Dünyanın yeni kaçamak yolları: Online'da aldattığının 5 göstergesi

Evde kaldığı dönemde dünya kaçamak yapmaktan vazgeçmiyor. “Her yer kapalı, kimse kaçamak filan yapamaz” derken dijitalde yapılan kaçamaklar 1.5 katına çıktı. Araştırmalara göre karantina, kaçamak yapanları azaltmamış, sadece kaçamak yapılan yeri değiştirmiş gibi görünüyor. Bakın insanlar kendilerine nasıl kaçamak yolları buluyorlar…

Dünyanın yeni kaçamak yolları: Online'da aldattığının 5 göstergesi
25 Mayıs 2020 - 10:32 - Güncelleme: 26 Mayıs 2020 - 09:38

Korona bize ne öğretti?



Instagram’ı açtığımda Covid-19 sanki herkeste büyük bir aydınlanma yarattı havası alıyorum. Birlikte yemek yapan çiftler, yogaya başlayanlar, çiçek yetiştirmeye saranlar… Herkeste bir dinginlik, bir sadeleşme halleri. Herkesin ilişkisi mükemmel. Sanki tüm dünya olarak bunu bekliyormuşuz, her şeyin farkına varmışız gibi bir zen havası var postlarda, storylerde.

Ben de merak ettim. “İnsanların ilişkileri nasıl gidiyor? Gerçekten sosyal medyadaki gibi mi?” diye sorgulamak için tüm dünyada insanların özellikle yasak aşk yaşamak için kullandıkları Gleeden sitesinin araştırmalarına göz atmaya başladım.

Korona bize ne mi öğretti? Dünyada kuraklık başlasa, ağaçlardaki muzlar bitmeye başlasa, hep bulduğu ağaçta muz bulamayan bir maymun dünyadaki kuraklığı mı düşünür yoksa başka bir muz ağacında şansını denemeye devam mı eder?

fake Yeni sosyal medya hesapları fake hesap

Yeni sosyal medya hesapları



Pandemi dönemiyle birlikte sosyal medyada açılan hesap sayısı yaklaşık 3 katına çıkmış. Bu yeni hesap açan kişilerin bir kısmını evde kaldığı dönemde sosyal medyayı yeni keşfedip kullanmaya başlayanlar da var ancak kadınların yönettiği tek kaçamak sitesi olan Gleeden’ın üyeleri üzerinde yaptığı anketlere göre bu dramatik artışın bir diğer nedeni de kaçamak yapmak için hesap açanlar.

Zira kaçamak yapmak için Gleeden’a üye olanlarda da benzer bir artış görünüyor. Kaçak sosyal medya hesabı açanların %87’si başka bir isim, %79’u başka bir fotoğraf kullanıyor. %48’i başka bir ülkede olduklarını belirtiyor. İnsanların sahte hesaplarda kendileriyle ilgili en çok söyledikleri yalan, kadınlarda yaş, erkeklerde meslek ve kazanılan para oluyor. Şaşırtmadı. Herkes hangi konuda kendini yetersiz görüyorsa, hazır sahte hesap açmışken onu da düzelteyim istiyorsa demek.

Yükselen arkadaşlık uygulamaları

Yükselen arkadaşlık uygulamaları



Dünyanın evde kalmak zorunda olduğu yaklaşık 3 aylık dönemde tüm borsa çökme eşiğine gelirken birkaç markanın değerinin yükseldiğini gözlemliyoruz.

Bunların başında gıda ve zorunlu tüketim ürünleri ve bu ürünleri getiren uygulamalar geliyor. İkinci sıra kargo şirketleri ve Zoom, Whatsaap gibi tele konferans hizmeti sunan uygulamaların. Üçüncü sıradaysa Gleeden benzeri online arkadaşlık ve kaçamak uygulamaları altın madalyayı zorluyor.

Nitekim mekanların, okulların, iş yerlerinin kapanması insanların en çok partner bulduğu muslukların kesilmesi anlamına geliyor. Sonuçta insan su içmeyi bırakmıyor da kendine yeni kanallar, yeni musluklar buluyor.



Seni Online’da aldattığının 5 göstergesi:



Gleeden’ın 7 milyona yakın aktif üyesi üzerinde yaptığı bu araştırmalardan 5 sonuç çıkıyor. 

1- Yeni gizli sosyal medya hesapları



Eğer sevgilinizin yeni bir sosyal medya hesabı açtığını görürseniz bunun kesinlikle işle ilgili olduğunu söyleyebilirim. Ama buna kim inanır değil mi?

2- Aygıtlarda şifreler olması



Telefon, bilgisayar gibi dijital iletişim kurulan aygıtlarda eğer sizin bilmediğiniz şifreler konduysa sevgilinizin sizden habersiz MİT’te işe başladığını düşünebilir miyiz?

3- Düzenli silinen geçmiş aramalar ve mesajlar



Onaylamıyorum hiç de yapmadım aslında ama oldu ki çok şüphelendiniz ve partnerinizin geçmişine bakmaya karar verdiniz. Eğer aramalar belirli bir tarihten geriye gitmiyorsa ya da bazı kişilerle mesajlaşmalar hiç yok ya da bazı diyalogların arası kesilmişse o zaman Eternal Sunshine of The Spotless Mind…

4- Telefonla birlikte hareket etme & ekranı gizleme



Tuvalete götürmeyi anladık. Yatağa götürmeyi anladık. Ama bir koltuktan diğerine geçerken, mekanda iki dakika tuvalete gidecekken birlikte götürülen telefonları, her zaman aşağı bakacak şekilde konulan ekranları tam anlayamadık.

5- Arkadaşlık uygulamaları



Sevgilimizin telefonda daha önce görmediğimiz OkCupid, Happn, Inner Circle gibi arkadaşlık uygulamaları yüklenmişse ya da Gleeden gibi bir kaçamak sitesine üye olduğunu fark edersek ilk aklımıza gelen şey, “Arkadaş çevresini genişletip networking yapıyordur” olur herhalde değil mi?

aldatma kaçamak

Kaçamak karakter, bir karakter mi?



Böyle eğlenceli yazında güzel akıyor ancak bunun bir de aldatılan tarafı var. Bazıları için heyecan olsa da bazıları için travma… Peki aldatılmaktan kurtulabilir miyiz? Ya da diğer bir deyişle kaçamak yapmaktan vazgeçebilir miyiz? Bu konuda bir sürü görüş var.

Daha önce de yazdım. Mesela Aldatma Geni diye bir şey bulduklarını iddia eden bilim insanları oldu. Aldatmak atalarımızdan miras kalan bir şey diye atalarımıza sığındık önce. Sonra aldatma bir davranıştır ve değiştirilebilir dedi psikiyatrlar. Hangisi %100 doğru bilmiyorum. Böyle bir doğru olup olmadığını da bilmiyorum aslında.

Bildiğim tek bir şey var. İlişkiyi devam ettiren aşk değil, üstesinden gelinen problemlerdir. Bir şeyi yapan da yaşayan da maliyetlere katlanmak zorunda. Asıl soru, bu maliyetlere birlikte mi katlanacaklar yoksa ayrı ayrı mı? Size güzel cevap bulamamalar dilerim.



Özgür Uysal

https://indigodergisi.com/hakkimizda/

 

Aldatmaya meyilli kişiyi işaret parmağı ele veriyor!



YORUMLAR

  • 0 Yorum