Dünyanın farklı yerlerinde cocuklar nasıl besleniyor

Bu çok hoş bir araştırma olmuş, ben de sizlerle bunu paylaşmayı çok istedim. Kültürler, yaşanmışlıklar, alışkanlıklar ve yaşam şartları her ülkenin çocuğuna farklı yaklaşıyor. Kimisi aç kalıp ölümle pençeleşirken, kimisi de bolluk içinde yaşamaya devam ediyor.

Dünyanın farklı yerlerinde cocuklar nasıl besleniyor
23 Haziran 2018 - 10:11
Bu noktadan çıkan fotoğrafçı Gregg Segal, dünyanın çeşitli ülkelerini gezip buradaki çocukları bir hafta boyunca yediği yemeklerle birlikte fotoğrafladığı “Daily Bread” isimli bir projeye imza atmış.



Siti Khaliesah Nataliea Muhamad Khairizal, 9 yaşında, Kuala Lumpur: Farklı yaşamlar, farklı kıyafetler ve hepsi birbirinden farklı çocuklar.



Carolina Bonet Sanabrais, 5 yaşında, Los Angeles-ABD: Yaşadıkları coğrafyanın ve ülkenin yiyecekleriyle çekilen bu fotoğraflar milletlerin yeme alışkanlıklarını da bizlere sunuyor.



Beryl Oh Jynn, 8 yaşında, Malezya: Kimler sağlıklı besleniyor, kimler daha obeziteye doğru gidiyor bu araştırma her şeyi ortaya koymuş.



Anchal Sahni, 10 yaşında, Mumbai-Hindistan: Yiyeceklerin çeşitlerine iyice bakın! Alım gücünü görün, yaşam şeklini siz kafanızda canlandırın.



Anchal Sahni, 10 yaşında, Mumbai-Hindistan: Onların yemek alışkanlıklarını ve kültürlerini bir bir inceleyip orada olduğunuzu hayal edin.



Anchal Sahni, 10 yaşında, Mumbai-Hindistan: Kimler hamur işlerini fazla kaçırıyor, kimler daha fazla sebze ağırlıklı besleniyor görün. Çocukluktan yeme alışkanlığı kazanmak önemlidir.



Greta Moeller, 7 yaşında, Hamburg-Almanya: Çocuklar dünyamızın geleceği olan nesiller. Onların sağlıklı bir birey olmaları ve yedikleri çok önemli.



Rosalie Durand, 10 yaşında, Nice-Fransa: Size göre hangi ülkelerin çocukları daha mutlu ve daha sağlıklı?



Rosalie Durand, 10 yaşında, Nice-Fransa: Bu yiyeceklerin çoğuna baktığımızda düzensiz ve yağlı gıdaların daha çok tüketildiğini görüyoruz.



 


Kültürler ve yemek alışkanlıklarını gördünüz, tabi soracak olanlar vardır “Bizimkiler ne yiyorlar?” diye. Ne buluyorsa onu yiyorlar. Siz ne yediniz de büyüdüyseniz aynı şeyler. Ama korkarak söylüyorum ki bizim yemek alışkanlıklarımız da genç nesil ve çocuklarda batıya doğru kayıyor. Yani fast food ürünler tüketiliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum