Dünya Kupasında tarihi maç...

İspanya'da doğdu, İspanya'da büyüdü, İspanya'da futbolcu oldu, İspanya'yı yıktı

Dünya Kupasında tarihi maç...
07 Aralık 2022 - 10:52

İspanya’da doğup büyüyen ve İspanyol takımı Real Madrid altyapısında yetişen Achraf Hakimi ise son penaltıyı panenka tarzıyla atarak İspanyolları kupanın dışına itti...

Fas, 2022 FIFA Dünya Kupası Son 16 Turu'nda normal süresi ve uzatma bölümü 0-0 biten karşılaşmada İspanya'yı penaltılar sonucunda 3-0 mağlup ederek çeyrek finale çıktı. İspanya’da doğup büyüyen ve İspanyol takımı Real Madrid altyapısında yetişen Achraf Hakimi ise son penaltıyı panenka tarzıyla atarak İspanyolları kupanın dışına itti.

2022 FIFA Dünya Kupası Son 16 Turu'nda Fas ile İspanya, Education City Stadı'nda karşı karşıya geldi. Arjantinli hakem Fernando Rapallini'nin düdük çaldığı karşılaşmanın normal süresi 0-0 sona erdi.

15'er dakikalık iki uzatma bölümünde de gol sesi çıkmayınca çeyrek finalisti belirlemek için seri penaltı atışlarına geçildi. Fas'ta Sabiri, Ziyech ve Hakimi penaltıları gole çevirirken; Benoun ise penaltıyı kaçırdı. İspanya'da ise ilk 3 penaltıyı kullanan Sarabia, Soler ve Busquets, penaltıyı kaçırınca Fas, çeyrek finale adını yazdırdı.

Fas'ın çeyrek finaldeki rakibi günün bir diğer karşılaşması olan Portekiz-İsviçre maçının galibi olacak.

FAS İÇİN İLKLERİN MAÇI

Atlas Aslanları tarihinde ilk kez çeyrek finale yükseldi. 

Fas, Dünya Kupası tarihinde çeyrek finale ulaşan dördüncü Afrika ülkesi oldu (Kamerun-1990, Senegal-2002 ve Gana-2010).

Fas'ı çeyrek finale taşıyan teknik direktör Walid Regragui, Dünya Kupası'nda çeyrek final sevinci yaşayan ilk Afrikalı teknik adam unvanını elde etti. 

Çeyrek finale yükselinceye kadar kalesinde sadece bir gol gören Fas, ilk maçında Hırvatistan ile 0-0 berabere kaldı. Belçika'yı 2-0 ve Kanada'yı 2-1 mağlup ederek son 16 turuna yükselen Afrika temsilcisi, İspanya'yı ise uzatma ve normal süresi golsüz sona eren maçta penaltılarla 3-0 mağlup etmiş oldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum