Dünyanın en zenginleri burada yaşıyor!

şte milyarderlerin malikaneleri Medyafaresi.com ABD temsilcisi Ayşın Savatlı, dünyanın en ünlü yıldızlarının ve zenginlerin yaşadığı Hamptons’a gitti. Ayşın Savatlı en ucuz villanın 8 milyon dolardan başladığı milyarderler mahallesini anlattı.

Dünyanın en zenginleri burada yaşıyor!
20 Eylül 2020 - 09:49
2020 yazının sonuna gelirken, sizlerle ünlülerin New York Hamptons’ta sahip olduğu, milyonlarca dolarlık yazlıkları gezelim istiyorum.

New York’ta pandemi ilan edilince zenginler şehirden kaçıp şehrin popüler sayfiyesi Hamptons’ın yolunu tuttu. Koronavirüsün Manhattan’ı vurmasıyla, gökdelenlerdeki yaşam terk edilip sosyal mesafe kurallarına ve izole yaşantılara uygun arayışlar başladı. Gözler Hamptons’a döndü.

 

 

Ekonomik kriz her zaman olduğu gibi fakiri daha fakir; zengini daha zengin etmeye devam etti. Krizi fırsata çevirenler ikiye katladıkları ev fiyatlarına rağmen kolaylıkla alıcı buldular.

Artan talebi arz karşılayamadığı için emlak piyasası geçmiş yılları katlayacak şekilde uçuşa geçti ve Manhattan’da ev fiyatları geçen yıla göre ortalama %17.7 düşerken, Hamptons’ta %27.1 arttı.

AYŞIN SAVATLI ZENGİNLERİN LÜKS MALİKANELERİNİ ANLATIYOR... VİDEO İÇİN TIKLAYIN



Amerikan emlak piyasasının en pahalı evleri Hamptons’da bulunuyor. Hamptons’da okyanus kıyısındaki bu ultra lüks evlere sahip olan şanslı azınlık, bunun için milyonlarca doları gözden çıkarıyor.

Ülkenin en pahalı mahallesi ise Sagaponack Southampton sayılıyor. Sagaponack’ta ortalama bir evin fiyatı 8 buçuk milyon dolardan başlıyor. Hamptons Satış rekoru ise 137 milyon dolarlık fiyatıyla 2014 yılında yatırımcı Barry Rosenstein’a satılan East Hampton’daki malikaneye ait…

Zengin yatırımcı ve iş insanlarının dışında dünyaca ünlü yıldızlar da bu yaz için tercihlerini Hamptons’tan yana kullandılar.

Bunlardan ilk akla gelecek olan hiç şüphesiz Rihanna olacaktır. Rihanna, 13 milyon dolar değerindeki 800 metrekarelik, 5 oda büyüklüğündeki ev için bir ay karşılığı 415 bin dolar ödedi. Ayrıca 1 milyon dolar depozito verdi. Evi çevresindeki yüksek ağaçlar nedeniyle dışarıdan görmek mümkün olmuyor.

Aslında bu evi 2014 yazında yayınlanan “Kourtney & Khloe Take The Hamptons” dizisinden hatırlayabilirsiniz. O dönem, bölge sakinleri Kardashian’ların; huzurlarını bozmalarından endişe etmişlerdi. Ancak sıkı yasalar çevrede herhangi bir rahatsızlık yaşanmasını engellemişti.



Bir de Alaçatı’yı düşünün… Her yaz, birlikte yaşama kültürüne uymayan anlayışlarla Alaçatı sakinlerinin mekan sahipleri ile yaşadığı gürültü kirliliği sorunları anımsayın. Mekanlardan gelen seslerin birbirine karışıp kakofoni yaratması nedeniyle keyfimizi kaçıran çok gece yaşamadık mı?

Jazz dinlemeye çalışırken, birden arkadan yükselen eller havaya müzikleri ile küçük mutluluklar aradığımız ambiyanslardan kaçarcasına uzaklaştığımız çok zamanlar oldu. Hamptons’da bu tarz problemleri yaşamak mümkün değil. Toplumsal refah ancak kurallar ve kurallara uyan insanlarla gerçek oluyor.  



Jennifer Lopez’in 2013 yılında 10 milyon dolara aldığı evi de tatilimiz sırasında görme şansımız oldu. Araba ile evin önünden geçerken evde bir parti düzenlenmekte olduğunu gördük. Misafirlere ait araçlar malikanenin bahçesinin dışına kadar taşmışlardı. Ev, ulaşımın golf arabalarıyla sağlandığı oldukça büyük bir bahçenin içinde bulunuyordu.

2020 yazı için East Hampton’ı seçen diğer bir ünlü  Justin Bieber ve eşi Hailey Baldwin oldu. Çift 3 hafta için kiraladıkları evlerine 375 bin dolar ödediler. Bieber’ın daha önce Southampton’da kendine ait bir evi bulunuyordu; ama evini 2017’de satmıştı.

Evini sattıktan sonra bir süre Joe Farrell’ın “Sand Castle” yani “Kum Kalesi” olarak anılan Bridgehampton’daki evini kiralayan Bieber, bu yaz Hamptons tatili kararında gecikince Farrell evi, 2 milyon dolara bir başkasına kiralamıştı.



Dünyaca ünlü star çift Beyonce ve Jay-Z de Hamptonstaki ev sahiplerinden… Jay-Z, evi eşi Beyonce’ye 3 yıl önce doğumgünü hediyesi olarak 26 milyon dolara almıştı. 7 oda, 1100 metrekarelik evin, ayrıca 180 metrekarelik bir misafirhanesi de bulunuyor. Ev, oldukça dar ve bozuk çıkmaz bir sokağın sonunda, geniş bir bahçe içinde bulunuyor. Evlerinin iskelesinden tekne ile neredeyse her gün açılıp keyif yapıyorlar.

Popun kraliçesi, Madonna da Hamptons’ta mülk sahibi olanlardan. Wild Horses Farm LLC şirketi adına 2010 yılında 2 milyon dolar gibi Hamptons için çok küçük bir bedel ödeyerek satın aldığı at çiftliği ve ev ile ilgili türlü spekülasyonlar yaşanmıştı. Evi düşük bedelle alıp, vergi avantajı sağlamak istediği konuşulmuştu. Ayrıca çiftliğin içinde yaptığı yolun Şehir Koruma Yasası’na aykırı olması nedeniyle sorunlar yaşamış; yolu yıkıp eski hale getirmek zorunda kalmıştı. At çiftliği önünde çekim yapmak isterken güvenlik görevlilerince ne yazık ki engellendik.

Sex and The City’nin Carrie’si Sarah Jessica Parker Hamptons’da gördüğümüzde bizi şaşırtacak kadar mütevazı bir evde, aktör eşi Matt Broderick ile birlikte yaşıyor.



Oskar ödüllü oyuncu Gwyneth Paltrow’un ise Sag Harbor’da GOOP adlı bir mağazası ve cafesi bulunuyor. Güzellik ürünleri, ev eşyaları, el yapımı ürünler satılan mekanda Paltrow wellness workshopları ve kokteyl partileri düzenliyor.



2018’den beri Amerika’nın en çok kazanan aktristi olan Scarlett Johansson, sık sık Hamptons plajlarında yürüyüşlere çıkarken görülüyor.



Hilton kardeşler de Hamptons’tan vazgeçemeyenlerden. Nicky Hilton Rothschild ve kardeşi Paris Hilton çocukluklarından beri yazlarının çoğunu burada geçiriyorlar.



Paris Hilton ile erkek arkadaşı Carter Reum’un yıldönümlerini kutladıkları Wölffer Şarap Bağları, mutlaka gidilip deneyimlenmesi gereken yerlerden.



Türkiye’de yayınlanan yemek programlarından tanınan Rachel Ray ile Amerikalı aktrist ve model Brooke Shields da Hamptons’ın mütevazı diğer sakinlerinden bazıları… Brooke Shield’ın evinin önünde resim çekilirken küçük kızı Rowan ve erkek arkadaşıyla da karşılaştık.

Ünlüler dışında dünyanın en zenginleri de Hamptons’da… Özellikle FORBES dergisinin “Milyarderler Yolu” olarak nitelendirdiği ve bu nitelemeyi fazlasıyla hak eden Meadow Lane bölgesinde onlarca dolar milyarderinin evi bulunuyor. Yol boyu geleneksel Amerikan mimarisinden modern evlere uzanan çok çeşitli mimariler göze çarpıyor.

Evlerin hepsi oldukça büyük ve lüksler. Yaşayanlar için gizlilik öncelikli hedef olmuş. Evlerinin gizliliğini çitler ya da uzun bitkilerle sağlıyorlar. Her birinin etrafında kameralar ve uyarı yazıları bulunuyor. Böylelikle yaşantılarını gözlerden uzak sürdürebiliyorlar.

Meadow Lane’de evleri bulunan dolar milyarderlerinden bazıları:

Amerika’nın en zengin dördüncü dünyanın ise sekizinci kişisi, Amerikalı iş insanı, Koch Endüstrilerinin sahibi David Koch;



Modacı ve tasarımcı Calvin Klein,



Citadel Yatırım şirketinin sahibi Ken Griffin… Ken Griffin evi 85 milyon dolara Calvin Klein’dan bu sene satın aldı. Ken Griffin aynı zamanda New York City’nin en pahalı evinin de sahibi. Griffin’in Central Park manzaralı penthouse’u 240 milyon dolar değerinde…



Bira krallarından Alejandro Santo Domingo,



Yatırım danışmanı ve finans profesörü Mark Zurack,



Son olarak Showtime’ın hit televizyon dizilerinden Billions’ın çekimleri iş insanı Michael Loeb’a ait, 83 milyon dolarlık 1610 Meadow Lane adresindeki evde gerçekleşmişti. Fırsat yakalamışken ev sahibi gibi fotoğraf çekilmeyi tabii ki ihmal etmedim.



Umarım yolunuz buralara düşer ve siz de benim gibi keyifle Hamptons’ın tadını çıkarırsınız.

Aramızda kalsın ama, paranın yarattığı nice güzelliğe sahip Hamptons benim için asla bir Çeşme olamıyor... Kalbi Ege'de kalan hep Ege'yi özlüyor...

New York'tan sevgilerime

YORUMLAR

  • 0 Yorum