırlanan atölyelerin süresi genellikle 50 dakikadır. Çocuklar; oyun atölyesi sırasında uzmanlar eşliğinde yönlendirilerek oyun oynama fırsatını elde ederler. Oyunlar ile kendilerini ifade etme ve atölye boyunca çeşitli kazanımlar elde etme fırsatını yakalarlar. 
Dumadum oyun parkı; her çocuğun farklı özelliklerinin olduğunun bilincindedir. Bu yüzden, oyun atölyesi faaliyetleri; psikolog eşliğinde gerçekleştirilir. Hatta, atölye sonunda soruların uzman bakış açısı ile yanıtlanması söz konusudur. Ebeveynlere çocukları hakkında bilgi verilir. 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum