Dünya böyle gördü: Felaket filmi gibi

Türkiye'deki yangın felaketlerinde altıncı güne girildi. Dünya basını yangını nasıl gördü.

Dünya böyle gördü: Felaket filmi gibi
02 Ağustos 2021 - 18:00 - Güncelleme: 02 Ağustos 2021 - 18:03

Türkiye 28 Temmuzdan bu yana orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Her geçen gün yangınlara bir yenisi eklenirken Türkiye'deki yangınlar dünya basınında da yer buldu. Dünyanın önde gelen basın organları orman yangınlarından görüntüler paylaşırken manşetlerinde de yangını okuyucularına duyurdu.

İngiliz basını:

The Guardian: "Türkiye son 10 yılın en kötü yangınlarını yaşıyor. Bu yıl yaklaşık 95,000 hektar alan yandı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin yangın uçaklarının olmaması nedeniyle eleştriliyor. Yangınlar giderek büyümeye devam ediyor."

Reuters: "Türkiye'de kontrol altına alınamayan yangınlarda ölü sayısı 8'e yükseldi. Türkiye'de son beş gündür cehennem yaşanıyor. Yetkililer yangınların çoğunu kontrol altına aldığını belirtirken Orman Bakanu Pakdemirli, Manavgat ve Marmaris'in iç kasabalarında yangınların artarak devam ettiğini belirtti. Yangının olduğu yerleşim bölgeleri tahliye edildi."

Alman basını: 

Die Zeit: "Akdeniz kıyısında yıkıcı yangınlar. Türkiye'de yangınlar geniş orman alanlarını tahrip etti. Antalya ve Muğla illerinde yangın öfkelenmeye devam ediyor. Çok sayıda yer tahliye edildi, birçok insan evlerini kaybetti."

 

DW: "Akdeniz'de yıkıcı yangınlar devam ediyor. Son 10 yılın en büyük faciası. 540 kişi Akdeniz üzerinden tekneyle tehlike bölgesinden çıkarıldı. Ölü sayısının şuana kadar 8 olduğu bildirildi."

Amerikan basını:

The Washington Post: "Türkiye'de yangından turistleri botlarla kurtardı."

The NewYork Times: "Türkiye, Akdeniz kıyılarındaki yerel halk ve turistleri tahliye etmek zorunda kaldı, bu hafta yanan düzinelerce orman yangınını söndürmek için mücadele ediyor."

Avusturya basını:

Kurier: "Türkiye'de iklim krizi. Türkiyeden gelen yangın görüntüleri felaket filmi gibi. Orman yangınlarına müdahaleler devam ediyor."

Der Standard: "Türkiye'nin kıyıları yanıyor. Antalya ve Bodrum arasında birçok yerde itfaiyeciler ve vatandaşlar yangınlarla savaşıyor."

Çeviri: Doğukan Tüfeksever

Odatv.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum